Miért nevezik egyesek a Fideszt a következőképpen: "Fidesznyik"? (Szerintem kifejezetten pozitívum, ha jóban vagyunk az oroszokkal.)
Furcsa, de amikor a Fidesz még nem volt kormányon, akkor kifejezetten oroszellenesek voltak.
Ráadásul a rendszerváltáskor Orbán sivalkodott a legjobban, hogy a ruszkik húzzanak már hazafele.
11:06
Pedig több alkalommal is láttam Facebookon, különböző cikkek hozzászólásainál, hogy a "Fidesznyik" kifejezést használták.
5-ös
De nem a pártra, hanem a híveikre, a tagjaikra.
Fidesznyiknek az ostoba fideszes fanatikusokat hívják, az ellenzékiek, a csinovnyik szóból megalkotva, ami nem orosz, hanem komcsi szovjet. Es ez minden csak nem pozitív...
Ez egyben celzas arra is, hogy a fidesz posztkommunista, vagyis a rendszer, még ha az eszme es az elvek ugyan masok, de a struktúra lényegében egyezik a komcsikkal. És mivel a csinovnyik, rendszert kiszolgáló hivatalnokot jelent eredetileg. A fidesznyik az Orbánt vakon gondolkodás nélkül követő, a mondatait szintén gondolkodas nélkül ismételgető, átlag embert jelenti. És a fidesz szavazok sajnos 80%a szerintem ilyen. Ezért hallani sokszor ezt a gunynevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!