Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMBTQ-nak vannak valós,...

Az LMBTQ-nak vannak valós, komolyan vehett támogatói? Vagy csak üzlet és múló trend az egész?

Figyelt kérdés

Azt figyeltem meg hogy akik a leghangosabban képviselik őket főleg neten, azok mind 15-25 közötti fiatalok. 30 felé gyakorlatilag az embernek már családja van, nem ér rá lázadni, kivéve, ha érintett. Pride-on a fiatalság a nagytöbbség, közülük is túlnyomórészt tini lányokat látni. Ők ebben egyrészt egy jó bulit látnak, másrészt kimennek, mert van egy kedves meleg barátjuk, akit sajnálnak és kb. ennyit értenek meg az egészből.

Magyarul ha az embernek már saját élete és munkája van nem annyira fontos számára ez az egész kivéve ha politikus. Még akkor sem lázad sokszor, ha maga is meleg, vagy ha igen, nem az utcán még szivárványos profilképpel teszi. Vagy csak simán látja, hogy itthon nincs miért lázadni.

2021. aug. 23. 06:24
1 2 3
 11/29 harminezer oxigén ***** válasza:

#8 Szia!

"Ez két különböző dolog"

Én is tudom, hogy két külön dolog. Azért kérdeztem amit kérdeztem mert, te a #6-os hozzászólásodban egymás után írtad le ezt a két dolgot úgy mint ha ezek egymásból következnének.

Az általad említett mesekönyvek nem fogják a gyerekedet transzneművé változtatni ha nem az. Ha a fiad, fiúnak érzi magát egy mesekönyvtől sem fog ez megváltozni benne, legfeljebb felfog tenni neked pár kérdést ennek kapcsán hogy vannak e ilyen emberek/gyerekek. Szerinted egy mesekönyv meleggé vagy transszá tud varázsolni egy gyereket? A Csipkerózsikától sem mászik egyik fiú sem a lányokra csendes pihenő alatt. Az ilyen mesekönyvek előtt is voltak olyanok hogy a kisfiú anya cipőjében flangál a nappaliban mert kíváncsi rá hogy milyen, vagy épp a kislányok bajuszt rajzolnak maguknak zsírkrétával. Ha a gyermekednél nincs ilyen mármint transzneműség akkor az ilyen dolog max egy jópofa játék lesz semmi több.

De tiszteletben tartom a te álláspontodat, miszerint nem akarod hogy ilyen mesekönyvekből olvassanak neki. Az ilyen témájú mesekönyvek sehol sem a kötelező tananyag részei, mint szülő bemehetsz az óvodába és megnézheted hogy ott milyen könyvek vannak és jelezheted hogy abból a te gyerekednek ne olvassanak.

De, Ez alapján minden nem keresztény szülő mondhatná hogy a bibliáról, kereszténységről sem lehet tanítani, olvasni (vannak biblia mesekönyvek is) mert szélsőjobbos keresztényt akarnak nevelni a gyerekből. Pl.: olyanokat mint a pride ellentüntetői (mi hazánk, hatvanégy vármegye mozgalom stb tagjai, mind hithű kereszténynek vallják magukat.)

Tudom ez érzékeny téma/kérdés lesz, előre is bocs hogy ha kellemetlenül érint.

Mi van ha, a gyermeked viszont pont úgy érez mint amit az általad említett mesekönyv említ? Otthon azt tanulta hogy a "fiuknak van fütyijük, a lányoknak nincs" de mi van ha ő a "fütyi" ellenére nem érzi magát fiúnak, de lánynak sem érezheti magát mert ott a "fütyi"?

"de kislánynak “fiús” dolgokat szerettem csinálni"

"Fiús" dolgokat csináltál, és? Ezek mellett bármikor is érezted, hogy te nem lány vagy hanem fiú, bármikor is éreztél ez miatt vonzalmat (teljesen mindegy hogy most romantikus vagy szexuális) egy másik lány iránt? Vagy épp most érzed bármelyiket is? Ezek mind csak sztereotípiák hogy az egyik dolog fiús a másik meg lányos. Te magad is idézőjelbe tetted a "fiús" szót mert te is tudod hogy ezek csak sztereotípiák. Műszaki sulikba jártam, a legjobb műszakis tanáraim nők voltak, ezek szerint mindegyikük leszbikus vagy titkon transz-férfi mert szetreotíp "fiús" pályát választottak?

