Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A covid mekkora válságot...

A covid mekkora válságot okozott itthon?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy a személyes környezetem nem egyenlő az ország egészével. Viszont az tény, hogy ha körülnézek a környezetemben, válságnak nyoma sincs. Amikor teraszozni lehetett szabadon, a terasz volt tele, amikor étterembe be lehetett kötetlenül ülni bentre, akkor az volt tele. A fiatalok a piahelyeket dugig töltötték, amikor a teraszos időszak eljött. Persze ez a külvilág, amit látunk. Vagy a válság az Magyarország gazdasági helyzetében van? Valaki itt azt írta, hogy közelebb vagyunk a csődhöz, mint 2006 ban voltunk. Igaza van? Én 2 helyről tudok ami bezárt, szóval a vendéglátósok jó része nem ment csődbe, a környezetemben. Azt vágom, hogy a hitelmoratórium feloldásakor tömeges kilakoltatások lesznek.

2021. aug. 9. 13:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
Nagyot.
2021. aug. 9. 13:48
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
A gazdaságnak nem használt az tény, az inflációnak meg besegített.
2021. aug. 9. 13:49
 3/14 anonim ***** válasza:
28%
Semmilyet, mert Orbán Viktor Miniszterelnök Úr van hatalmon, aki kézben tartja a dolgokat. Ellenben gyurcsány csődbe vitte az országot, hatalmas válságot csinált!
2021. aug. 9. 13:59
 4/14 anonim ***** válasza:
58%

Az MSZP-SZDSZ dicsőséges korszaka alatt tönkre volt a gazdaság.

Gyurcsány egy holland közgazdász spekulatív hazárdírozó gazdaságpolitikáját követte.

Sokkal inkább a spekulatív tőke táplálta a gazdaságot mint a produktív.

Ezért volt nagy a baj 2009ben. Jelenleg a gazdaság csak a szolgáltató szektorban sérült. A többi rendben van. Sőt a felszabaduló munkaerőt fel is szívta azonnal az ipar mivel ott meg munkaerőhiány volt.

Egyáltalán nem az a helyzet mint 2009ben

A jelenlegi világválság is sokkal nagyobb és mélyebb mint a 2008as volt. Tehát a két helyzetet nem lehet összehasonlítani.

Most a magyar gazdaság szerkezete stabil.

2021. aug. 9. 14:01
 5/14 anonim ***** válasza:
49%
Viktor az oltások mellett érvelt,érvel hogy minél kevesebb kiesést, kárt okozzon a Covid.
2021. aug. 9. 14:01
 6/14 anonim ***** válasza:
43%
Valószínű hogy ellenzéki kormányzás esetén továbbtartottak volna a megszorítások, bezárások, vagyis a gazdasági kiesés.
2021. aug. 9. 14:03
 7/14 anonim ***** válasza:
92%

Én se vettem észre annyira de ez személyes, arra gondolj , hogy amikor nem lehetett menni sehova az nem két nap volt, az nem lehetett kellemes egy átlag embernek aki a vendéglátásban dolgozott.A hitelmoratórium tényleg jó mérce lesz, csak azt ugye nem lehet meglépni választás előtt...

Az infláció nő, a fogalkozattás is állítólag, szerintem inkább stagnálhat, sokan lehetnek akik maguk után fizetik a tb-t vagy kérik szociális alapon és nincsnek regisztrálva a munkaügyi központba így a statisztikából kimaradnak.Én személyesen tudom, hogy helyi szinten elég sokan mondták vissza a közmunkát így ugye kizáródnak, a statisztikában sem szerepelnek.

2021. aug. 9. 14:15
 8/14 molnarmarcell21 ***** válasza:
83%

2020-ban 8 ezerrel több ember halt meg, mint a korábbi években.

2020-ban 5%-kal esett vissza a GDP 2019-hez képest. (2009-ben -7% volt összehasonlításképp.)

2021 ebben még nincs benne.

2021. aug. 9. 14:19
 9/14 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem nem olyan nagyot, mint sokan gondolják. Sőt Európai szinten talán az egyik legkisebbet...az elkövetkező egy évben úgyis kiderül.

Ha nagyon leült volna a gazdaság, akkor nem hinném, hogy 5-6 százalékos GDP növekedés jönne, pedig mindenki ezt prognosztizálja.

Stabilabb szerencsére a magyar gazdaság, mint 2008-2009 be ben...és ez a Fidesz érdeme.

Ráadásul gyorsan reagáltak a " zűrös" területek megmentésében.

2021. aug. 9. 14:32
 10/14 anonim ***** válasza:
43%
Semekkorát. A válságot az eltúlzott intézkedések okozták.
2021. aug. 9. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!