Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lépünk ki a menekült...

Miért nem lépünk ki a menekültügyi egyezményekből? Értem ezt nem csak magunkra hanem az egész EUra.

Figyelt kérdés

Hamarosan a fél világ menekült lesz. Ki háború elől, ki sivatag elől, ki az áradások elől, de leginkább a túlnépesedés elől.

Ezeket az egyezményeket nem erre találták ki.

2021. júl. 31. 07:43
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
Hát én remélem, hogy hamarosan erre sor kerül Magyarország esetében. Ki kell várni a megfelelő pillanatot, most sok a jogi vita az EU-val, majd ha elcsitulnak. A balos-libsi EU-s politikusoktól ilyesmi nem várható. Franciáknál is csak akkor, ha győz a front, vagy átveszi a hadsereg az ország vezetését.
2021. júl. 31. 07:47
 2/8 molnarmarcell21 ***** válasza:
67%
Értem a felvetést, de ez nem megoldás a problémára. Azt kéne inkább elkerülni, hogy sok menekült legyen, nem? :)
2021. júl. 31. 08:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2. persze, de mi arra gyakorlatilag semmi hatással nem vagyunk, szóval azt mondod bízzunk csak benne, hogy majd a nagyhatalmak megoldják, hogy ne legyenek menekültek, mintha nekik ez érdekük lenne...
2021. júl. 31. 08:13
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
Franciaország már kijelentette hogy 3 évig nem fogad menekülteket. Lehet hogy lassan követi más is a példájukat
2021. júl. 31. 08:18
 5/8 anonim ***** válasza:
73%
Nem is lett volna szabad egyet sem fogadni.
2021. júl. 31. 08:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
És mit csinálsz vele, ha már itt van? Azt se mondja meg, hogy honnét jött, nehogy visszatoloncold!
2021. júl. 31. 08:33
 7/8 anonim ***** válasza:
11%

"Miért nem lépünk ki a menekültügyi egyezményekből? Értem ezt nem csak magunkra hanem az egész EUra."

Nem KI kell lépni belőle, hanem BE KELLENE TARTANI!

Nekünk pont az lenne fontos, hogy mások is betartsák ne csak mi meg a környező országok. Pont a menekültjogi egyezmény lenne az ami megvédene minket.

A menekültjogi egyezmény kimondja ugyanis, hogy

1. menedékjog csak az ELSŐ biztonságos országban illeti meg az embert - vagyis nem mehet kedve szerint át a fél világon, amíg eljut oda ahol ő a legjobban szeretne menekült lenni

2. menedékjogra az jogosult aki együttműködik a hatóságokkal - vagyis nem fog átvágni az országhatáron illegálisan, nem dobálja el az igazolványait, hogy ne lehessen tudni kicsoda és honnan jött, nem hazudik, nem szed be több helyről segélyt, nem vesz részt bűncselekményekben, engedi az azonosítását stb.

3. menedékjogra az jogosult aki azonosította magát, tehát lehet róla tudni kicsoda és honnan jött.

Ha megnézed pont azt látod, amit a magyar hatóságok elvártak/elvárnak a "menedékkérőktől" és amik miatt az EU 2015 óta vegzálja Magyarországot. A németeknek, franciáknak, olaszoknak, görögöknek, spanyoloknak, svédeknek is ezt kellene betartani és ettől még saját döntésük szerint azt fogadhatnának be akit csak akarnak - de csak a saját országukba. A gond ott van, hogy ők nem tartják be ezt az egyezményt és minket is arra akarnának kényszeríteni, hogy ne tartsuk be, akik meg nekik már nem ellenek, azokat meg erővel akarnák ide telepíteni.

Most próbálkoznak újra egy olyan kötelezettséggel, hogy minden tagállamban ugyanazt kötelező legyen megadni a migránsoknak - akkor is ha illegálisan léptek be, akkor is ha ki kellene őket toloncolni és akkor is ha más tagállamból telepítenék át őket. Ugyanakkora lakást kellene nekik az államoknak fizetnie, ugyanannyi segélyt kellene nekik adni és az egészségügyi ellátásban is ugyanúgy kellene őket részesíteni, akár a svédeknél, akár a németeknél, akár a bulgároknál vagy nálunk lennének. Vagyis megint elővették azt a 4 évvel ezelőtti tervet ami már akkor megmutatta, hogy kötelezni akarnának minket arra hogy többet adjon az országunk egy illegális határátlépőnek akiről azt sem tudjuk kicsoda és honnan jött ide, mint amennyit munkával meg tud keresni egy minimálbéren élő ember - plusz biztosítani kellene nekik lakást is a semmiért cserébe.

2021. júl. 31. 09:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Egyébként mi a terv? Az összes közel-keleti országban hatványozottan növekszik a populáció. A klímaváltozás keményen érezteti majd a hatását kb. 10 év múlva. Az olaj is elfogy (már ha volt az adott országban). Miből fognak megélni?

Elkerülhetetlen tömeges migráció vár ránk, aláirogathatunk mindenféle papírt arról hogy majd nem engedjük be őket. De mit fogsz tenni ha ott áll 100 ezer ember naponta a határon és megindulnak? Szerintem senki sem tudja eldönteni, de ha agresszió akkor egyetlen megoldás hogy leteszed a géppuskákat. De mennyire realisztikus tömeges mészárlást végezni? Háborút hirdetsz ellenük és úgy már nem lesz olyan rossz érzés?

Élvezzétek ki az utolsó éveket, esetleg évtizedeket mert nem tudjuk mi vár ránk. Én nem vagyok migráns ellenes, sem különösebb támogató. De ez most a valóság és senki sem tudja hogy mi a helyes.

2021. júl. 31. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!