Európai Unió mikor szál le Magyarországról és kelet-Európáról?
Ázsia nem az EU hatásköre, míg Magyarország az, mivel EU tag. Ha pedig akarja élvezni a tagsággal járó előnyöket, akkor természetes, hogy betart bizonyos szabályokat. Ha nem akarja ezeket betartani, akkor pedig lépjen ki.
Persze kilépni úgyse fog, mert akkor senki sem szavazna többé Orbánra. A szabályokat meg nem tartja be, hogy ezzel is gyűlöletet szítson és szavazókat nyerjen. A legegyszerűbben úgy lehet szavazatokat szerezni, ha bedobnak egy nagyon megosztó témát. Lehet, hogy nem hangzik logikusnak, de, ha belegondolsz igenis az.
"Ázsia nem az EU hatásköre, míg Magyarország az, mivel EU tag. Ha pedig akarja élvezni a tagsággal járó előnyöket, akkor természetes, hogy betart bizonyos szabályokat. Ha nem akarja ezeket betartani, akkor pedig lépjen ki."
EU sem tartja be a saját szabályait. Példának hozható fel, hogy a migrációt rá szeretné eltőlteni az azt ellenző szuverén országokra, mert Nyugat Európa nem bírja el a migrációval járó terheket hosszútávon.
Fontosabb is dolga lenne az EU-nak mint a Kelet-Európai országokkal harcolni például az amit a kérdésben is említettem. Európa képes lenne rendet tenni a világban ha akarna de jelen pillanatban fontosabb neki az ellentétek növelése.
"mert akkor senki sem szavazna többé Orbánra"
Mondjuk, ha kilépett, akkor már nem is kell. Nyugi, emlékeznek még ezek, hogy a hatalmat választások nélkül is meg lehet tartani. A bolsevik bolsevik marad csak maximum pirosról narancsra váltja a színét.
Mi köze az Uniónak ahhoz, hogy Magyarország engedélyezi-e a melegházasságot, vagy engedélyezi-e, hogy transzvesztiták járjanak az óvodákba érzékenyíteni?
Az Unió gazdasági szövetség.
" A szabályokat meg nem tartja be, hogy ezzel is gyűlöletet szítson és szavazókat nyerjen. A legegyszerűbben úgy lehet szavazatokat szerezni, ha bedobnak egy nagyon megosztó témát."
Érdekes hogy akik nem szimpatizálnak Orbánnál azok mindig ezzel jönnek. Csakhogy az egész úgy kezdődött hogy 2010-től napjainkig folyamatosan Orbánoznak ha nem éppen Orbánt támadják akkor mindig valami aktuális intézkedés nem tetszik nekik ha pedig ebbe beleköt valaki akkor mindig az a védekezés hogy Orbán van hatalmon és ők csak az aktuális dolgokra reagálnak és keltenek gyűlöletet. A migráció és a Soros kampány csak 2015-be kezdődött és azóta tart, akkor erre is rá lehet mondani hogy csak az aktuális dolgokra reagálnak és keltenek ellene megosztó gyűlöletet. Érdekes hogy ehhez kötitek Orbán hatalmát de ő már az állítólagos gyűlöletkeltés előtt is hatalmon volt.
Oké.
Akkor az Európai Uniónak miért nem fontosabb, hogy a tagállamok közötti bérkülönbségeket szűkítése? Én és még 4 millió honfitársam nem számítva a lengyeleket, románokat, szlovákokat, stb ugyanazért a munkáért Németországban 3x-4x annyi fizetést kapnánk, mindezt úgy, hogy az élelmiszerek áraiban nincs ilyen szintű eltérés.
Miért kapok én jóval kevesebbet? A származásom miatt? Mert egy másik országba születtem? Azt hittem egyenlők az emberek. Akkor legyenek egyenlők a bérezések. Miért nem erről beszélnek az Unióban, miért az LMBTQ-ról, ami sokkal kevesebb embert érint?
"4-es az EU nem csak gazdasági szövetség. A lényege az, hogy egy erős egységet alkossanak, ami bár külön-külön működik, mégis összhangban. Amúgy meg, ha gazdasági szövetség lenne, akkor is ésszerű lenne, hogy megmondja a tagoknak, hogy hol a határ, hisz eleve a tagságból profitálnak, ha nekik nem kell a profit, akkor nem kell betartsák a határokat sem."
Egyik törvény sincs az EU-ba kőbe vésve és ha azok nem működnek akkor meg kell változtatni őket. Lehet ezt most nem támogatja a hatalmi elit de ahogy alakulnak a dolgok úgy látszik egyre több politikusnak jön meg az esze.
6-os, én nem azt mondom, hogy így szerezte a hatalmat, de így próbálja fenntartani.
7-es, azt ugye tudod, hogy pl. Németország az EU nettó befizetője (neki pénzbe kerül, hogy EU tag), míg pl. Magyarország nettó profitáló (pénzt kap, azért, mert EU tag). Így próbálják kiegyenlíteni a különbségeket, ami működik is. Itt Romániában 15 éve még vagy 100€ volt az átlagfizetés, mostmár a magyart is meghaladja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!