A magyar társadalom a legmegosztottabb Európában?
Sajnos az a tapasztalatom, hogy idehaza mindenki gyűlöli a másikat: idős a fiatalt- fiatal az időset, gazdag a szegényt - szegény a gazdagot, jobboldali a baloldaldalit, baloldali a jobboldali, stb.. Egyszóval mindenfajta csoport ellenségként tekint a másikra.
Ennél már megosztottabb már nem is lehetne ez a társadalom szerintem. Ezért nincs soha semmiben összefogás, mert az emberek képtelenek az ellentéteiket félretenni, és ez valahol végzetes szerintem az ország sorsára nézve. Mert ahol nincs összefogás, ott erő sincsen. A megosztott társadalom pedig olyan mint egy szalmabábu. Hol erre fújja a szél, hogy amarra. Ezt a vezetőink is tudják, ezért csinálják folyton az uszító , gyűlöletkeltő kampányokat, hogy a társadalom még megosztottabb legyen. Mert az ő hatalmuk pont ebben rejlik. A megosztottság, bizonytalanságot szül, és minél bizonytalanabb, tagoltabb a társadalom, ők annál erősebbek.
Ezen érdemes lenne elgondolkodni pártállástól függetlenül is szerintem..
Szerintem az Amerikai.
A republikánus utálja a demokratát, és fordítva.
A Californiai utálja a Texasit és fordítva.
A vidéki utálja a metropoliszok lakosait és fordítva.
Az északkeletiek utálják a délieket és fordítva.
Az ingyenes egészségügy támogatói utálják az ellenzőit és fordítva.
A fegyverpártiak utálják a fegyverelleneseket és fordítva.
Az idős is utálja a fiatalt és fordítva (bár itt kevésbé mint Magyarországon).
#7 vagyok.
Bocs most látom, hogy Európában kellett volna. Mostmár mindegy.
Nem Angliáról beszéltem, hanem az Egyesült királyságról, ami egy ország
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!