Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapesten ingyenes lesz a...

Budapesten ingyenes lesz a tömegközlekedés 14 év alatt. Most akkor megy csődbe a főváros, vagy ilyen populista hülyeségekre is jut a pénzből?

Figyelt kérdés

Tele van plakátolva a főváros ilyen Fidesz színvonalú plakátokkal (99% kampány), illetve azt is hírdetik pénzért, hogy mi mindenre költik a pénzt ("ezt is csináljuk" plakátok, amik beszámolnak a főváros hősies cselekedeteiről)

Egy ellenzéki birka fejében hogy fér össze ez a két forgatókönyv? Hogy Budapestet kivéreztetik, semmire nincs pénz, szándékosan viszik csődbe a fővárost illetve hogy

n+1 tanácsadóra jut pénz, prémiumokra, fizetésemelésre, plakátkampányra, ingyenes tömegközlekedésre 14 év alatt meg álláskeresőknek, közterek felújítására, itató kutakra, méhlegelőkre stb...?

#Budapest #főváros #kivéreztetés #dr. Karácsoly Gergely
2021. aug. 26. 18:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
48%

Pont a 14 év alattiak használják a legkevesebbet és ők is vannak a legkevesebben.

Általános iskolások,őket még anyu-apu viszi suliba.

2021. aug. 26. 18:54
 12/20 A kérdező kommentje:

Ha nem vagy funkcionális analfabéta, akkor azt esetleg sikerült értelmezned, hogy én sehol nem állítottam, hogy ez a legértelmetlenebb kiadása az országnak. Azt állítottam, hogy nem fér össze az a forgatókönyv, hogy kivéreztetik a fővárost és az, hogy ezt is csinálják.

Másfelől a populistázás mögött az a gondolat volt, hogy közelednek az előválasztások, és pont ahogy ilyenkor Orbánén a nyugdíjas prémiumokat szokták osztogatni, úgy Geri ezt lépi meg, talán a CSOK-os bizonytalan szavazókat célozza ezzel, de közben meg sír, hogy semmire nincs pénz. Ami egy hazugság, és ezért írtam, hogy populista. Nem tudom, milyen más szó illene rá erre.

2021. aug. 26. 18:56
 13/20 anonim ***** válasza:
49%
12: Összefér, ha erre (is) költik a szűkös erőforrásokat. Ki mondta, hogy nincs költségvetése a fővárosnak? Nem mondtak ilyet. Van, csak szűkös, és kevesebb közszolgáltatásra lesz pénz, emellett sok kormányprojektet nem fognak támogatni (amiért meg persze megy a jajveszékelés, itt sem győznek nyüszíteni emiatt a saját hülyeségeikbe önmagukat belelovaló fideszesek).
2021. aug. 26. 19:16
 14/20 A kérdező kommentje:

„Szeptember 4-re minden működésre fordítható állampapírunk és készpénzünk elfogy, onnantól hitelkeretből működik a város” – nyilatkozta Kiss Ambrus

Ez akkor most hazugság?

2021. aug. 26. 19:18
 15/20 anonim ***** válasza:
Sajnos igaz.
2021. aug. 26. 19:24
 16/20 anonim ***** válasza:
63%
#14 Elég fura, hogy Karácsonyt fikázod, miközben Orbánék ilyen helyzetbe hozták a várost.
2021. aug. 26. 19:28
 17/20 A kérdező kommentje:

#8/14

Nem, modjuk azt, hogy megcáfoltál abban, hogy ez populista hülyeség lenne, de a kérdés többi része ettől még nyitott, és ha az a forgatókönyv igaz, hogy megy csődbe a főváros, akkor ennek fényében hülyeség még egy ekkora kiadás is, hacsak nem az a hozzáállás a dolgokhoz, hogy ők akkor is költekeznek, ha nincs miből, mert kivéreztetik őket ("nem táncolnak úgy, ahogy Orbán fütyül"), de nem ezt kommunikálják. Megy párhuzamosan az "ezt is csináljuk" kampány és a "kivéreztetnek" kampány, arról szó nincs, hogy szándékosan, ellenállás gyanánt csődbe vinnék a fővárost (de mégis ez történne éppen?).

Még hozzá tenném, hogy én 20-30 közötti vagyok, öcsém 14 év alatti, én őt egyedül el nem engedném bizonyos csomópontokba. Még én is sokszor félek az egyik-másik aluljáróban...

#9/14

Az ingyenes tömegközlekedés önmagában lehet egy cél, egy csődölő kasszából nyílván nem, de az a kijelentés, hogy az autózás alternatívája, szerintem hülyeség. Nem alternatíva, az autózás vagy 2x annyiba kerül, mint a BKV bérlet havonta (ha nem több), kb. 2 hét alatt elpuffogtatok 15k-t Budapesten belül. Ez egy luxus kiadás (mármint az autózás), autósokat átvonzani a szolgáltatás javításával lehetne inkább (szerintem), persze, ha ingyenes lenne, akkor lehet, ha többen használnák alkalmilag (mikor nem munkába vagy a megszokott célpontokra mennek). A szolgáltatás minőségének javítása viszont iszonyat sokba kerülne.

2021. aug. 26. 19:35
 18/20 A kérdező kommentje:

"Elég fura, hogy Karácsonyt fikázod, miközben Orbánék ilyen helyzetbe hozták a várost."

Én nem úgy működök mint te. Gondolom te VAGY Karácsonyt fikázod VAGY Orbánt. Nekem megy egyszerre a kettő is.

2021. aug. 26. 19:39
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem is fura, hogy arról nyilatkozik, hogy hamarosan elfogy a város pénze közben bejelenti ezt a tervet. Amúgy maga a dolog jó lenne, viszont nem ilyen anyagi helyzetben
2021. aug. 26. 19:42
 20/20 anonim ***** válasza:
62%
A kettő összefér. Szűkös források ellenére is vannak kiadásai a városnak. Szóval nem értem, mi a probléma.
2021. aug. 26. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!