Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért sürgetik ennyire a...

Miért sürgetik ennyire a gyermekek oltását?

Figyelt kérdés
Én azt nem értek a 15 év alattiak közül jó ha 10000ből 1 lett beteg a covid miatt, erre látom nagyon sürgetik a beoltásukat. De miért?

2021. júl. 21. 15:25
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
20as vagyok. Kimaradt egy nem, szoval a UK nem az egyetlen orszag, ahol nem javasolt az oltasuk.
2021. júl. 22. 00:40
 22/33 anonim ***** válasza:
0%

#20: Én tudok olyan gyerekekről itthon, akiknek szívritmuszavar maradt hátra a covid után, volt is cikk belőle, hogy a heim pálba mennek a posztcovidos gyerekek különböző panaszokkal. De nulla a kockázat, hogyne.

Nagyon sok dolgot nem tudunk még így másfél év után sem a vírusról, szerintem indokolt lenne az óvatosság. Nem azt mondom, hogy az a tuti, ha beoltjuk őket, ezt majd a hozzáértők eldöntik, hogy mehet-e a 12 év alattiak oltása, vagy nem, csak azt mondom, hogy oda kell figyelni a gyerekekre is, nem igaz, hogy nem jár kockázattal számukra, ha covidosak lesznek.

De ha gondolod, egy-két év múlva újra beszélgethetünk erről. A járvány itthon egyértelműen egyre inkább a fiatalabbak felé halad, a harmadik hullámban már a negyvenes korosztályban volt a legmagasabb a többlethalálozás (vö. "többségében idős, krónikus betegek", ahogy a propaganda mondta minden nap) azaz oké, nominálisan "öregek" haltak meg legtöbben, de ez vírus nélkül is igaz volt, a vírus előtti időkhöz képest a 40-44 éves korosztály halálozása ugrott meg leginkább, ha jól emlékszem.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ősszel tuti hullani fognak a huszonévesek, de a fiatalság sem jelent garanciát semmire, főleg nem oltatlanul.

2021. júl. 22. 00:57
 23/33 anonim ***** válasza:
39%

#22:Sokat irsz, de nem mondasz semmit, csak a tomegmediabol ismert, szenzaciohajhasz, konkret adatok nelkuli, erzelmekre hato demagogiat mantrazod. Es ugy csinalsz mintha nem allna rendelkezesre masfel ev statisztikaja. Szakertokre hivatkozol, mikozben arra sem vagy hajlando, hogy elolvasd ezt a dokumentumot, amiben szakertok statisztikakra alapozott velemenyet olvashatnad. Velem akkor kezdemenyezz beszelgetest, ha erdemi mondanivalod van, az unalomig ismetelt, erzelmekre alapozott, semmitmondo kommentekbol 12 egy tucat.

[link]

2021. júl. 22. 01:24
 24/33 anonim ***** válasza:
0%

Igen, mert az például egy tömegmédiában naponta szajkózott dolog, hogy a negyvenes korosztályban ugrott meg leginkább a többlethalálozás itthon. Ha találsz rá valami cikket, akkor linkeld már be, mert én még nem láttam. Ennyit arról, hogy a tömegmédiából tájékozódok.

Másfél év statisztikája egy új, folyamatosan változó, mutálódó vírus kapcsán... hát jó. Örülök, ha te úgy érzed, hogy mindent tudsz a vírusról, Dunning-Kruger hatásra azért guglizz rá.

Annyiról van itt szó, hogy te leszarod, ha meghal pár fiatal, csak ne legyen oltás, meg lezárás, engem meg érdekelnek az emberéletek.

2021. júl. 22. 01:33
 25/33 anonim ***** válasza:
66%

Az elso bekezdesed nem igaz.

A masodik bekezdesben szereplo tanacsodat inkabb tartogasd masnak, peldaul a mindent is tudo, a tudomanyt a vallas szinjere sullyeszto magyar jarvanycelebtudosoknak. Az altalad kepviselt szelsoseg ellenpolusat ugyanis ott talalod. Annak pedig, hogy engem nem tudsz elhelyezni helyesen a vizszintes tengelyen, az az oka, hogy te velhetoleg nem sokat ertesz az immunologiahoz.

