Miért hiszi mindenki azt, hogy Magyarországnak nincs tengere?
Figyelt kérdés
Igenis van! Méghozzá a Jeges-tenger! Aki nem tudná 1928-ban egy szerződés alapján a Spitzbergák egy részét nekünk, magyaroknak adták. Szóval igenis van magyar tenger!2010. aug. 28. 17:48
1/11 anonim válasza:
Az a Ferenc József Föld, és mára Oroszország része.
2/11 A kérdező kommentje:
Nem, nem a Ferenc-József föld, hallottam arról is, de hidd el,nem arról beszélek.
2010. aug. 28. 17:54
3/11 anonim válasza:
És mire megyünk vele? Ott már a jegesmedve se él meg, nemhogy "magyar telepesek", nincs pénze arra az országnak, hogy ilyen extrém körülmények között hajógyárat telepítsen oda, hameg elkezdenénk ott bányászni vagy katonáskodni, támadna Oroszország
4/11 anonim válasza:
Történelem szakos vagy?
Nem tudom, akkor miért nem halászunk rajta?
1945 -ben nem rendelkeztek erről??????
5/11 anonim válasza:
mert tényleg nincs neki tengere.
6/11 A kérdező kommentje:
csak mondom, hogy az oroszok nem támadnának, mert maga a Spitzbergák nagyobb része az Norvégiáé :) És én nem mondtam hogy használni kéne, csak mondtam, hogy sokan tévednek.
2010. aug. 28. 18:06
7/11 anonim válasza:
Majdnem. Nem 1928-ban, hanem 1924-ben. Nem Magyarországnak, hanem Norvégiának. Nem részét, hanem egészet. A többi nagyjából stimmel. :)
Magyarországnak annyi köze van a dologhoz, hogy mint minden ország, amely az egyezményhez csatlakozott, jogosult részt venni a természeti kincsek kiaknázásában.
8/11 anonim válasza:
Akkor miért nem aknázzuk ki?
És mit lehet ott csinálni?
9/11 anonim válasza:
Nem értek a témához, de azt találtam egy másik fórumon, hogy az egész természetvédelmi terület, nem lehet halászni és vadászni, a bányászatot meg kivásárolták és állítólag a tv2 járt ott.
Bővebben:
10/11 anonim válasza:
Ferenc József-földet kaptuk meg, de a ruszkik megszállták. Ennyi az annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!