Miért állandóan a nyugdíjasok kapnak prémiumot??
„Soha nem látott mértékü“ prémium jöhet. De kapnak 13. havit is, tudom, ezt nem egyszerre. De mindig ök kapják az ajándékokat!!
Bármelyik kormány alatt. Miért? Mindig a vének döntik el a választást?
Mi lenne már egyszer más dolgozó rétegekkel? Az ö pénzük is kevés!
9-es! Ez csak hazug propaganda. 2010 előtt az éves nyugdíjemelés legalább 7-8 % volt. A Fidesz emelése legfeljebb 3 %. Nem ad 13. havi nyugdíjat, csak egy hetet. Pedig egy hónap felénk 4 hétből áll Amikor Bajnai a válság miatt vissza vette a 13. havi nyugdíjat, akkor is adott 6-8 % emelést--
30 éve vagyok nyugdíjas, de soha nem szavaztam a Fideszre, mert csak elvett tőlünk. Annyit adott csak, hogy ne érje szó a. hogy nem ad semmit.
#11 Szerintem inkább nézd meg a valóságot!
Amúgy konkrétan mi nem volt igaz a #9-ből?
2009-ben vonták vissza a 13. havi nyugdíjat és akkor vezették be a nyugdíjprémiumot, linkeltem is a cikket arról, hogy pont ez volt a magyarázata Bajnaiéktól.
A törvényt a nyugdíjprémiumról 2009-ben fogadták el, pontosan azokkal a szabályokkal amik alapján most a nyugdíjasoknak kifizetik.
A 13. havi nyugdíjat a fidesz visszahozta és igen, ebben az évben az első hetét fizetik ki, de utána folytatják tovább ÉS MÉG a nyugdíjprémiumot IS kifizetik nekik, amit éppen HELYETTE hoztak törvénybe Bajnaiék.
Szóval várom, hogy KONKRÉTAN megmutasd miben nem igaz a #9!
A 13. havi nyugdíjat a fidesz visszahozta és igen, ebben az évben az első hetét fizetik ki,
Ez önmagában annyira abszurd, hogy nincs is mit hozzafuzni. Főleg, hogy a 2010es kampány része volt a 13. Havi nyugdíj visszahozasa.... Csak 12 évet késtek vele, pontosabban a negyedével.
A nyugdíj az elmúlt években érdemben nem emelkedett, nem követte az inflációt, jóval az alap élelmiszerek árnövekedése alatt maradt. A prémium és egyéb juttatások ezt kompenzálnák. Franc tudja miért így csinálják... talán jobb a marketing ezzel, mintha egyszerűen csak megemelnék.
A probléma, hogy még ez is kevés ahhoz, hogy az áremelkedés kompenzálva legyen... a nyugdíjasok elszegényednek. Ellenben aki tud, annak most könnyebben van lehetősége dolgozni még nyugdíj mellett. Szóval kicsit ösztönöznek rá, hogy „jó, legyél nyugdíjas, de még termelj egy kis GDP-t is”. Ami nem feltétlenül rossz, csak gáz, hogy ezért méltatlan összeget adnak egy ledolgozott élet után...
#14 "Főleg, hogy a 2010es kampány része volt a 13. Havi nyugdíj visszahozasa.... "
Nem, nem volt ilyen ígéret a kampányban. ELVÁRÁS volt éppen a ballibek felől a fidesz felé, hogy miért nem adta vissza a 13. havi nyugdíjat ha szerinte rossz volt annak elvonása. Nyugdíjemelés volt infláció felett azokban az években és nem ígérték a 13. havi nyugdíj visszavezetését egyik kampányban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!