A #10-es válaszod és a cikk kapcsán

Ha a te gyerekednél ilyen felmerülne, letudnál vele ülni erről beszélgetni. Ha ez nem csak egy múló szeszély vagy játék nála, akkor el kell vele menni pszichiáterhez, pszichológushoz és ha tényleg ez a helyzet akkor annak megfelelően kell ezt kezelni. Te hogy kezelnéd ezt, ha ilyen helyzetbe kerülnél?

Az általad is említett "pro LGBTQ kommentelő"ket meg ne vedd általános érvényűnek, a legtöbb szülő akinek a gyermeke bármely betű alá is tartozik nem ilyen. A gyűlöletpropaganda pont azt akarja elhitetni mindenkivel hogy mindenki ilyen. Hogy minden naposak a linkelt cikkben leírtak de ez nem igaz.

Az ilyenekkel én sem értek egyet, hogy bemondásra úgy kell tenni ahogy a gyerek vagy a "pro LGBTQ kommentelő" szülő akarja. Ha egy gyereknél ez felmerül (és ez nem egy mesekönyv miatt fog felmerülni), akkor el kell vinni szakemberekhez és utána járni a dolgoknak. De ha tényleg ez van, akkor nem stigmatizálni kell a gyereket, hanem elfogadni és helyén kezelni a dolgokat.

Üdv

Niki

2021. aug. 23. 13:54
 12/29 anonim ***** válasza:

Szia Niki,

Gondolom, nincs gyereked. Nincs olyan, hogy bemegyek az oviba, és megmondom, hogy milyen könyvekből (nem) olvashatnak. Szerintem amúgy nem jellemző, hogy állami oviban bibliai történeteket olvasnának. Később meg az iskolában az alapműveltség része, ahogy a Gilgames eposz vagy a görög regék. De a példánál maradva: ha egy ovis csoportban többségében muszlim gyerekek vannak, akkor szerintem jogos lenne a szülők felháborodása (bár nem hiszem, hogy Magyarországon van ilyen). Ugyanígy, azért elég valószínű, hogy a gyerekek többsége cisznemű es hetero beállítottságot hoz magával. De amúgy nyilván nem egy db mese lenne a gondom. A példádnál maradva, ha a bibliai történetet fel is dolgozzák olyan módon, hogy a gyerekeknek keresztény elveket tanítanak, az nyilván nem

elfogadható (szülői beleegyezés nélkül).

Amit linkeltem cikket, abban engem az ütött szívem, hogy az egyik anya szerint azt kommunikálják aktívan a gyerekeknek, hogy ha nem érzik jól magukat a testükben, akkor transzneműek lehetnek (miközben szerintem, főleg kamaszkorban, ennek bőven lehetnek más okai is). És még abban az esetben is, ha a fel osztály előbújik transzként, akkor is szemrebbenés nélkül mindenki elfogadja (miközben minimum gyanús, hogy ebben benne van néhány esetben a kortárs hatás is).

2021. aug. 23. 14:39
 13/29 harminezer oxigén ***** válasza:

Szia!

Nem, sajnos tényleg nincs gyerekem.

Szintén a példánál maradva: Ez már része országunk alaptörvényének (9. módosítás):

"3. cikk

Az Alaptörvény XVI. cikk (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”

Ez alapján igen is elképzelhető hogy kötelezővé teszik a "keresztény értékrend" szerinti nevelést, oktatást (bármit is ért ezalatt a kormány)

Az mellett viszont továbbra is kitartok hogy egy-két mesekönyv miatt nem fog megváltozni a gyermek szexuális irányultsága vagy nemi identitása, de legalább hall róla és talán nem fog furán, kiközösítően viselkedni egy társával aki netán a gyerekek többségétől eltérő ezen a téren.

