Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon miért sztároluk járványü...

Fizikakedvelő kérdése:

Vajon miért sztároluk járványügyi/vakcinológiai/infektológiai kérdésekben egy kardiológust?

Figyelt kérdés

Merkely Béláról van szó. Nem oly' rég jelent meg vele kapcsolatban egy Indexes interjú, korábban is jó pár sajtómegjelenése volt, ahol mint szakértőt kérdezték.(vicces, a tévedéseit korrigálták:

[link] Én kifejezetten arcpirítónak találtam némely kijelentését a harmadik dózist, illetve a negyedik hullámot illetőleg. Korábban a harmadik oltásról távoliként, és szükségtelenként nyilatkozott, a negyedik hullámról hasonlóan beszélt. Ő képviseli a SOTE arcát, mikor a Sinopharmot kell védeni, bár ez sem az ő területe. A kormányoldalnak persze nagyon kedves szakértő, aki mindig nyugtat és támogat, de ezen kívül van relevanciája mondanivalójának?

2021. júl. 20. 14:28
1 2
 11/15 krwkco ***** válasza:
49%

"A Nobel díjas Luc Montaigner is le lett hülyézve úgy rendesen."

És nem véletlenül.

A Nobel-díjat egy 1983-as kutatásért kapta, a HIV vírus izolálásáért. Azóta 38 év telt el és az idő nyomot hagy az emberen.

Későbbi felfedezései:

- 'a víz "emlékszik" a DNS elektromágneses szerkezetére, akkor is amikor az oldatot annyira kihígítják, hogy a molekula ténylegesen már nem lehet benne.'

- 'ez az elektromágneses szerkezet hullámként bekerülhet egy sejtbe, ahol a sejt újra létrehozza a molekulát, vagyis a DNS "teleportálhat".'

- 'az AIDS gyógyszerek nélkül, megfelelő diétával is gyógyítható'

2021. júl. 20. 15:14
 12/15 A kérdező kommentje:
#11: Köszönöm, én sem ezeket az áltudományos"szakvéleményeket" akarom védeni. Sokkal inkább azt kritizálom, hogy nem az adott téma szakértői is megszólalnak rendszeresen. Ennek eklatáns példája Merkely, akinek tévedései korrigálva is lettek.
2021. júl. 20. 15:18
 13/15 krwkco ***** válasza:
100%
Merkely lehetne mérvadó nyilatkozó, ha az egyetem szakembereinek a véleményét vagy a szakirodalomban található információkat közvetítené a nagyközönségnek. De a H-UNCOVER felmérés eredményeinek gyors (és a kormánnyal feltehetően nem egyeztetett) közlése kivételével az eredményközlései -túl gyakran- a kormánynak kedvező időpontban és tartalommal jönnek.
2021. júl. 20. 15:33
 14/15 A kérdező kommentje:
#13: Pontosan, remek összefoglaló.
2021. júl. 20. 15:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Azóta Merkely prof. 2021-ben megkapta a Széchenyi-díjat.

Írt társszerzőként egy NER-t dicsőítő tanulmányt.

És ő lett Győrfy Pál mellett a kormány sikeres Covid járvány védekezésének fő kampányarca óriásplakátokon, TV hirdetésekben.

2021. nov. 2. 19:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!