A covid mekkora válságot okozott itthon?
Az MSZP-SZDSZ dicsőséges korszaka alatt tönkre volt a gazdaság.
Gyurcsány egy holland közgazdász spekulatív hazárdírozó gazdaságpolitikáját követte.
Sokkal inkább a spekulatív tőke táplálta a gazdaságot mint a produktív.
Ezért volt nagy a baj 2009ben. Jelenleg a gazdaság csak a szolgáltató szektorban sérült. A többi rendben van. Sőt a felszabaduló munkaerőt fel is szívta azonnal az ipar mivel ott meg munkaerőhiány volt.
Egyáltalán nem az a helyzet mint 2009ben
A jelenlegi világválság is sokkal nagyobb és mélyebb mint a 2008as volt. Tehát a két helyzetet nem lehet összehasonlítani.
Most a magyar gazdaság szerkezete stabil.
Én se vettem észre annyira de ez személyes, arra gondolj , hogy amikor nem lehetett menni sehova az nem két nap volt, az nem lehetett kellemes egy átlag embernek aki a vendéglátásban dolgozott.A hitelmoratórium tényleg jó mérce lesz, csak azt ugye nem lehet meglépni választás előtt...
Az infláció nő, a fogalkozattás is állítólag, szerintem inkább stagnálhat, sokan lehetnek akik maguk után fizetik a tb-t vagy kérik szociális alapon és nincsnek regisztrálva a munkaügyi központba így a statisztikából kimaradnak.Én személyesen tudom, hogy helyi szinten elég sokan mondták vissza a közmunkát így ugye kizáródnak, a statisztikában sem szerepelnek.
2020-ban 8 ezerrel több ember halt meg, mint a korábbi években.
2020-ban 5%-kal esett vissza a GDP 2019-hez képest. (2009-ben -7% volt összehasonlításképp.)
2021 ebben még nincs benne.
Szerintem nem olyan nagyot, mint sokan gondolják. Sőt Európai szinten talán az egyik legkisebbet...az elkövetkező egy évben úgyis kiderül.
Ha nagyon leült volna a gazdaság, akkor nem hinném, hogy 5-6 százalékos GDP növekedés jönne, pedig mindenki ezt prognosztizálja.
Stabilabb szerencsére a magyar gazdaság, mint 2008-2009 be ben...és ez a Fidesz érdeme.
Ráadásul gyorsan reagáltak a " zűrös" területek megmentésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!