Az utolsó bekezdésed kapcsán, előbb már leírtam hogy mit gondolok róla. Én sem helyeslem azt hogy bemondásra mindent el kell fogadni, ha egy gyerek transzként előbújik azzal el kell menni szakemberhez, nem azért mert "beteg" lenne, hanem pont az miatt amit te is írtál, lehet hogy más okból érzi ezt, lehet hogy tényleg csak figyelmet akar stb. De ezek kiderülnek a rendes vizsgálatok során. De ha tényleg az akkor viszont hamarabb lehet helyén kezelni a dolgokat, gondolok itt a szociális tranzícióra (név, öltözködés, megszólítás), megfelelő korban akár pubertásblokkoló (ezt nyugaton is csak 16-éves kor felett engedélyezik pszichiátriai és pszichológiai szakvélemény alapján, és a hatásuk nem maradandó) nagykorúsága után meg amit ő maga szeretne.

A #9-es hozzászólásodban említetted hogy vannak akik ezt megbánják, igen vannak de ez elenyésző kb. 1000 tranzícióból 1-2 (pontos adatokat nem tudok), csak épp ezt az 1-2 esetet akarják felnagyítani, általásítva beállítani. Ezek mind kivétel nélkül olyan esetek ahol nem volt megfelelő pszichiátriai, pszichológiai vizsgálat a papírok kiállítása előtt.

Azokat az orvosokat akik csak pecsételnek vagy pénzért bárkinek kiállítanak ilyen papírokat, azokat sem én, szerintem egyetlen ténylegesen transznemű sem, sem pedig az orvosszakma nem tartja sem etikusnak, sem elfogadhatónak.

Az viszont, hogy tabusítjuk az egész témát, pláne a gyerekek kapcsán, csak azt eredményezi, hogy nehezebben lesznek elérhetőek ezek a vizsgálatok, kezelések az általad is mondott sérülékeny korban, amikor is pont a legnagyobb szükség lenne ezekre.

Üdv

Niki

2021. aug. 23. 15:15
 14/29 A kérdező kommentje:

Én Nikihez szeretnék szólni pár szót.

"A nyugati túlkapásokról, légyszíves mutass konkrét példát, ha lehet ne csak hazai "forrást" linkelj hanem az adott ország médiájából is."

[link]

Ez egy mostani LMBTQ fotóverseny győztes munkája, amit 13.000 kép közül választottak ki.

Egyébként definiáld kérlek, hogy neked itthon mi a hiteles forrás, mert azt értem, hogy az Origó meg a 888 nem, de akkor melyik, a 444-Telex? Ők a politikilag elfogulatlan, független, objektív újságírás?

"Az hogy idehaza is egyre többen merik ezt felvállalni az azért van mert egyre elfogadóbb a társadalom, nem azért látsz több meleg vagy transznemű embert mert a "lobbi" meg az érzékenyítés azzá tette őket, hanem mert biztonságosabbnak érzik a környezetet ahhoz hogy ezt vállalják is."

Ha ez ígaz lenne, akkor semmi szükség nem lenne arra, hogy egy LMBTQ ember menjen be érzékenyíteni a gyerekemet. Bőven el tudná mondani az iskolaorvos, hogy vannak melegek, akiket nem szsabad bántani. Csak ez az LMBTQ-nak valamiért nem elég.

A tudomány így írja le a szexualitás kialakulását: "szakmai körökben általánosan az a nézet terjedt el, hogy a legmeghatározóbb szerepe az idegrendszeri fejlődésnek (bevésődés) van. Legalábbis ha a szexuális vágy fiatal korban "felébred" az egyénben és az (jellemzően rövid idő alatt) szexuális (maszturbációs) fantáziában megerősítést nyer, akkor a szexuális vágy rögzül, azaz a vágyat meghatározó agyi és idegrendszeri kapcsolatok létrejönnek és egy életen át megmaradnak."

