Miért nem kötelező mindenkinek a covid vakcina ?
#20: Ezt talan toluk kellene megkerdezni.
Pont ma olvastam a New York Timesban, hogy San Fransisco ket, magas oltottsagu korhazaban is tunetes delta jarvany tort ki az oltott dolgozok kozott. Valasz: oltsuk be a meg hianyzokat es huzzon maszkot mindenki.
Mikozben par napja meg arrol beszeltek az amerikai "jarvanyugyi szakertok", hogy az oltatlanok kozott dul a jarvany, akozben a 69%os oltottsagu Massathussettsben a fertozottek 3/4 oltott szemely. A valasz: huzzon maszkot mindenki es a media meg lehetoleg fogja be (a Feher Haz szovivoje karhoztatta a New York Timest es a Washington Postot a hiteles adatok kozlese es az ellentmondasokra valo ramutatas kapcsan).
Szinte 100%os oltottsag mellett "tombol" a delta Gibraltarban.
Szerintem egyebkent azert, mert szem elol tevesztettek a celt, ami a kockazati csoportok vedelme, ugyanis ok azok, akik leterhelik az egeszsegugyet. Ha ez csokken, akkor igazabol nem szamit, ha terjed a virus, azt amugy sem lehet meggatolni.
Bár én beoltattam magam a korlátozások kerülése érdekében, de már jönnek azok a megfigyelési eredmények, mely szerint az újfajta koronavírusoknak jobban kitettek azok, akik a korábbi ellen be lettek oltva.
Sucharit Bhakdi professzor, aki 20 éven át vezette a Mainzi Egyetem orvosi mikrobiológiai intézetét (2012-ig, 74 éves), már tavaly tavasz óta mondja, hogy a koronavírus olyan gyorsan mutálódik, hogy nem jó ellene védekezésre az oltás, aki beoltatja magát, arra kockázatosabb a következő hónapokban az újabb mutáció, mint arra aki nem oltatta magát.
Megfigyelték ezt már koronavírusoknál, konkrétan "A SARS-CoV-2-höz nagyon hasonló SARS-CoV és a MERS-CoV esetében", idézve Magyar Állatorvosok Lapjának 2020. májusi számából:
"Meg kell említeni a sejtbe való bejutást segítő, más vírusok esetében már
bizonyított folyamatot, amit antibody dependent enhancement-nek (ADE), azaz
ellenanyagfüggő fertőződésfokozódásnak hívnak. Ennek során a virionok felületére nem neutralizáló jellegű IgG-ellenanyagok kötődnek, amelyek az immunrendszer sejtjeinek felszínén lévő Fc-receptorokhoz kötődve megkönnyítik és
fokozzák a vírus sejtbejutását fagocitózis révén. A legjobban tanulmányozott
vírus ebből a szempontból egy flavivírus, az ember Dengue-vírusa által okozott
Dengue-láz, amelyben különböző szerotípusokkal való korábbi fertőződés, majd
újrafertőződés az ADE következtében gyakran sokkal súlyosabb, akár halálos
kimenetelű Dengue sokk szindróma kialakulásához vezet (39). Ezt a jelenséget
ráadásul vakcinázásokat követően is megfigyelték, főként 9 év alatti gyerekekben. Számos más vírus (HIV, influenzavírusok, egyéb flavivírusok) mellet coronavírusok kapcsán is megfigyelték ezt a jelenséget: macskák fertőző hashártyagyulladása ellen a korai vakcinafejlesztéses kísérletek gyakran a betegség súlyosabb lefolyásához vezettek (83). A SARS-CoV-2-höz nagyon hasonló SARS-CoV és
a MERS-CoV esetében is leírtak ADE-jelenséget (84), aminek kapcsán meglehetősen bátornak tűnnek azok a vakcinafejlesztési próbálozások, amelyek a vírus
felbukkanását követő 3–4 hónappal a klinikai kipróbálás szakaszába értek."
Azóta kiderült, hogy bizony a vakcinafejlesztők bátrak voltak...
(Én is az lennék, ha ezen dollármilliárdokat keresnék.)
#22 "elkapjak az oltottak"
Ebben az a vicces, hogy normális országban az oltást ki lehet váltani tesztel. így aki nem oltatta be magát elég sűrűn fog tesztelni, míg az oltottal csak akkor ha tényleg betegek.
Ennek tükrében érdemes vizsgáli a statisztikát, hogy a fertőzöttek 60-80%a oltatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!