Hány százalékban vannak ma jelen a melegek a
társadalomban?
Figyelt kérdés
10 éve még 2-3% volt a becslés, ma már 15%-ot is hallok, mondjuk meleg oldalról. Mi lehet a valós szám? Én nagyon kevéssel találkozom, leginkább csak médiában.
Az előzőre reagálva: leszbikus vqgyok, tinderen elkezdtem ismerkedni leszbikus lányokkal, kb. sokkot kaptam, mikor megláttam, mennyi ismerős van köztük, akikről nem is gondoltam... Még olyan volt osztálytársamról is megtudtam, akinek az apja református lelkész, (ismerősöm az apja is fb-n, kevés homofóbabb embert ismerek a posztjai alapján), aztán nem is sejti, hogy a saját lánya ellen is uszít.
2021. aug. 22. 08:42
12/16 anonim válasza:
Ez sok dologtól függ. A homoszexuálisok arányát 2 és 8 százalék közé teszik. A biszexuálisokat olyan 10%-ra becsülik. Ha csak őket vesszük, akkor nagyjából 12-18%. Ott vannak még a transzneműek (ezt pontosan nem tudom, de szerintem kb. 2%), az aszexuálisok és a pánszexuálisok is (ezek aránya sem túl nagy, legyen 2-2%). Így összességében az lmbtq+ emberek nagyjából a társadalom 18-24%-át képezik. Ebből elég sok lemegy amiatt, mert a biszexuálisok nagyrésze inkább él heteró kapcsolatban, minthogy felvállalja a biszexualitását, de a többi közül is, így magyarországon szerintem ez a szám (ha csak azokat nézzük, akik felvállalják, legalább maguknak) olyan 8-10% lehet.
Az a gond, hogy erről nem lehet pontos felmérést készíteni, mert mindig lesz olyan, aki hazudni fog róla, így maradnak a becslések.
2021. aug. 22. 17:29
13/16 anonim válasza:
A melegek nagy része kamu heteró kapcsolatban él, hogy elkerülje az emberek gyűlölködését, csak a legtöbbje nem bukik le egy ereszcsatornán menekülve, mint azt Szájer Jóska barátunk tette.
2021. aug. 22. 18:12
14/16 anonim válasza:
Ha beirod googleba, kidob egy két oldalt ezzel kapcsolatban, ugye nem az itteni emberek véleménye alapján akarod ezt megitelni?
2021. aug. 22. 21:53
15/16 anonim válasza:
Miért kell mindenhova a kormánypártot felhozni témaként?...
Főleg, hogy a kérdéshez semmi köze a Fidesznek.
2021. aug. 23. 01:20
16/16 anonim válasza:
Istenem, sok ostoba... Hogy lennének már akár csak 5%-nyian? Én gyerekkoromban 1%-ot mondtak nagyon max, most már hallottam olyat, hogy 25% :DDD Magyarul minden 4-ik ember meleg... De szép világot is élnénk!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!