Tehát ebből is kiderül, hogy homoszexuálisnak senki nem születik, hanem külső benyomások hatására lesz az.

Ezért sajnos a homoszexualitás igenis terjeszthető propagandával. Amikor egy fejlődésben lévő tini azt mondja magáról - és közülük egyre többen teszik ezt -, hogy "pánszexuális", amely fogalom még 5 éve sem létezett, akkor azt nem azért teszi, mert felismerte magában, hanem mert a Tiktokon ez éppen trendi.

Te ezt azért nem tudod, mert nincs saját gyereked, és csak a saját sérelmi szemszögedből nézel ki szemellenzővel, amit felkorbácsolt a politika és a szélsőbaloldali LMBTQ lobbi.

2021. aug. 23. 15:26
 15/29 anonim ***** válasza:

“ Az mellett viszont továbbra is kitartok hogy egy-két mesekönyv miatt nem fog megváltozni a gyermek szexuális irányultsága vagy nemi identitása, de legalább hall róla és talán nem fog furán, kiközösítően viselkedni egy társával aki netán a gyerekek többségétől eltérő ezen a téren.”

Ez így szuperül hangzik. De én azt látom a saját óvodás gyerekeken, hogy ő nem feltétlenül azt látja furcsának, amit én vagy nem lát ott különbséget, ahol mondjuk én. Tehát mondjuk nekem rögtön lejön egy gyerekről h más (mert mindjuk autista vagy Down szindrómás), de a fiamnak ő ugyanolyan gyerek mint a többi. Ugyanígy neki mondjuk a rasszjegyek sem bírnak többletjelentéssel, míg mondjuk nekem lejön, hogy mondjuk az óvodás társa színesbőrű vagy ázsiai. Ugyanígy neki nem jelent semmit az h kéz bácsinak van közös kutyája (hanem

amint mondtam, ő csak meg akarja simogatni a kutyát). Ellenben azt gondolom, hogy nem egy vagy két mese, de egy olyan “befogadó”

környezet, ahol ez a téma (homoszexualitás, transzneműség) tartósan jelen van már kis kortól kezdve jelen van mint valami olyan dolog, amivel ki tudsz teljesedni, járhat olyan hatással (adott esetben részben kortárs hatásra is) egy érzékeny kamasz esetében, hogy elmegy egy olyan irányba, ami nem az ő útja. Az orvosok meg…nem tudom, ahogy mondjuk a sportorvosikat kiadják sok helyen (meg csomó minden mást), abból kiindulva nem

látom, hogy miért működne ez másként. Pláne ebben a Nyugaton dívó affirmatív kultúrában, ahol vsz még nyomás is alatt vannak az orvosok, nehogy transzfóbnak bélyegezzék őket.

Az meg h a tranzíciót kevesen bánják meg…hat… ha pont az én gyerekem az, akkor köszi.

2021. aug. 23. 16:00
 16/29 harminezer oxigén ***** válasza:

#kérdező

"A tudomány így írja le a szexualitás kialakulását: "szakmai körökben általánosan az a nézet terjedt el, hogy a legmeghatározóbb szerepe az idegrendszeri fejlődésnek (bevésődés) van. Legalábbis ha a szexuális vágy fiatal korban "felébred" az egyénben és az (jellemzően rövid idő alatt) szexuális (maszturbációs) fantáziában megerősítést nyer, akkor a szexuális vágy rögzül, azaz a vágyat meghatározó agyi és idegrendszeri kapcsolatok létrejönnek és egy életen át megmaradnak."

Ez konkrétan csak azt mondja hogy a szexualitás a vágy "felébredése" után a fantázia megélése által rögzül

Az általad idézett szöveg semmilyen említést nem tesz arról hogy mi alapján, minek hatására jön létre a "szexuális vágy" ezért nem állíthatod hogy "külső benyomások hatására lesz az." vagy hogy "sajnos a homoszexualitás igenis terjeszthető propagandával" semmi ilyet nem állít az általad idézett szöveg.

