Miért nem cserélik le az LMBTQPXY zászlót az összes színre? Mi ez a kirekesztés?
Olvasom a 888-on, hogy tesznek bele még legalább két színt, hogy a fekete transzok se érezhessék kizárva magukat (a fehér szín hiánya senkit nem zavar, de azok úgyis mint tudjuk mind nácik).
Szóval nem lenne egyszerűbb fogni a teljes színpalettát és arra lecserélni a zászlót? Hiszen a 200+ féle végtelen nemből mindig lesz valaki, aki nem annyira érzi majd magáénak a kék, a sárga, a libafosszexuális színt mint a többi, hanem annak a kevésbé hangsúlyos árnyalatával azonosul, ezért elnyomva érzi majd magát a mozgalmon belül?
5:
Mutasd már meg azt a fehér színt a zászlóban kérlek.
Már megint valóságtagadásban vagytok?
Az új szín meg nem az én problémám, hanem a tiétek :D
Érdekes, hogy a kérdésre nem váalszoltatok kedves melegvédők:
miért ne érezze kirekesztve magát pl. a kék és narancssárga közti átmenetben lévő személy, aki nem érzi magát teljesen pirosnak?
Hiszen mindenkit képvisel a mozgalom nem csak a teli pirosakat, kékeket és narancsásrgákat stb.
Erre mi a jó válasz?
Nem gondoltam volna, hogy még gyerekesebben és egybitesen kell, hogy magyarázzak, és kérlek nyugtass meg, hogy csak kínodban szívózol velem de... tessék...
Csak most, csak neked kék nyilacskákkal bejelöltem hol találod meg a fehér színt. Remélem így már érthető, látványos... Szóval a saját logikád alapján vagy színvak vagy, vak (amit kétlek), kötekedő provokátor vagy valóságtagadásban élsz. Az új szín pedig nem a mi problémánk mert minket nem érdekel, te tettél ki erről kérdést :D
És mivel hiányolod a kérdésre adott választ (bár én jóindulatúan tényleg azt hittem csak hergelsz nem pedig tudatlan vagy), ezért arra is válaszolok neked:
"miért ne érezze kirekesztve magát pl. a kék és narancssárga közti átmenetben lévő személy, aki nem érzi magát teljesen pirosnak?
Hiszen mindenkit képvisel a mozgalom nem csak a teli pirosakat, kékeket és narancsásrgákat stb.
Erre mi a jó válasz?
Pl. nem csak hogy fehér, de szürke sincs, velük mi van? Ők nem számítanak? Nagyon kirekesztő ez a mozgalom..."
Egyrészt...nem! Nem mindenkit képvisel a mozgalom. A mozgalom képviseli a homoszexuálisokat, biszexuálisokat, leszbikusokat, transzneműeket, és a queer-eket. Amennyiben te nem tartozok egyik kategóriába se, úgy téged nem képvisel példának okáért.
Másrészt: A kék és narancssárga átmenet közti személy, vagy aki nem teljesen piros, vagy szürke (más is van még?) azokat képviseli a zászló. Feltételezem nemekre gondolsz ha már az eredeti kérdésben 200+ nemet említettél (amiből legutóbbi kérdésednél egy adott listából sem tudtál 10et felsorolni) A transznemű zászló (amely a fehéret is tartalmazza!) színei kék, rózsaszín és fehér ezzel reprezentálva a férfi, nő és átmenet (nem bináris) embereket. Így pont az a hírhedt és sokat emlegetett fehér szín ami képviseli az összes többi "200+ nemet" akik se nem férfiak se nem nők, inkább a nem bináris skálán helyezkedve találnak maguknak megfelelő nemet. Ha pedig utánaolvasol a fehér színnek talán még arra is rájössz, hogy miért pont az lett választva.
Remélem, hogy így már minden érthető, világos.
15 - aha ez tök király, na akkor mutasd már meg itt a tömegben, hogy hol van az általad linkelt zászló:
Köszi!
15 - "A kék és narancssárga átmenet közti személy, vagy aki nem teljesen piros, vagy szürke (más is van még?) azokat képviseli a zászló."
Már miért képviselné?? Ha a libafosszín zölddel azonosítom magam, akkor miért nincs az rajta a zászlón?
Milyen alapon jelented ki, hogy én képviselve vagyok, mikor az én színem nem szerepel a zászlón? Vagy csak valami kisebbségi formában vagyok képviselve?? Mi ez a kirekesztés, én alsóbbrendű vagyok???
16) Neked most az a bajod, hogy a régi idejétmúlt zászlón nem szerepel a fehér szín, vagy hogy azt lecserélik? A kérdésed az új zászlóra vonatkozott eredetileg.
A régi zászlót azért egészítik ki az új színekkel, hogy ne kelljen a nagyobb csoportoknak külön zászlót lengetniük. Ahogyan azt már leírtam a szivárványszínű zászló (amit te is küldtél) a homoszexuális közösség zászlaja volt, ami nem foglalkozott a nemi identitással. Idővel viszont bekerültek a transzneműek, biszexuálisok, egyéb (queer)-ek is a közösségbe ezért cserélik le/adnak hozzá színeket.
Amúgy tessék:
Sárga nyilacskával jelöltem a transznemű zászlót ami a jövőben a fő zászlóval egyesülten fog megjelenni (amiről a kérdésed szól). Jelenleg pedig még külön zászlón szerepel az LMBTQ-nak a T reprezentálására. Érthető?
Nagyon gyengén adod a troll-t amúgy :D De én még élvezem
"Már miért képviselné?? Ha a libafosszín zölddel azonosítom magam, akkor miért nincs az rajta a zászlón?
Milyen alapon jelented ki, hogy én képviselve vagyok, mikor az én színem nem szerepel a zászlón? Vagy csak valami kisebbségi formában vagyok képviselve?? Mi ez a kirekesztés, én alsóbbrendű vagyok???"
Ha te egy libafosszín zölddel azonosítod magad, akkor elsősorban kérni szeretnélek, hogy nevezd meg azt a nemet, amit ez a szín képvisel forrásmegjelöléssel, hogy tudjam nem csak butuska provokátor vagy, tényleg szegény elnyomott transznemű.
Másodszor pedig: téged is reprezentál a transznemű zászló színe (amit már vagy 4x írtam le, hogy újonnan kerül be az új zászlóba), a fehér színben. Képzelj egy pici buksikáddal egy színes pálcikát. Az egyik vége a pálcikának kék (ez reprezentálja a férfiasságot) a másik pedig a rózsaszínt (ez pedig a nőiességet). A pálcika közepe pedig fehér, ami egy átmeneti színként reprezentálja azokat a nemeket, amelyek nem felelnek meg egyértelműen a nő és a férfi végletnek. Ez a fehér reprezentálja a te libafoszöld hülyeségedet is. Te egy individuum vagy... (egy egyén, csak, hogy értsd is) aki egy közösséghez tartozik. Nem TÉGED SZEMÉLY szerint reprezentál a szín. A szín az a közösséget reprezentálja. A közösség pedig téged.
De, talán ha magyarsággal hozok neked ellenpéldát akkor jobban megérted.
A magyar zászló (piros fehér zöld) reprezentálja a magyarokat. Ez a kérdésed olyan, mint ha te most fel lennél háborodva szekszárdi létedre, hogy téged nem reprezentál a magyar zászló. Hiszen nincs benne kék!
Érted már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!