Ha ennyire aggódnak a gyermekekért, miért nem azzal kezdik hogy kiemelik a gyerekeket a problémás családokból?
Inkább foglalkoznak azzal, hogy ne operáltathassa át magát az 1 éves Gipsz Jakab, velociraptorrá.
Komolyan ez fontosabb?
Mint az akár éhenhaló gyermekek?
Natessék...
Belőle soha nem lett volna agykutató, ha nem emelik ki a családból....
"Anyukámról nem tudtam, hogy ő az. Mármint nem tudtam, hogy ő az anyukám. De a helyre emlékszem, ahogy kinézett a ház, ahogy kinézett a háznak az udvara. Volt egy akna előtte, a ház végében volt egy nyitott rész, ahol csak három fal volt. Gondolom, egy istálló lehetett, de az volt a vécé."
"Hogy derült ki, hogy az el nem készült rántottát nem megsóztad, hanem megcukroztad?
Úgy, hogy azt mind meg kellett ennem egy elég zakós ütlegelés kíséretében. Jött a nő - akiről ugye nem tudtam, hogy az anyám - és fogta a fejemet és az ajtófélfába verte. Én meg közben hánytam egyet."
Ha nem veszik ki a családból, és nem kerül nevelőszülőkhöz, örökbefogadó családba, max. egy piti bűnöző lett volna belőle....
A rendőrök?
Az önkormányzat?
A gyerek?
Vagy te kérdező?
14: sok-sok szűrőn és szakemberen átmegy egy-egy ügy, míg odáig jut, hogy kiemelik....
Gyermekvédelem, iskolapszichológus, gyámhatóság, stb. stb. ....
17: a kérdező görbe tükröt akart állítani - nem a kiemelés részleteit akarta megvitatni. Semmi baj ezzel...
Amúgy meg sajnos az esetek sok részében sajnos nem történik meg időben a kiemelés. Mert jönnek az áljogvédők, hogy "pusztán anyagi okok miatt" nem szabad kiemelni a gyereket.
Csak ott hibádzik ez a dolog, hogy ahol komoly, hosszan tartó anyagi gondok vannak, ott nem pusztán a pénz hiánya a probléma... hanem hogy a pénzt nem a gyerekre költik (pia, cigi, drog, stb.) - és el is hanyagolják a gyerekeket. Tehát elég komplex probléma, nem lehet egyszeri családlátogatás alkalmával eldönteni, hogy mi a valós helyzet.
,,aztán a gyerek bekerül egy otthonba ahol mégszarabb helye van, király rendszer igaz? :)"
Persze te majd pont tudod hogy szarabb az otthon mint a cugányputri...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!