Ha már egy általad idézett szövegre hivatkozva akarsz érvelni, az érvedben hivatkozz pontosan. Érvelésből 1-es.

A túlkapás kapcsán: belinkelnéd a másik 12.999 képet is? Kiragadsz egy darab képet a twitterről és azt próbálod általánosítva beállítani.

Ez pont ugyan olyan mint amit én szándékosan eltúlzott ellenpéldaként hoztam fel (kereszténység vs. pride-os ellentüntetők viszonya) az általánosítás szemléltetése végett

A társadalom minden területén, csoportjában találsz szélsőségeket, érdekes módon szinte csak az LMBTQ+ kapcsán hangoztatják ezeket, próbálva általánosítani azt. Idehaza is találsz bőven túlkapásokat a saját táborodból is, azokat mégsem linkeled.

A hiteles forrás kapcsán:

Idehaza tényleg nem találni ténylegesen objektív, független forrást. Ezért is kértem az előttem szólót hogy ne hazai forrást mutasson hanem az érintett ország médiájából. Bár azok objektivitása is megkérdőjelezhető. Mivel ilyen nem nagyon van szerintem a legjobb megoldás ha ugyan azon dologról mindkét oldal véleményét megnézed és a két szemben álló fél véleménye alapján saját véleményt alkotsz.

"Bőven el tudná mondani az iskolaorvos, hogy vannak melegek"

Egy iskolaorvos szerinted tud arról beszélni hogy egy meleget vagy transzot milyen atrocitás ért és az őt személy szerint hogy érintette? Hogy mit tud okozni egy megalázó beszólás, rosszindulatú vicc egy személyesen érintettnek? A diszkrimináció ellenes programok pont erről szólnak, semmi köze a szexualitáshoz.

"Te ezt azért nem tudod, mert nincs saját gyereked, és csak a saját sérelmi szemszögedből nézel ki szemellenzővel, amit felkorbácsolt a politika és a szélsőbaloldali LMBTQ lobbi."

Te szt azért nem tudod mert csak a saját előítéletes szemszögedből nézel ki, amit a melegellenes propaganda felkorbácsolt.

Niki

2021. aug. 23. 16:09
 17/29 A kérdező kommentje:

Arról, hogy a nemváltást hányan bánják meg és lesznek öngyilkosok többek közt:

[link]

Egyébként akkor, amikor már a tudomány sem támasztja őket alá, akkor szokott jönni az, hogy az elutasítás miatt... hát persze.

2021. aug. 23. 16:11
 18/29 A kérdező kommentje:

Niki:

"Ez konkrétan csak azt mondja hogy a szexualitás a vágy "felébredése" után a fantázia megélése által rögzül"

Az intézetekből nagyon nagy számban homoszexuális emberek jönnek ki, mint ahogy a börtönökbe meg heterók kerülnek be, akik odabenn homoszexuális kapcsolatokat vognak kialakítani. Ez még azt is alátámasztja, hogy felnőtt korban is transzformálható a dolog, és ehhez még propaganda sem kell (de azért "jó", ha van).

"A túlkapás kapcsán: belinkelnéd a másik 12.999 képet is? Kiragadsz egy darab képet a twitterről és azt próbálod általánosítva beállítani."

Milyen másik 12.999-et? Nem elég az az egy közel pedofilnak nevezhető kép, ami ezek közül megtettek győztesnek? De itt van a többi kép az alkotótól, szemezgess: [link]

"A társadalom minden területén, csoportjában találsz szélsőségeket, érdekes módon szinte csak az LMBTQ+ kapcsán hangoztatják ezeket, próbálva általánosítani azt. Idehaza is találsz bőven túlkapásokat a saját táborodból is, azokat mégsem linkeled."

Nekem nincs saját táborom, és nem vonulok ki velük egy bizonyos zászló alatt sem sehol. De egyébként attól, hogy vannak pl. pedofil papok, nem tudom, miért menti fel pl. az LMBTQ fotóverseny győztes munkját - főleg úgy, hogy a pedofil papot elítélik és kitagadják, ezt a képet és az alkotóját meg ünnepelik.

