Budapesten ingyenes lesz a tömegközlekedés 14 év alatt. Most akkor megy csődbe a főváros, vagy ilyen populista hülyeségekre is jut a pénzből?
Tele van plakátolva a főváros ilyen Fidesz színvonalú plakátokkal (99% kampány), illetve azt is hírdetik pénzért, hogy mi mindenre költik a pénzt ("ezt is csináljuk" plakátok, amik beszámolnak a főváros hősies cselekedeteiről)
Egy ellenzéki birka fejében hogy fér össze ez a két forgatókönyv? Hogy Budapestet kivéreztetik, semmire nincs pénz, szándékosan viszik csődbe a fővárost illetve hogy
n+1 tanácsadóra jut pénz, prémiumokra, fizetésemelésre, plakátkampányra, ingyenes tömegközlekedésre 14 év alatt meg álláskeresőknek, közterek felújítására, itató kutakra, méhlegelőkre stb...?
Pont a 14 év alattiak használják a legkevesebbet és ők is vannak a legkevesebben.
Általános iskolások,őket még anyu-apu viszi suliba.
Ha nem vagy funkcionális analfabéta, akkor azt esetleg sikerült értelmezned, hogy én sehol nem állítottam, hogy ez a legértelmetlenebb kiadása az országnak. Azt állítottam, hogy nem fér össze az a forgatókönyv, hogy kivéreztetik a fővárost és az, hogy ezt is csinálják.
Másfelől a populistázás mögött az a gondolat volt, hogy közelednek az előválasztások, és pont ahogy ilyenkor Orbánén a nyugdíjas prémiumokat szokták osztogatni, úgy Geri ezt lépi meg, talán a CSOK-os bizonytalan szavazókat célozza ezzel, de közben meg sír, hogy semmire nincs pénz. Ami egy hazugság, és ezért írtam, hogy populista. Nem tudom, milyen más szó illene rá erre.
„Szeptember 4-re minden működésre fordítható állampapírunk és készpénzünk elfogy, onnantól hitelkeretből működik a város” – nyilatkozta Kiss Ambrus
Ez akkor most hazugság?
#8/14
Nem, modjuk azt, hogy megcáfoltál abban, hogy ez populista hülyeség lenne, de a kérdés többi része ettől még nyitott, és ha az a forgatókönyv igaz, hogy megy csődbe a főváros, akkor ennek fényében hülyeség még egy ekkora kiadás is, hacsak nem az a hozzáállás a dolgokhoz, hogy ők akkor is költekeznek, ha nincs miből, mert kivéreztetik őket ("nem táncolnak úgy, ahogy Orbán fütyül"), de nem ezt kommunikálják. Megy párhuzamosan az "ezt is csináljuk" kampány és a "kivéreztetnek" kampány, arról szó nincs, hogy szándékosan, ellenállás gyanánt csődbe vinnék a fővárost (de mégis ez történne éppen?).
Még hozzá tenném, hogy én 20-30 közötti vagyok, öcsém 14 év alatti, én őt egyedül el nem engedném bizonyos csomópontokba. Még én is sokszor félek az egyik-másik aluljáróban...
#9/14
Az ingyenes tömegközlekedés önmagában lehet egy cél, egy csődölő kasszából nyílván nem, de az a kijelentés, hogy az autózás alternatívája, szerintem hülyeség. Nem alternatíva, az autózás vagy 2x annyiba kerül, mint a BKV bérlet havonta (ha nem több), kb. 2 hét alatt elpuffogtatok 15k-t Budapesten belül. Ez egy luxus kiadás (mármint az autózás), autósokat átvonzani a szolgáltatás javításával lehetne inkább (szerintem), persze, ha ingyenes lenne, akkor lehet, ha többen használnák alkalmilag (mikor nem munkába vagy a megszokott célpontokra mennek). A szolgáltatás minőségének javítása viszont iszonyat sokba kerülne.
"Elég fura, hogy Karácsonyt fikázod, miközben Orbánék ilyen helyzetbe hozták a várost."
Én nem úgy működök mint te. Gondolom te VAGY Karácsonyt fikázod VAGY Orbánt. Nekem megy egyszerre a kettő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!