Nem, kozted meg koztem ennel sokkal markansabb kulonbsegek vannak. Kiindulaskent en tudom, hogy az emberek meghalnak. Sot azt is tudom, hogy ez eddig is igy volt es ezutan is igy lesz. Es azt is tudom, hogy minden ember halala tragedia a szerettei szamara. Csak veled ellentetben en nem oltom magamra az onzetlenseg hazug es kepmutato alarcat, hogy amoge bujva a sajat felelmeim bortonebe zarjam emberek millioit es felesleges aldozathozatalra kenyszeritsem oket. Minden ember eletet es szuverenitasat tiszteletben tartom (veled ellentetben, hisz te meg azokat sem tiszteled, akiket kiemelsz, pusztan onigazolasra szolgalo pajzskent hasznalod oket). Felelosseget vallalok magamert es nem mastol varom el. Ugyanis a lezarasokat es egyeb intezkedeseket jatszoternek kepzelo hiszterizalt emberekkel szemben en azzal is tisztaban vagyok, hogy itt elet all szemben elettel. Ideje volna ha az eszedbe vesned, hogy az "intezkedesek" mar kozeptavon is elvesztett minosegi eletevekben fognak manifesztalodni. Ugyhogy itt az ideje, hogy lemassz az erkolcsi piedesztalrol, ahova magadat helyezted, mert ha erdekelnenek az embereletek, akkor legalabb kiserletet tennel az itt bemutatottnal egy hajszallal komplexebb gondolkodasra.

2021. júl. 22. 02:19
 26/33 anonim válasza:
27%

Mert a covid először az öregeket, majd az egyre fiatalabbakat kezdte nyírni.

Le fog gyűrűzni a gyerekek közé is.

2021. júl. 22. 06:36
 27/33 anonim ***** válasza:
#25: De, igaz. Vagy ha nem igaz, akkor a KSH hazudik. Nyilvánosak a halálozási adatok, töltsd le, és pár perc excelezés kell csak, és látod, hogy igazam van.
2021. júl. 22. 10:48
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként meg persze, meghalnak emberek, de azért ha elkerülhető a haláluk, akkor kerüljük már el. De majd ha te beteg leszel, akkor ne menj el orvoshoz, mert hát az emberek úgyis meghalnak.

És hogyan vállalsz magadért felelősséget, ha terjed a vírus, de az állam meg embertársaid semmit nem tesznek a megállítására?

Az intézkedések elvesztett minőségi életéveket jelentenek? Lehet. A covidba belehalás, vagy tartós egészségkárosodás talán nem?

Összefoglalom röviden az álláspontod: hagyjuk szabadon terjedni a vírust, aki elkapja, meg belehal, az így járt. Ha a kórházak tele lesznek covidosokkal, és emiatt egy egyszerű rutinműtétet sem tudnak megcsinálni, hát akkor picit többen halnak meg, és? A lényeg hogy neked ne kelljen semmilyen áldozatot hoznod. Nem túl humánus.

2021. júl. 22. 10:57
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

#28: A gondolkodasod dichotomikus es mint ilyen meglehetosen egyszeru. Mikozben - alap nelkul es meglehetosen alszent modon - magadnak koveteled a humanus allaspont jogat, amit erzelmi manipulaciora hasznalsz, kizarolag egy csoportot kepviselsz (igazabol oket is csak pajzskent hasznalod) es nem vagy hajlando szembenezni azzal, hogy a jarvanykezelesnek is megvannak (es meglesznek) az aldozatai es ezek legtobbje jellemzoen abbol a csoportbol kerul ki, akikre a virusfertozes nem jelent kockazatot. Ezt nem vagy hajlando tudomasul venni, hiszen ez osszeomlassal fenyegetne az egyszeru vilagkepedet.

Az en allaspontom pedig kozel sem az, amit leirtal. Az en allaspontom az, hogy a tarsadalom koltsegere biztositsuk a vedekezes lehetoseget a veszelyeztetetteknek (es ezenfelul barkinek, aki igenyt tart ra), a tobbieket pedig hagyjuk elni.

"Ès hogyan vállalsz magadért felelősséget, ha terjed a vírus, de az állam meg embertársaid semmit nem tesznek a megállítására?"

Ugy, hogy otthon maradok (nem mastol varom el, hogy turje, hogy bezarjak a munkahelyet es vallalja a letbizonytalansagot miattam, foleg meg nem gyerekektol varom el felnott ember letemre, hogy ram vigyazzanak es ertem aldozatokat hozzanak), vagy egyeni vedoeszkozoket hasznalok. Felnott emberkent ugyanis kepes vagyok felelosseget vallalni magamert, nem mastol varom el. Es igenyem is van ra, hogy az eletemrol magam dontsek, nem szorulok gyamra. Aki pedig felnott emberkent bevallottan nem kepes sajat magaert sem felelosseget vallalni, hanem gyermek modjara gyamert sirankozik, az ne akarja masnak megmondani, hogy hogyan elje az eletet.

Az a tarsadalom pedig, amelyik udvozli a felnott tagjainak kiskorusitasat, mikozben felaldozza a gyerekei jovojet megerett a pusztulasra.

2021. júl. 22. 18:42
 30/33 anonim ***** válasza:
57%
#28: Ha te csak ugy tudsz vigyazni magadra, hogy kozben embertarsaidat bezarod, akkor te vagy az, aki nem kepes tarsadalomban elni.
2021. júl. 22. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!