"Ezért is kértem az előttem szólót hogy ne hazai forrást mutasson hanem az érintett ország médiájából. Bár azok objektivitása is megkérdőjelezhető."

Szerintem neked az a hiteles és obkjektív forrás, ami téged erősít meg. Nem vagy ezzel egyedül. Persze beszélhetnénk a rengeteg teljesen kamu berendelt kutatásról is, amire mindig hivatkozni szokott a gender.

"Egy iskolaorvos szerinted tud arról beszélni hogy egy meleget vagy transzot milyen atrocitás ért és az őt személy szerint hogy érintette?"

Igen, el tudja, amennyiben egy felkészült szakember és ismer ilyen emebreket. De nem kell egyébként úgy tenni, mintha az ilyen foglalkozásokon csak ennyi történne. Teli az internet videókkal, ahol LMBTQ fogalmakkal tömik a kisgyerek fejét, ami már messze túlmegy az egyszerű elfogadtatáson:

https://www.youtube.com/watch?v=8CULHGeWVZA

Továbbá az én gyerekemnek ki fogja elmagyarázni, hogy milyen következményei lehetnek ha 4 évesen a nemváltás mellett "dönt"? Ki beszél neki az öngyilkossági rátákról, egyáltalán hogy beszéled meg ezt egy 4 éves gyerekkel?

Az a baj, hogy annyira lerí rólad, hogy soha az életben még közöd sem volt gyerekekhez, csak tolod a süket LMBTQ propaganda szöveget... ne haragudj, de a sületlenséged felháborító és veszélyes.

2021. aug. 23. 16:27
 19/29 anonim ***** válasza:

“ Ezért is kértem az előttem szólót hogy ne hazai forrást mutasson hanem az érintett ország médiájából. Bár azok objektivitása is megkérdőjelezhető.”

Szerinted az általam küldött cikk objektivitása miért megkérdőjelezhető? Szerintem teljesen korrekt cikk és ez nem egy kamu oldal.

2021. aug. 23. 16:32
 20/29 harminezer oxigén ***** válasza:

#kérdező

Belinkelsz egy blogon megjelent cikket, ami egy tanulmányt említ amit a saját szerzői (a cikk alapján) külső hatásra újra értékeltek és módosítottak. Igazán hiteles.

Az intézeteket és börtönöket emlegeted, ahol egynemű környezet van, és nagyon gyakran nem éppen belegyezéses szexuális kapcsolatok vannak. A börtönben többnyire kényszerből mennek bele a "homoszexuális kapcsolatba" nem önszántukból. Ha már linkelős kedvedben vagy, linkelj erről statisztikát vagy valamilyen kutatást ha már hivatkozol rá.

Az általad linkelt [link] oldalon egy gyermeket ábrázoló képet nem találtam, pedig elég sok "GAY..." cimkét végig klikkeltem az oldalon.

Senki nem mondta hogy felmenti a fotópályázat győztesét, pusztán azt mondtam hogy kiragadsz egy darab képet a szélsőségből és azzal dobálózol. Ott a példám: a mihazánkos, szélsőjobbos karlendítő bagázs a pridon, kereszténynek vallja magát -> Mi mentesíti őket ez alól? Egy keresztény csoport, szervezet vagy épp a (magát kereszténynek valló) kormány sem határolódott el tőlük.

"Szerintem neked az a hiteles és obkjektív forrás, ami téged erősít meg."

Ezt én is mondhatnám rólad.

"rengeteg teljesen kamu berendelt kutatásról is"

Én is beszélhetnék ilyenekről: Alapjogokért központ, Magyarság kutató intézet,CÖF mind a kormány által létrehozott és támogatott szervezet ami szokott "közvélemény kutatásokat" folytatni.

Az általad linkelt videón, láthatóak felnőttek valószínű a gyerekek szülei akik oda vitték őket, tehát nem a szülő háta mögött kaptak ilyen tartalmat. Ha ezt kifogásolod akkor a szülőnél kellene verned az asztalt.

