Csak a magam nevében beszélhetek, de azt hiszem vagyunk ezzel a véleménnyel néhányan!
Én személy szerint semmiképpen nem szeretnék Magyarországhoz tartozni, főleg a jelenlegi Magyarországhoz nem.
Személyes prioritási listám:
1. Önálló, többnemzetiségű Erdély, benne autonóm Székelyföld és autonóm Partium.
2. Önálló Székelyföld.
3. Adminisztratív értelemben egyesített Székelyföld, széleskörű autonómiával Románián belül.
De ha sem az 1, sem a 2, sem a 3 pont nem jönne össze, még mindig inkább a jelenlegi állapot, mint Magyarországhoz tartozni.
#13 Szerintem te vagy hülye, troll vagy funkcionális analfabéta.
Alapszintű szövegértési készségek birtokában értelmezve a KÉRDÉST (merthogy ez egy olyan oldal, ahol a kérdésekre válaszolunk), egy enyhébb fogyatékos is képes megérteni, hogy a kérdező - szó szerint - azt kérdezte, arra volt kíváncsi, hogy a székelyek "MINEK ÖRÜLNÉNEK JOBBAN".
NEM arra volt kíváncsi, hogy minek mennyi a realitása, valószínűsége, életszerűsége (egyiknek sincsen esélye pillanatnyilag, sajnos), hanem arra, hogy MINEK ÖRÜLNÉNK JOBBAN.
Én erre a kérdésre válaszoltam (te nem tudom, mi a nyavalyára), a kérdés egyik címzettjeként - mert ez volt feltéve.
Ha te is székely vagy, válaszolj te is, a saját ízlésed, vágyaid, elgondolásod szerint, ne pedig velem vitatkozz!
Itt nem megvalósíthatósági tanulmány készül, hanem szubjektív válaszokat kért a kérdező arra vonatkozóan, hogy mi minek ÖRÜLNÉNK.
Szavaztam is (az önállóságra), de mivel csak két válaszlehetőséget adott, inkább ki is fejtettem, hogy milyen más lehetőségnek ÖRÜLNÉK még jobban.
Megjegyzem, a Magyarországhoz csatolásnak ugyanúgy nincs esélye, sőt még kevesebb esélye van NATO-tagállamok között, mint a másik háromnak. Ez tehát egy hipotetikus kérdés volt, és én aszerint válaszoltam.
A két megvalósíthatatlan opció közül én az önállóság vagy az autonómia valamelyik formájának örülnék - Magyarországhoz nagyon nem szeretnék csatlakozni. Ennyit mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!