Mitől rosszabb az életed, hogy a Fidesz van hatalmon ?
Egy kormányváltás után mi változna? Ugyanazok jönnének vissza, akik ugyanott folytatnák, mint az elődeik. Már bizonyítottak.
A 100 leggazdagabb magyar közül egyébként 85 a baloldalhoz köthető.
Az elmúlt néhány évben kezdtem aggasztóan érzékelni azt a bizonytalanságot,amit közel 30 év tisztességes, bejelentett munkaviszony után nagyon nem lenne szabad.
Hogy vajon mi lesz ,ha annyira megöregszem,hogy most már én is szeretném igénybe venni azt az egészségügyet, amiért eddig csak fizettem.
De már most sincs belőle semmi.
Hogy vajon lesz e egy elfogadható nyugdíjam?
Hogy a környezetemben alig érzékelhető kisebbség,akiket esztelen módon próbáltak beintegrálni a tanuló, dolgozó emberek közé temérdek pénzből,hogyan fognak viszonyulni az időközben megváltozó arányok miatt,mert dolgozni továbbra sem fognak.
Hogy vajon mi lesz a sorsa azoknak a magyar embereknek akik napjainkban integrálódnak a kisebbségbe azáltal,hogy eszébe sincs elmenni dolgozni,mert a szomszédja is megél munka nélkül.
Mi lesz azokkal,akiknek pár éve egy 10 milliós lakás megvásárlása is csak álom volt,mihez kezd a 30 milliós árakkal?
Mit csinálnak azok a családok,akikre ráomlik a CSOK összes adóssága?
Milyen jövő lesz itt a fiataloknak?
Értem én,hogy vannak olyan családok,akiket nem rendít meg ha havonta 100 ezerrel több a kiadás...
De mi van a bolti eladókkal, takarítókkal,olyan kisemberekkel,akik tisztességesen ledolgoznak havi 168 órát?
Nem lehet mindenki diplomás.
Mi lesz a szakmunkásképzéssel?
Ki fog itt dolgozni?
Mindenki európai bért akar de közmunkás hozzáállásal.
Hogy ezekben a fidesz mennyire hibás az előző kormányhoz képest?
Ezt egy hétköznapi ember fel sem tudja fogni.
Ha 24 órában a politikával foglalkoznék,akkor sem lenne egy tiszta kép előttem.
De egy biztos.
Amilyen általános elégedetlenség van az egyszerű,de tisztességesen dolgozó emberekben,és amilyen vígan megélnek azok ,akik soha semmit nem tesznek a közösbe, mégis előbbre valóak a jogaik,az érdekeik, az nem normális.
Az,hogy ezt egy kormány,egy elnök vagy bárki nem látja??
Amennyi tisztességtelen dolog napvilágot látott már, amennyi mocskot és hazugságot meg akarnak etetni az emberekkel hogy az szomorú és szégyenletes.
Igazából nincsenek szavak erre.Nincs ami igazán kifejezné,hogy mekkora csalódás az életnek ez a része.Az amit még gyerekfejjel nem látunk, fiatalon nem érdekel, felnőttként eleinte csak nem akarjuk elhinni,hogy ilyen van...
Aztán eltelik vagy 40-50 év és úgy érzed hogy mindenki megpróbál hülyének nézni.
Szóval a kérdésedre válaszolva:
Mitől rosszabb?
Attól,hogy most kezdem igazán érteni és érezni a világ működését.
És történetesen épp a fidesz van kormányon..
Szóval ami csak én tapasztaltam és nem a hírek alapján.
Magasabbak az árak kb. minden téren. Itt lehet gondolni napi bevásárlásra és lakás, ház, lakbér, autó árakra is.
Szintén probléma az oktatás és egészségügy szétrohasztása.
Személyszerint zavar az emberek agymosása és az emberi jogok leépítése, de ezek - még - nem érintettek hátrányosan.
Én meg minimumként várom el egy kormánytól, hogy jó oktatást és egészségügyet csináljon. Szóval a fidesz rettentően rossz.
Okos dolog külföldi árakhoz hasonlítani a magyart, amikor ott 3-szoros fizetések vannak. Ahhoz képest igen, nem durvák az árak.
Ha utánanézel Mo.-on a járvány előtti 3-4-5 évben is kifejezetten sok élelmiszer ára ÉVENTE százalékosan kétszámjegyű dráguláson ment át.
Ilyen szinten sehol nem drágultak, és a fizetések nem is követték az árakat, mivel alacsonyabb inflációt hoztak ki.
Egy kormányváltással sok minden változhat.
Az pl. előremutató, hogy koalíciós kormány lesz. Akármennyire hazudja a fidsez, hogy egy ember irányít mindenkit az ellenzékben, ez nem igaz, ezért szólnak néha oda egymásnak.
Kormányon ez azt jelentené, hogy amint hibázik valaki (lop, csal, hazudik, bármi) egyből rászállnának a többiek, hogy politikai tőkét kovácsoljanak belőle, így esélyes, hogy normális kormányunk lenne.
Egyébként csak a top 50 magyarban kell kb. 30. helyig tekerni, hogy "baloldali" személyt találj, szóval ez szimplán csak hazugság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!