Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg vannak no-go zónák...

Tényleg vannak no-go zónák már, csak nem úgy, ahogy gondoltuk?

Figyelt kérdés

"Ahogy az Örsről, úgy Kelenföldről, de az egész országból látványosan hiányoznak a rendőrök. A bűnözők, illetve a bűnözni kívánók most már realizálták is ezt. Érdemes megnézni, micsoda anarchia uralkodik most már az utakon, nap mint nap láthatunk elképesztő videókat, és micsoda bűnbandák uralják a köztereket. Tudják jól, hogy megtehetik, mert nincs rendőr, aki nyakon csípné őket. Na és hol vannak ezek a hiányzó rendőrök? Hát egy nagy részük a déli határ mellett őrzi évek óta most már a kerítést, oda lettek átcsoportosítva. És ez a nagy rendetlenség lett ennek az ára."

[link]

Ez és a cikkben felsorolt többi dolog rendőrségi ügyek. Miért kerületi polgármesterek szólalnak meg? Hol van Pintér "rend van" Sándor ilyenkor?

2021. aug. 13. 06:27
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
2021. aug. 13. 06:28
 2/17 anonim ***** válasza:
42%

Egyik részről tény, hogy szinte mindenhol ott vannak ezek a lecsúszott elemek akiket nem nagyon tudnak kitakarítani sehonnan.

Másrészt azért erősen túlzás a nógó zóna. Magyarországon azrt nagyon ritka az olyan hely, környék, ahol ne lennél relatív nagy biztonságban.

2021. aug. 13. 06:37
 3/17 anonim ***** válasza:
38%

Hát az Örs vezér tere az biztos nem az, tízezrek mennek át naponta rajta. :) Ez nem jött össze, próbálkozz mással.

KariGeri liberális megközelítése itt is meghozta gyümölcsét... Egy tökös polgármester eléri, hogy rend legyen a településén, nem kell ehhez belügyminiszter, elég jó kapcsolat a helyi rendőrséggel, polgárőrséggel.

2021. aug. 13. 06:40
 4/17 A kérdező kommentje:
Ott vannak a cikkben a leírások, hogy mi zajlik. Ha nem is tudják kitakarítani onnan őket, elgendő járőrőző rendőr kordában tudná tartani őket. Van elég rendőr erre? Pintérnek nem kellene megszólalnia az ügyben?
2021. aug. 13. 06:40
 5/17 A kérdező kommentje:
3: Kőbányán éppen fideszes polgármester van, és megírta, hogy ez nem az ő reszortja
2021. aug. 13. 06:41
 6/17 anonim válasza:
100%

Én is ugyanazt tapasztalom, mint amiket a cikkben is említenek. Én egy ideje direkt el is kerülöm az összes aluljárót és a pályaudvarokat is. Ahogy néhány villamost és buszt is.

Sajnos nincs mit tenni.

A legrosszabb, hogy az ilyen alakok már nem csak ilyen csomópontokon vannak jelen, de néhány eddig békés utcában is talalkozom velük.

2021. aug. 13. 07:27
 7/17 anonim ***** válasza:
37%

A no-go zónának nincs egységes definíciója. A wikipedia...

... egyrészt azt írja, hogy olyan környékre használják, ahonnan a kívülállókat fizikai erővel távol tartják, vagy azok csak jelentős kockázatot vállalva léphetnek be. Ilyeneket tarthatnak fenn paramilitáris szervezetek, maffiaszervezetek, terrorszervezetek. Ebben az értelemben nincs Magyarországon no-go zóna. A leírt esetek (nem olvastam végig mindent, csak bele-beleolvastam itt-ott) többségükben agresszívan kéregető hajléktalanokról vagy fosztogató romákról számolnak be. Bár ezek valóban csoportokba is szerveződnek, és akkor még veszélyesebbé válnak, arról szó nincs, hogy ezek bárkit távol akarnának tartani a területüktől, hiszen éppen az oda betévedőket akarják inzultálni, kirabolni.

... másrészt azt írja, hogy a kifejezést olyan környékekre is használják, ahová a rendőrök vagy az egészségügyi dolgozók csak komoly erősítés mellett mernek bemenni. Tudomásom szerint ilyen sincs Magyarországon. Alkalmanként előfordul ilyen, például biztosan sokan emlékeznek 2020 januárjából arra az esetre, amikor Csenyétén egy cigány ember rosszul lett, a rokonok életveszélyesen megfenyegették a mentős diszpécsert, ezért amikor a mentősök kiértek, megálltak a falu határában, és ott várták meg a rendőri erősítést. Közben a szegény beteg meghalt. Mindez azonban talán nem egy konkrét terület jellemzője, hanem inkább eseti dolog volt.

Rossz környékek persze vannak, nagyon rossz környékek is vannak, az sem kizárt, hogy bizonyos helyeken tényleg sokat romlott a közbiztonság az utóbbi időben. De a no-go zóna ennél még néhány fokkal durvább környéket jelent, olyan szerintem nem létezik Magyarországon, akármelyik értelmezést is vesszük alapul.

2021. aug. 13. 07:54
 8/17 A kérdező kommentje:

7: ezért van a kérdésben, hogy " csak nem úgy, ahogy gondoltuk"

A no-go zóna itt a kérdésben arra utal, hogy ahogy a cikkben idézett levelek írják, sokan elkerülnek amúgy forgalmas csomópontokat, hosszabb úton mennek, hogy ne kelljen szembesülniük azzal, ami ott folyik. Ilyennek nem lenne szabad megtörténnie, és egy rendpárti kormány rendőri vezetésének meg kellene szólalnia az ügyben.

2021. aug. 13. 08:02
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

[ma 08:02]: Igen, értem, csak szerintem nem érdemes a szavakat átértelmezni, legalábbis olyan esetekben, amikor a nyelvünkben már van erre kifejezés. A "rossz környék", "nagyon rossz környék", "rossz közbiztonságú környék", stb. ezeket leírják.

Azzal egyetértek, hogy a leírtaknak nem lenne szabad megtörténniük. Sajnos a rendpárti kormány az utóbbi években több értelemben is belerúgott a rendőrökbe, feltehetően kevés fiatal jelentkezik rendőrnek, talán sok pályaelhagyó is van. Egyébként a rendpárti kormány annyira imád a pártpolitikai és a kommunikációs térben játszani, hogy szerintem még élvezi is, ha Budapesten ilyen problémák előjönnek, hiszen akkor lehet karácsonyozni.

2021. aug. 13. 08:19
 10/17 qkker1 ***** válasza:
100%

"Kőbányán éppen fideszes polgármester van, és megírta, hogy ez nem az ő reszortja"

Rühellem a fityiszt, de kivételesen igaza van az ürgepászternek, a "gomba" 14. kerület, nem véletlenül baszakszik a lakájmédia!

2021. aug. 13. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!