Az "Anonymous" holnap új anyagokkal áll elő. Mit gondoltok, az igazságnak ez a titokzatos harcosa most esetleg fideszes visszásságokat fog feltárni?
Minimálbér 2002 50.000 Ft,2010 75.000 Ft... Minimálbér 2021 167.000 Ft... BKV jegyár 2002 160 Ft..2010. 350! Ft... 2021. 250 Ft.. BKK bérlet.. 3950 FT 2002-ben..2010-ben 9500 FT,2021-ben 9500 Ft.
Áramár 2002 22 FT. 2010 48 Ft.. 2021 37 Ft.
Gázár: 2002 - 325 Ft/m3 --2010 : 1270 Ft/m3... 2021 1050 Ft/m3..
Benzinár 2009 : 390-420 Ft.. 2021: 420-440 Ft..
Akkor ki lehet számolni hogy melyik minimálbérből lehetett jobban kijönni..
Jah 2009 jegybanki alapkamat 11!!%.. .2021: 1.5 %...Ezért olyan olcsók a hitelek..A Diákhite kamata 2009-ben 12% volt!!Most vagy ingyenes vagy 1.5%...A személyi kölcsönök kamatai harmadolódtak..De én csak egy diplomás közgazdász vagyok..A GYED újra 2 év,nem 1 év..A családi adókedvezménnyel +100.000 is maradhat a családoknal a családi pótlék mellett.. Kamatmentes 10 milliós babaváró... HOL VOLTAK ezek a baloldali kormányok alatt?? az előző kormány alatti IMF hitel 6x nagyobb összeg volt mint a kinai meg az orosz hitel együtt... Az emberek 250-300.000-es telefonokkal járkálnak,a devizahitel már a múlt..2009-ben 290 Ft volt egy sajtburger..Most mennyi olyan 350-400 Ft környéke.. Messze nem drágult semmi drasztikusan.. MA 102 Ft-ért vettem a dinnye kilóját,és az Auschanbe 148 Ft a kiló krumpli!!A marhahús évek óta 2000-2200 Ft környékén.. Csirkemell 2009-ben 1200-1400 Ft volt.. A sertés szintén.. Most olyan 1500-1700.. L..fasz drágulás..AKi ezek után sem tudott előre jutni azzal nagy bajok vannak..Kőművest már nem találni NAPI 30.000 alatt..
Nekem 2010 előtt nagyjából semmim se volt. Most van feleségem, néhány gyerekünk, házunk, némi megtakarításunk.
Kaptunk pár milliót ettől a kormánytól, így én nem lehetek elég hálás nekik, az a minimum, hogy jó helyre teszem az X-et.
"Nekem 2010 előtt nagyjából semmim se volt. Most van feleségem, néhány gyerekünk, házunk, némi megtakarításunk."
Igen, erről abszolút a kormány tehet, nem az, hogy éltél +11 évet :DDD
"Kaptunk pár milliót ettől a kormánytól, így én nem lehetek elég hálás nekik, az a minimum, hogy jó helyre teszem az X-et."
Na ez a Fidesz igazi hatalma, amikor az alamizsnáért még hálálkodni is kezd a jobbágy. Hogy el se tudod képzelni, hogy több, mint egy évtized alatt azt a szaros párezer eurócskát más kormányzás alatt is ugyanúgy megkaphattad/megspórolhattad volna :D
Alamizsna az a szelet kenyér az éhezőnek. Ez jóval több, mint alamizsna. És cserébe mit kell tennem? Gyakorlatilag semmit, csak megfelelő helyre húzni az X-et. Miért is szavaznék másra amikor mi vagyunk a mostani kormány celcsoportja: fiatal nagycsaládosok.
De megértem azokat is akik mondjuk a mi hazánkra vagy SZDSZre vagy bármi más pártra szavaznak mert úgy érzik ők képviselik legjobban az érdekük. Mindenki arra a pártra szavaz akire akar.
15: sajnos sok ilyen ember van, aki eladja a jövőjét egy tál lencséért, és nem érti, hogy mit jelent számára a jogállam vagy a független igazságszolgáltatás, és nem érti, hogy ha így haladunk, akkor jobbágy lesz egy NER-oligarchák által uralt országban, egyre jobban kiszolgáltatva a hatalomnak
A választás lényegében arról szól, hogy ilyen jobbágy lesz-e az átlagember (akár tele hasú jobbágy, de jobbágy), vagy szabad ember, akinek vannak jogai, amelyek megvédik.
18: lehet ezt is választani, majd akkor gondolkodsz el ilyeneken, ha (nem tudom hol laksz, ezért ez csak egy példa), mondjuk a házad mellé egy NER-es nagy szállodát akar építeni, amitől leesne a házad értéke, zajos lenne a környék, stb. és hiába mennél a hivatalokhoz panaszra, mert mindenhol fideszesek ülnek, és elhajtanának. Akkor majd elgondolkodsz, hogy érdemes volt-e elhanyagolni a jogaidat.
És ez csak egy példa volt, ugyanez számtalan más formában is előfordulhat. A lényeg az, hogy aki nem gondol a jogaira, nem is érti, miért fontosak azok, az csak akkor fogja hiányolni őket, ha olyan helyzetbe kerül majd, amikor szüksége lenne rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!