A mi hazánk miért nem csatlakózik az összefogáshoz?
Én nem tudnék másra szavazni. Az én fejemben nam az van, hogy "oldalak", hanem hogy most kell együtt dolgozni a hasonló gondolkodásúakkal.
Szerintem a Jobbik sok mindenben be fog állni Toro mögé a Parlamentben. Jakabot maga Toroczkai javasolta anno a pártba.
Itt lehet baromkodni azzal, hogy a Fidesz csicskapártja, de:
- Ahogy az MSZP is mindig összefogott a DK-val (az utóbbi megalakulása óta), annak ellenére, hogy ott vigyorgott a tetején Gyurcsány, mégsem számította senki a DK-t az MSZP csicskapártjának. A Mi Hazánk sem csicskapárt.
- A jobboldali pártok egymással fognak össze inkább, a baloldali pártok is inkább egymással. Ebben sincs semmi furcsa, mivel több közös van két jobboldali vagy két baloldali pártban mint egy baloldaliba és egy jobboldaliba.
- Egy valódi jobboldali párt soha nem csatlakozna egy olyan szövetséghez egy jobboldali kormány megdöntésének érdekében, amivel egy baloldali szövetséget segítene hatalomra. A Mi Hazánk (a súlya miatt) semmilyen ráhatással sem rendelkezne az O1G-koalícióra, így sorra valósítanák meg azokat a baloldali és libsi programokat, amiktől legszívesebben hányna. Inkább eltűri a Fideszt, minthogy támogasson egy ilyen bandát.
#22:
24 voltam
Én is éppen emiatt az esküszegés miatt nem fogok a Mi Hazánkra szavazni, hanem egyenesen a Fideszre. Régi jobbikosként tudom, hogy a Jobbik mindennel szembe megy, amiben régen hitt, tudom, hogy én nem azért szavaztam a Jobbikra, hogy összeboruljanak Gyurcsányékkal, de a Szent Koronára tett eskü megszegése a szememben felér egy nemzetárulással, egy igazi pofonnal a nemzeti oldalnak.
Annak idején (amikor Dúró Dóra bejelentette, hogy nem tud dönteni, hogy visszaadja-e a mandátumát vagy sem az esküje miatt) hosszan érveltem a kuruc.info-n, Dúró Dóra, Novák Előd és Toroczkai facebook oldalán, hogy ha nem akarják már az indulásnál bemocskolni a Mi Hazánkat (akkor még más volt a neve), akkor engedjék el azokat a mandátumokat, 1-2 fecske amúgy sem csinál tavaszt, de rengeteget árthat a nemzetben gondolkozóknak. A koronára tett eskü a szememben szentebb volt bármilyen más dologra tett eskünél, és ha az ellenségeinket is támogatjuk egy ilyen esküvel, azt akkor sem forgathatjuk ki a saját érdekeink alapján.
Mit értem el ezekkel az írásaimmal? Hogy azok, akikről azt gondoltam, hogy a nemzet és a Szent Koronára tett eskü mindennél fontosabb, támadtak rám azzal, hogy azt akarom, hogy a libbantá vált Jobbiknak több helye legyen, pedig ez az 1-2 hely amúgy sem számított volna semmit. Védekeztek azzal, hogy kiforgatták az esküt azzal, hogy amiatt lehet azt megszegni, mivel a Jobbik is megszegte, stb., de ennek nem a Jobbik problémájának kéne lennie?
A Jobbiknak valamikor 1 millió szavazója volt, akiknek csak egy nagyon apró töredéke lett Mi Hazánkos. Mondjon bárki, bármit, én úgy gondolom, hogy amiatt nem állt át a 2018-as jobbik szavazóknak legalább az 50%-a a Mi Hazánkhoz (inkább a fidesz mellett tették le a voksukat), mivel akkor nem tartották meg az esküjüket.
Azért mégiscsak csicskapárt.
Tudtommal az összes ellenzéki pártot csesztette az ÁSZF, csak a Mihasznánkot nem.
Továbbá az se mellékes, hogy a mihasznánk egymaga több studiómegjelenést kapott a közmédiában, mint az ellenzék, ráadásul fizettek is érte, mert valami migránsszakértőként vett részt valamelyik ökrük.
Amúgy a Fidesz sokkal inkább elárulta szintén Isten őt úgy segéljével a hazát (Alkotmányt, önmaguk állította Alaptörvényt, saját törvényüket, és a demokráciát, meg úgy összességében a haza érdekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!