LMBTQ-s kitűző szokott lenni az osztálytársam iskolatáskáján, ezután nem hozhatja az iskolába, mert tilos a homoszexualitás népszerűsítése?
4-es, a homoszexualitás nem politikai kérdés.
Attól, hogy a Fidesz azzá akarja tenni, még nem lesz az.
Nem a 4-es vagyok, de nevezhetjük politikai jelképnek az lmbt zászlót. Mivel, hogy jogokért harcolnak a jog pedig politikai dolognak számít.
A zászló minket, embereket jelképez, akik ezekhez a kisebbségekhez tartozunk, nem a politikát és nem is jogokat.
Csak az nevezi ezt politikai jelképnek, akit elvakít a politika.
"embereket jelképez, akik ezekhez a kisebbségekhez tartozunk"
Nem. A szivárvány épp hogy mindenkit "jelképez", nem csak az LMBTQ-tagokat.
Én nem így tudom. Tudtommal a szivárvány ez esetben az LMBTQ+ embereket jelképezi. Az más kérdés, hogy ezt nem csak melegek, transzneműek, biszexuálisok hordják, hanem heterók is, így fejezve ki az együttérzésüket.
A Wikipédia szerint is: „Since the 1990s, its symbolism has been transferred to represent the extended "LGBT" (lesbian, gay, bisexual and transgender) community.” [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!