A mostani augusztus 20-an nem ereztetek kínosnak, hogy tuzojatek soran is a magyar mondavilagot nyomattak ezerrel 2021-ben?
Kérdező
Neked ennyire nincsen fogalmad arról, hogy mit is ünneplünk augusztus 20-án?
Az amcsiktól meg megkérdezed nem ciki-e nekik, hogy a hálaadásnapi ünnepségen mindig az indiánokról van szó?
Szerintem fantasztikus volt!!!
Én azt érzem kínosnak, hogy vannak emberek, akik ezután ilyen kérdést tesznek fel!
Remélem nem vallod magad magyarnak???
Pedig sok mindenben igaza van a Kérdezőnek...
Félek, hogy itt a válaszolók többsége nem tudja, hogy augusztus 20-án mit ünneplünk.
Nekem nincs bajom a magyar mondavilággal, de ez az ünnep pont nem erről szól, meg főleg ilyen aránytalan módon. Eddig nem is vettem észre, hogy ezt a vonalat nyomatták volna (Kásler papa és az ősmagyar DNS-kutatás adhatta az ihletet).
A szocializmusról ne beszéljünk, akkor egész más volt ez az ünnep, de még a két világháború közötti Magyarországon sem nagyon hozták be a turulkodást EZEN az ünnepen, pedig akkor aztán megvolt ennek a "romantikája", ha szabad így fogalmaznom.
6/ de, tudják, I. István király szentté avatásának napja, azaz maradványainak oltárra emelésének napja. Az 1092-es szabolcsi zsinat rendelte el ennek a napnak az ünneplését, és emiatti a körmenet is.
Egyúttal emlékeznek államalapítási tettére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!