Népegészségügyi okból érdemes lehet betiltani a gabona alapú lisztet?
Lenne pár év türelmi idő hogy a termelők és a vásárlók alternatív megoldásokat találjanak.
A lépés egyértelműen drágítaná az élelmiszer árakat viszont jobb tápértékű élelmiszerekből válogathatnánk.
30) nekem nem kell speciális étrend szerencsére nem tudom ezt honnan szedted.
A karamell nem cukor?karamell vagy sima cukor,élettani szempontból ugyanaz.
"Kit érdekel hogy lehhet bármi nélkül élni, ha színesebb a világ azzal, hogy szabadon fogyaszthatjuk."-ugyanazért amiért a finomított búzaliszt is egészségtelen.elég negnézni a hazai halálozási adatokat,a testmozgás hiánya mellett az étrend is közrejátszik hogy miért vagyunk utolsók világszinten vagy hogy miért a legalacsonyabb a várható átlagélettartam nálunk.
#31 Nem vagy képes pár mondatos szöveget értően elolvasni, már másodszor válaszolt teljesen másra mint ami le van írva. Megjegyzem ketten is vitázunk veled.
Az hogy mi egészségtelen és mi nem az, az sokat változik. Nem egészségtelen a gabona, sem a finomliszt (nem finomított, csak finomra őrölt, fimomítani a cukrot finomítják), az a kérdés hogy csak azt fogyasztod-e vagy mást is, ha fogyasztod mekkora része az élelmiszerednek és milyen az egészségi állapotod, szervezeted, mennyit eszel, mennyit mozogsz.
Szerintem túl kevés a tudásod, pont ezért szólta hogy ELŐBB nézz utána a dolgoknak, akkor nem írsz butaságokat!
A gabonafélék adják az emberiség táplálékának legnagyobb részét. Az élesztős termékek nagyon jelentősek a mi étkezésünkben, ahogy a a cukrot sem lehet mindig helyettesíteni. Egy fiatal fejlődő szervezetnek sokkal kevésbé ártalmas a cukor, mint a helyette gyakran használt édesítőszerek, amik mesterségesek. Nincs baj a csokitortával vagy a kólával, azzal van baj ha nem egy pohár kólát iszik meg valaki egy héten hanem 2 liternyit iszik meg minden nap, ahogyan nem gond ha eszik csokitortát, ha ez ritkán van és nem ezt eszi a gyümölcs, zöldség helyett.
A szélsőségesség a legrosszabb, pláne ha ismerethiánnyal társul.
Nem azt mondtam hogy kell a speciális étrend, hanem hogy speciális étrended van.
A karamell 100% cukorból készül, ezért is mondtam, hogy a karamelhez elengedhetetlen a cukor.
Más országokban sincs betiltva a fehérliszt, cukor, stb, ezek szerint mégsem a tiltástól függ az egészséges életmód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!