Miért van az a jelenség, hogy a Fideszesek nem tudnak kritikusak lenni a pártjukkal még akkor sem ha bármiyen negatívumot is tesznek?
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom, a kormányellenesek többsége képtelen a legminimálisabb szinten is egyetérteni a kormánnyal, vagy elismerni egy-egy pozitív intézkedésük.
Én Fideszes szavazóként kritikus vagyok velük szemben, elsősorban azért szavazok rájuk, mert nincs jobb.
#4!
Tudom, hogy akár naponta írsz ki ellentétesen szélsőséges kérdéseket. Most éppen ezt az oldalt képviselted, ezért így reagáltam. :)
A legnagyobb töréspont az Öszödi beszéd volt. Egyértelmű, teljesen nyilvánvaló volt, hogy miről szólt, mi történt. 1-2 nap kussolás után kitalálták, hogy igazságbeszéd volt. Az igazi posztkomcsik azóta is ezt harsogják.
A Medgyessy - Orbán vita volt még hasonló. Két értelmes ember kultúrált vitája volt, de Megyó nem szerepelt jól. Olyan volt, mint nemrég a Fradi a BL-ben. Magához képest jól teljesített, büszke lehet, de esélye sem volt a győzelemre. Másnap pedig szinte az összes újság megírta, hogy Megyó nyerte a vitát. És ugye azért írta ezt szinte az összes újság, mert akkoriban akkora volt a sajtószabadság, hogy a média kb. 95%-a ballib kézben volt.
Azért hazudsz már a kérdésedben is,
- mert éppen a másik oldalról indult
- mert most sem mondhatjuk el, hogy (csak) erre az oldalra jellemző
- mert nem igaz, hogy a fideszesek nem kritikusak. A szavazók egy jelentős része mindkét oldalon fanatikus. Ők nem kritikusak. Az én jobboldali ismerőseim kifejezetten elemző, kritikus arcok.
"Lojalitasnak nevezik, de ehhez kell egy bizonyos erettsegi szint ..."
Baz+, lojalitás az, amikor kitartok valami mellett akkor is, amikor rosszul megy a szekér, nem az, hogy homokba dugok a fejem a hibákkal szemben.
Tökéletesen megértem a kérdező problémáját: jó lenne néha némi szellemi életjelet látni a túloldalon. Szerintem tök érthető, ha valaki kitart a Fidesz mellett, csak jó lenne látni, hogy amúgy látjátok a hibákat, és a gyurcsány gyűlölet, meg a libsigyűlölet nem vette el az eszeteket teljesen, és hogy nálatok is mondjuk van egy határ.
Nem kell nekünk hinni, nem kell átpártolni, csak vitatkozni szeretnénk, tényleg! Nem nagy ügy, lehet olyat mondani, hogy "ezzel és ezzel én sem értek egyet, de ez és ez nekem fontosabb", vagy "sajnos úgy gondolom, ez a másik oldalon sem lenne jobb, ezt és ezt viszont jobbnak találom". Én annyira boldog vagyok, amikor 10-ből egyszer ez összejön valahogy.
És nem kell mondani: a balosok között is sok az agyhalott, tudom.
Azt hiszem Mark Twain mondta, hogy nincs az a mennyisegu bizonyitek ami egy ostoba embert meggyoz, hogy nincs igaza.
Amugy nem csak a fideszesek közt van meg ez a réteg, sőt azt kell mondjam, hogy a szavazók többsége nem politikai teljesítmény, programok alapján hanem pártszín alapján szavaz, azt, hogy valaki belássa, hogy hibázott arra nagyon kevés példa van, ezért a Dk meg a fidesz a legerősebb párt.
Törzsi gondolkodásnak is hívják ezt.
Az, hogy az emberek nem nőttek fel többségében a demokráciához az nagyrészt azért van mert a választók többsége a kommunizmusban szocializálodott, nekik pl. természetes, hogy korrupció van, hogy lehallgatások vannak politikai okból, hogy a politikához teljesítmény nem kell ellenben erős kommunikáció.
" Nem szol bele mert nem ez a dolga - megbizta oket a szavazataval."
Egy igazi csicska gondolkodik így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!