4 éveseken nem végeznek nemváltoztató beavatkozásokat nemi diszfória miatt, pubertásblokkolót (nyugaton) is csak 16 felett kaphatnak.

Forrást mutass, vagy csak a hazug propagandát tudod ismételni? (még hogy nincs táborod)

"Az a baj, hogy annyira lerí rólad, hogy soha az életben még közöd sem volt gyerekekhez"

Szerinted egy lombikban születtem, egy laborban? Nekem is van családom, rokonaim, barátaim akiknek vannak gyerekeik akikkel rendszeresen találkozom, vigyázok rájuk, játszom velük. A szüleik tudják hogy transznemű vagyok, érdekes egyikük sem lett drag queen, vagy transz vagy az általatok kedvelt apacshelikopter.

Igazad van, egy gyerek alapvetően nem a különbözőségeket látja a másikban, de az élet minden területén látja a különbségtételt ember és ember között, legyen az akár az utca, média, vagy akár a család is. Az oktatás az egyetlen olyan hely/környezet ahol ellenőrzött formában találkozhat ezekkel (és nem csak az LMBTQ+-al hanem mindennel) mint írtad nem tesznek különbséget bőrszín alapján, de mégis találkozik vele mert szó szerint látja, ezáltal megismeri (akárcsak az autista, down-kóros gyereken is látszik hogy másképp viselkedik) egy transz vagy meleg kortársán ezt nem feltétlen látni, nem tudja róla csak a coming-out után. Ha soha nem látja vagy hall róla akkor később mikor szembesül vele lehet hogy az ismeretlenség miatt fog "ellenségesen" viselkedni ezekkel a kortársaival.

Ne érts félre, az írásaid alapján nem gondolom, hogy a te gyermekeid esetében fennállna az hogy homofób, rasszista vagy bármilyen előítéleten alapuló gyűlölet lesz majd a bennük később. Több olyan szülő kellene mint te. De a többség nem ennyire nyitott, hogy mondjuk pár év múlva, mikor már nem csak a kutyát akarja megsimogatni, hanem akár rákérdez, hogy a két bácsi miért fogja egymás kezét akkor elmagyarázná neki, hogy ők szeretik egymást és ők egy pár és minden ennek kapcsán felmerülő kérdést megválaszolna a gyereknek. Sok szülő ezt tabuként kezeli, vagy akár még ellenségesen is állna ehhez.

Senki nem mondta hogy mindezt ellenőrizetlenül kellene a gyerekek "arcába tolni" (ezt csak a gyűlöletkeltők akarják elhitetni, eddig is csak meghívásos alapon voltak érzékenyítő foglalkozások az iskolákban, elvétve, amiről az iskola vezetése tudott és engedélyezte), de a totális tiltás és tabusítás nem megoldás, most épp ez van.

Írtad hogy elmehet olyan irányba ami nem feltétlen az ő útja. Hogyan találja meg az saját útját a boldogsághoz ha csak egyet ismer, ami nem feltétlen a boldogsághoz vezet?

Az általad linkelt oldal objektivitását azért tartom megkérdőjelezhetőnek, mert nem ismerem a konkrét oldalt, nem tudom hogy az üzemeltetők, szerkesztők, cikk írók vagy akár a támogatók éppen milyen állásponton vannak ilyen vagy olyan témát illetően (legyen az politika, vallás, akár az LMBTQ+ témastb.) és hogy a személyes álláspontjuk mennyiben befolyásolhatja az objektivitást. Ezért írtam azt, hogy a legjobb, a lehető legtöbb álláspontú cikket, írást olvasni és saját következtetést levonni. Ez a tudományos kutatásokra is igaz, egy kutató személyes véleménye, nézőpontja hatással van a kutatásra is, bármennyire is objektív kíván maradni. Ezért van a tudományos életben is annyi egymásnak ellentmondásos vélemény és kutatás.

Niki

2021. aug. 23. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!