Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kárpótlás a sorkatonaságra...

Kárpótlás a sorkatonaságra kényszerítetteknek?

Figyelt kérdés
'1 millió forint' x 'sorkatona hónapok száma' nettóra gondolok minden élő magyar férfi számára akiket belekényszerítettek a sorkatonaságba. Működhet egy ilyen kárpótlás ?

2021. júl. 29. 19:09
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
#10 Ahány hónapot volt az illető sorkatona annyiszor. Jó lehet az 1 millió túlzás legyen félmillió. Nem az akkori keresettel van összefüggésben. Például ha egy embert jogtalanul börtönben tartanak azért is jár kárpótlás.
2021. júl. 29. 20:14
 12/20 Micimacko67 ***** válasza:

Kérdező, az ugye megvan, hogy én nem ezt kérdeztem.

Hány évre viszzamenőleg adnál karpótlást? 10-20-30-40 évre?

2021. júl. 29. 20:22
 13/20 A kérdező kommentje:

#12 Úgy kezdtem, hogy a ma élő férfiaknak akik voltak sorkatonák.

Nem tudom hány éves az aki a legkorábban született, volt sorkatona és még él.

2021. júl. 29. 20:48
 14/20 A kérdező kommentje:
#12 Bocs közben megtaláltam a pontos választ: 1945 - 2004 nov 3.
2021. júl. 29. 20:59
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem haltam bele úgy, ahogyan a ma fiatal, egészséges férfiak sem halnának bele egy három-négy hónapos valóban katonai tartalmú képzésbe. Nem mellesleg jegyzem meg, hogy hiába volt sok esetben értelmetlen a sorkatonai szolgálat, (mert az akkori hivatásos állomány tette azzá, senki más,) - akkori értékét átszámolva - sokkal több pénzt költött el a néhai Magyar Népköztársaság egy katona felszerelésére, kiképzésére, elszállásolására, étkeztetésére, ruházására, fegyverzetére, utazási kedvezményeire, mint a nyomorult 1000000 forintod!
2021. júl. 29. 23:26
 16/20 anonim ***** válasza:
40%
15#+: Azt viszont támogatnám, ha a sorkatonai szolgálat folyamán szolgálati érintettségből elhalálozott fiatal férfiak szüleit kárpótolná az állam, - amennyiben ez még nem történt volna meg!
2021. júl. 29. 23:28
 17/20 anonim ***** válasza:

A sok lepontozo elmehet a pics..ba.

A mostani fizum milla felett van, nem gondoljátok, hogy majd egykét szazert elmegyek katonának.

2021. júl. 30. 07:24
 18/20 Micimacko67 ***** válasza:

#17, azzal ugye tisztában, hogy senkit se küldj olyan helyre, ahová te nem mennél...

Amúgy meg feleslegesen hőbörögsz, mert ha törvény kötelez rá, akkor menni kell...persze kibújhatsz alóla, de ez már más kérdés...

2021. júl. 30. 08:33
 19/20 anonim ***** válasza:
3# hát ha neked a körlet takarítása volt a legnagyobb gond akkor te ma nem lennél katona abba biztos vagyok
2021. nov. 2. 14:12
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"Nem haltam bele úgy, ahogyan a ma fiatal, egészséges férfiak sem halnának bele egy három-négy hónapos valóban katonai tartalmú képzésbe."

Katonai tartalmú?! 😂😂😂 Ne röhögtess a takarítás meg a célba lövés és max a díszelgés nem katonai tartalmú egyszerűen a szop@tás kategóriába tartozik

2021. nov. 2. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!