Milyen hatása lenne a magyar közéletre, ha egy hangfelvételen keresztül kiderülne, hogy Gyurcsány a Fidesz javára játszik?
Nem olyan régen írtam ki egy szavazást, amiben arról érdeklődtem, hogy az ellenzékieknek mi a véleménye Gyurcsányról. A nagyrészük ellene volt.
Itt a gyakorin? Az aztán mérvadó.. :D
Keress rá az elmúlt néhány havi párttámogatottsági mérésekre. Ahol a biztosan szavazó válaszadók támogatták az összefogásban szereplő pártokat azok elfogadják Gyurcsányt is. Nem tudnak mást tenni,a DK nélkül halott ügy lenne a buli :D
Amúgy kicsit unalmas már ez a Gyurcsány miatt, meg a Kutyapárt szétkúr mindent... mindenki előtt ott a lehetőség, hogy a rendszeresen nem szavazó 30-40%-nyi szavazót megnyerje magának és ha ezt egy 3% párt megcsinálja akkor egyedül lenyomja a fideszt. Senkit - még az összefogást sem - láttam még erölködni, hogy új embereket vonzzon be valahogy. Na ez sokkal nagyobb baj, mint Gyurcsány...
Szükség van a DK-ra is, mert van sok Gyurcsány-fanatik, akinek Feri a minden. Ha Feri visszavonulna, vagy a DK megsemmisülne, akkor ezek vélhetően leszavaznának más ellenzéki pártokra is, mert a Gyurcsány-mániájuktól még nagyobb a Fidesz-gyűlöletük. De amíg ott a DK, együtt kell működniük a DK-val, megkerülni nem tudják, csak egy módon tudnák kihagyni Gyurcsányékat, ha megszűnnének létezni.
A Fideszes szavazóbázist, és a bizonytalanokat meg sokkal jobban lehet mozgósítani úgy, ha Gyurcsány is ott van az ellenzékben, mert sokan csak azért leszavaznak a Fideszre, hogy ne lássák őt megint a porondon.
Tehát:
DK-val együtt van egy ellenzéki Összefogásunk X szavazóval, és Y Fidesz szavazóval.
DK nélkül a jelenlegi DK szavazók nagy része leszavazna más ellenzéki pártokra és lenne még pár bizonytalan, aki most már leszavaz az Összefogásra úgy, hogy nincs benne Gyurcsány, így az Összefogásunknak lenne X< szavazója.
A Fidesz meg nem tudna annyira Gyurcsánnyal riogatni, így rájuk is kevesebben szavaznának, és lenne <Y szavazójuk.
Gyurcsány nélkül előnyösebb lenne az Összefogásnak.
" akkor ezek vélhetően leszavaznának más ellenzéki pártokra is"
Vagy nem. Az MKKP támogatottsága sem más pártok szavazóiból jött össze, ahogy anno a Jobbik szavazói is csak kis átfedést mutattak a korábbi szélsőjobbos pártokkal.
"A Fideszes szavazóbázist, és a bizonytalanokat meg sokkal jobban lehet mozgósítani úgy, ha Gyurcsány is ott van az ellenzékben"
Ezért kellett megváltoztatni a körzethatárokat néhány helyen, ezért kell buszoztatni, szavazatot venni, külföldieknek magyar szavazati jogot adni, ukránokat Magyarországra bejelenteni..
A Fidesznek még ezekkel együtt sem sikerült soha 2,7-2,8 milliónál több szavazót mozgósítani a 8 millióból.
"Gyurcsány nélkül előnyösebb lenne az Összefogásnak."
Gyurcsány nélkül DK sem lenne, az összefogás meg max annyit jelentene, hogy mindenki beáll a legnagyobb Jobbik mögé - ami korábban már bizonyította hogy Fidesz-holdudvar párt...
Ezzel valszeg közvetve meglenne a 4/3 is a Fidesznek.
Az MKKP alig létező támagotottsága? A Jobbik előtt milyen mérvadó szélsőjobbos párt volt?
"A Fidesznek még ezekkel együtt sem sikerült soha 2,7-2,8 milliónál több szavazót mozgósítani a 8 millióból."
Az ellenzéknek sem.
"Gyurcsány nélkül DK sem lenne, az összefogás meg max annyit jelentene, hogy mindenki beáll a legnagyobb Jobbik mögé"
Szerintem a Momentum lenne a legnagyobb ellenzéki párt ebben az esetben. A DK-s nyuggerek nagyrésze az MSZP-re szavazna, az a kevés DK-s fiatal meg a Momentumra.
Biztos, hogy nem lenne 4/3 (vagy 3/4-et akartál írni?) a Fidesznek, a 2/3 se lesz meg se Gyurcsánnyal, se nélküle.
"Az MKKP alig létező támagotottsága? "
A medián 2021 júniusi mérése szerint 5%, azaz magasabb a támogatottságuk mint az MSZP, Mi Hazánk vagy az LMP támogatottsága.
Google első találat...
"A Jobbik előtt milyen mérvadó szélsőjobbos párt volt?"
Miép,fkgp
"Az ellenzéknek sem."
Nem érted amit írtam...
"Szerintem a Momentum lenne a legnagyobb ellenzéki párt ebben az esetben."
Szerintem meg nem, mások szerint sem...
"vagy 3/4-et akartál írni?"
4/3-od akartam, de ezt sem értetted miért..
Mindegy, feladom. Jó álmodozást :D
Nézd, az 5% még mindig elég sovány.
De az, hogy a Kutyák támogatottsága már nagyobb, mint az MSZP-é, külön örvendetes. Az MSZP-nek Gyurcsány adta meg a törést. :D
"Miép,fkgp"
2002-ben 4,37%-os meg 0,75%-os pártokról beszélsz, és azon csodálkozol, hogy kicsi arányú az átfedés a 2010-ben majdnem 17%-ot elért Jobbikkal?
"Nem érted amit írtam..."
De, értem, szerinted a Fidesz kevés szavazót tud mozgósítani. Legyen így, kevés, ez a 2.8 millió, de szerintem meg Gyurcsány nélkül még kevesebb lenne.
"4/3-od akartam, de ezt sem értetted miért.."
De, költői túlzás, csak épp értelmetlen.
Az eredei John McClane soha nem adta fel! :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!