Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért állandóan a nyugdíjasok...

Miért állandóan a nyugdíjasok kapnak prémiumot??

Figyelt kérdés

„Soha nem látott mértékü“ prémium jöhet. De kapnak 13. havit is, tudom, ezt nem egyszerre. De mindig ök kapják az ajándékokat!!

Bármelyik kormány alatt. Miért? Mindig a vének döntik el a választást?

Mi lenne már egyszer más dolgozó rétegekkel? Az ö pénzük is kevés!

2021. aug. 26. 21:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%

9-es! Ez csak hazug propaganda. 2010 előtt az éves nyugdíjemelés legalább 7-8 % volt. A Fidesz emelése legfeljebb 3 %. Nem ad 13. havi nyugdíjat, csak egy hetet. Pedig egy hónap felénk 4 hétből áll Amikor Bajnai a válság miatt vissza vette a 13. havi nyugdíjat, akkor is adott 6-8 % emelést--

30 éve vagyok nyugdíjas, de soha nem szavaztam a Fideszre, mert csak elvett tőlünk. Annyit adott csak, hogy ne érje szó a. hogy nem ad semmit.

2021. aug. 27. 08:11
 12/18 anonim ***** válasza:
71%
Még annyit! Nem vagyok sem ballib, sem más párt híve.
2021. aug. 27. 08:12
 13/18 anonim ***** válasza:
16%

#11 Szerintem inkább nézd meg a valóságot!

[link]

Amúgy konkrétan mi nem volt igaz a #9-ből?

2009-ben vonták vissza a 13. havi nyugdíjat és akkor vezették be a nyugdíjprémiumot, linkeltem is a cikket arról, hogy pont ez volt a magyarázata Bajnaiéktól.

A törvényt a nyugdíjprémiumról 2009-ben fogadták el, pontosan azokkal a szabályokkal amik alapján most a nyugdíjasoknak kifizetik.

A 13. havi nyugdíjat a fidesz visszahozta és igen, ebben az évben az első hetét fizetik ki, de utána folytatják tovább ÉS MÉG a nyugdíjprémiumot IS kifizetik nekik, amit éppen HELYETTE hoztak törvénybe Bajnaiék.

Szóval várom, hogy KONKRÉTAN megmutasd miben nem igaz a #9!

2021. aug. 27. 09:31
 14/18 anonim ***** válasza:
77%

A 13. havi nyugdíjat a fidesz visszahozta és igen, ebben az évben az első hetét fizetik ki,

Ez önmagában annyira abszurd, hogy nincs is mit hozzafuzni. Főleg, hogy a 2010es kampány része volt a 13. Havi nyugdíj visszahozasa.... Csak 12 évet késtek vele, pontosabban a negyedével.

2021. aug. 27. 09:45
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

A nyugdíj az elmúlt években érdemben nem emelkedett, nem követte az inflációt, jóval az alap élelmiszerek árnövekedése alatt maradt. A prémium és egyéb juttatások ezt kompenzálnák. Franc tudja miért így csinálják... talán jobb a marketing ezzel, mintha egyszerűen csak megemelnék.

A probléma, hogy még ez is kevés ahhoz, hogy az áremelkedés kompenzálva legyen... a nyugdíjasok elszegényednek. Ellenben aki tud, annak most könnyebben van lehetősége dolgozni még nyugdíj mellett. Szóval kicsit ösztönöznek rá, hogy „jó, legyél nyugdíjas, de még termelj egy kis GDP-t is”. Ami nem feltétlenül rossz, csak gáz, hogy ezért méltatlan összeget adnak egy ledolgozott élet után...

2021. aug. 27. 10:06
 16/18 anonim ***** válasza:
12%
Lehet hogy kapnak a nyugdíjasok prémiumot, csak lassan odaérünk hogy kevés esély lesz megélni a nyugdíjkorhatárt.
2021. aug. 27. 10:08
 17/18 Magyarország jobban teljesít ***** válasza:
17%
Orbán mindenkinek jót akar, ezért van ez.
2021. aug. 27. 11:33
 18/18 anonim ***** válasza:

#14 "Főleg, hogy a 2010es kampány része volt a 13. Havi nyugdíj visszahozasa.... "

Nem, nem volt ilyen ígéret a kampányban. ELVÁRÁS volt éppen a ballibek felől a fidesz felé, hogy miért nem adta vissza a 13. havi nyugdíjat ha szerinte rossz volt annak elvonása. Nyugdíjemelés volt infláció felett azokban az években és nem ígérték a 13. havi nyugdíj visszavezetését egyik kampányban sem.

2021. aug. 27. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!