Ha a pegasus valóban csak egy handabanda ahogy a Fideszesek állítják, akkor miért nem szabad róla még kérdezni sem?
"Már megint egy ballib kamu szöveg. Nem kell ám mindent elhinni."
Pontosan: nem kell mindent azonnal elhinni. Ahogy én is kétkedve várom a fejleményeket, neked is azt javaslom, hogy amikor a kormány azt állítja, hogy nincs itt semmi látnivaló, akkor is legyél szkeptikus, ne csak a számodra nem tetsző véleménnyel szemben.
"a google sokkal többet tud rólad. Őket mégsem kérdezi senki"
Na, ez az übermarhaság.
1: igen, a Google sokat tud rólad, de a Google nem direktben hallgat le, hanem csak egy adatrekord vagy neki. Az sem egy kellemes dolog, de marhára nem ugyanaz a biznisz.
2: a f*szt nem kérdezik, pontosan azért hoztad te is fel a témát, mert nagyon is foglalkoznak vele.
Szovegertes 0.
Az én kerdesem nem erre irányul.
Imádom a vitakukturat ebben az országban, legalább ervelj és ne írj olyat amit a másik nem mondott. Ne tegyél szavakat a számba pls.
Nem arról szól a dolog, hogy handabanda, hanem hogy minden ország használ ilyet, még ennél csúfabb dolgokra is, és hogy miért pont minket emelnek ki a szélsőbaloldaliak. Snowden és társai, Panama ügy, Epstein stb. nem számítanak, csak a Zorbán...
És persze vannak, "akik" még az országok titkosszolgálatainál is durvábbak. Ha kémkedésről, adatlopásról beszélünk, akkor előbb kéne Zukerberget, a Google-t, a Microsoftot stb. elővenni, mint akár az NSA-t vagy az FBI-t, netalántán az ezekhez képest hangyafos nagyságrendű Zorbánt...
" és hogy miért pont minket emelnek ki a szélsőbaloldaliak . Snowden és társai, Panama ügy, Epstein stb. nem számítanak, csak a Zorbán..."
Tipikus észlelési torzítás: hogyne számítana? Ugyanaz a média volt tele Snowdennel, amelyik most a Pegasussal. Valószínűleg az USA média többet cikkezett Snowdenről, a magyar meg többet a Pegasusról, de ez érthető is. Én pártatlan nézőként nem éreztem hatalmas különbséget, Snowdenről is csomó cikket olvastam, meg a Pegasusról is.
"És persze vannak, "akik" még az országok titkosszolgálatainál is durvábbak. Ha kémkedésről, adatlopásról beszélünk, akkor előbb kéne Zukerberget, a Google-t, a Microsoftot stb. elővenni, mint akár az NSA-t vagy az FBI-t, netalántán az ezekhez képest hangyafos nagyságrendű Zorbánt..."
Ez megint tök szubjetív: honnan veszed, hogy durvábbak? Mármint lehet, hogy azok, de nem tudod.
Akárhogy is, van különbség aközött, ha egy cég tömeges adatokat gyűjt a szokásaidról, és ezekkel befolyásol, meg aközött, hogy valaki személyesen téged direktben lehallgat. Mindkettő szar ügy, de nem ugyanaz. Inkább úgy állna ez a párhuzam, ha kiderülne, hogy Bill Gates lehallgatta Zuckerberg irodáját, hogy így jusson üzleti előnyhöz, vagy zsarolási alaphoz. Nem mondom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!