A baloldal miért nem ismeri el,hogy miattuk kellett a Fidesznek drasztikus változásokat, néha irracionális projekteket véghez vinni?
Gyakran éri kritika a családtámogatási rendszert.Ami jogos is lenne, viszont a baloldal az oka,hogy ilyenné kellett alakítani.
Az adókedvezmény alapú családtámogatás munkához van kötve, nem jár alanyi jogon.
Ennek azaz oka,hogy a baloldal hozzászoktatta a kisebbséget az állam nedvező kebléhez és osztotta nekik a semmire a hatalmas méretű szociális segélyeket, meg elkényelmesítette őket,hogy munka nélkül is megtudtak élni, csak dőlt a pénz.
A Fidesznek csinálnia kellett valamit, a szavazók is ezt várták.Majd kitalálták,hogy a családtámogatás munkához lesz kötve és a bérek utáni adót fogja befolyásolni.Ezzel máris kizárták az említett problémás csoportot belőle.De. akadnak hátrányai is, mert bármivel előfordul,hogy ideiglenesen munkanélküli lesz.
Amit még gyakran ért kritika, az a közmunkaprogram.Ez is az említett csoport miatt lett kitalálva, mert,ahogy írtam a baloldal elkényeztette őket és egyáltalán nem akarnak dolgozni.Én ezután láttam brazil kezében lapátot, életemben először.
Ezek az intézkedések bár drasztikusak, a közmunkaprogram irracionális is, de a baloldal olyan helyzetet teremtett,hogy csak ennél durvább eszközökkel lehetne rendbe tenni.Orbán meg hallja eleget így is az Eu rikácsolását, fenyegetéseit, nem hiányozhat neki még több kisebbségekért hisztiző liberális.
Ó szegény Orbán, annyira sajnálom, hogy egyszer az életben csinálnia is kellett valamit, nem élhetett meg a puszta pofázásból :'(
Szerintem szervezzünk neki gyűjtést!
Az elmúlt 11 évben a baloldal volt hatalmon vagy a Fidesz?
Már rég megelőztük volna a cseheket gazdaságilag, ha nem a lopásra fókuszálnak.
Értem!
Tehát a fidesz faxságaiért is az ellenzék a hibás.
Orvos mikor látott utoljára?
Komolyan akkora bajt csináltak a szocik, hogy 11 év ellenzékmentes, kétharmados kormányzása a történelem egyik leghosszabb gazdasági konjunktúrájában sem volt elég helyrehozni? Nem szégyen ennyi idő után még mindig a szocikat emlegetni?
A közmunka sikerességét a helyedben én abban mérném inkább, hogy hány embert épített vissza a munka világába. Tudtommal nem annyira erős a mutató. Nem azt mondom, hogy ingyem segélyezni jobb, de szerintem a közmunka legfőbb eredménye, hogy az átlagember elmondhatja, hogy "de legalább dolgozik a cigány".
És cserébe, most Orbán hozzászoktatja az átlag szakmunkást, hogy ő az élet császára, ingyen tízmilliókat kap építkezésre, új autóra támogatást, aztán ha valaki elveszi, akkor nem ugyanez lesz?
Én ugyan nem állítom, hogy a szocik egy kumma fityinggel is jobbak lettek volna, de az a helyzet, hogy Orbánéknak amilyen feltételek jutottak, semmivel sem sikerült jobbnak lenniük, amit az mutat legjobban, hogy a mai napig a szocikra mutogatnak az emberek.
Komolyan, jobberek, nem szégyellitek magatokat, hogy 11 év után még mindig csak a visszamutogatás megy? Saját magatok bizonyítjátok az alkalmatlanságotokat.
A fidesz egész családtámogatásos "programja" egy baromság, és a számok is mutatják, nem működik. A szociális lakások privatizálásával pedig tovább mélyítik a problémát. A szociális lakásrendszert nem privatizálni kell néhány hízott oligarcha számára, hanem bővíteni kellene a társadalom számára, hogy a fiatalok alacsony áron tudjanak lakhatáshoz jutni, saját életet kezdjenek, kirepülhessenek a fészekből, és amíg nincs pénzük saját lakásra, addig megfizethető áron, alacsony áron lakhassanak szociális lakásokban, és ne kelljen 30-40-50 évesen mamahotelben lakniuk. Erre a fidesz szétprivatizálja a szociális lakásokat.
Alkalmatlan, dilettáns banda.
Abba amúgy belegondolt már valaki, hogy a rendszerváltás óta eltelt 32 évből összesen a Fidesz 15 (majdnem az idő fele) évet kormányzott. Ebből a legutóbbi 11 (több, mint az idő egyharmada) évet egy huzamban, kétharmados többséggel, gazdasági problémáktól, és ellenzéki akadályoktól mentesen tette.
Én nem védem a szocikat, de el kellene már felejteni azt a gondolatot, hogy a Fidesz lenne Dávid a Góliáttal szemben. A Magyarországot leginkább meghatározó politikai pártot régóta Fidesznek hívják, úgyhogy szép lassan el kellene kezdeni felelősséget vállalni a helyzetért, mert fogynak a kifogások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!