Magyarországon kerülhet politikus olyan botrányba, ami a tényleges lemondásához/felelősségre vonásához vezetne, vagy már olyan vastag a bőr az arcukon, hogy bármit (szó szerint: BÁRMIT) megúszhatnak, kimagyarázhatnak, súlytalanná tehetnek, stb...?
2: 👍🏻
Nekem is Szájer ugrott be. Bocsánatot kért, lemondott, eltűnt a politikából.
Nem kedvelem a dolgai miatt, de ez korrekt volt.
Lemondásra hoztak példát : Borkai és Szájer.
Felelősségvonásra viszont egyre sem emlékszem. Ki fogja felelősségre vonni pl. Káslert, mert a járvány közepén inkább régészkedett, miközben Pintér átvette a posztját? Ki fogja felelősségre vonni Szijjártót, mert az ajándékozási értékhatár felett jachtozgatott külföldön?
Boldog István, Mengyi Roland, Simonka György, Ceglédy...van néhány közszereplő, akik bíróság elé kerültek, vagy legalábbis magyarázkodniuk kellett, de ezek is írtó kínosan évekig el vannak húzódva.
Néhány régebbi ügyben is volt felelősségre vonás:
Szabadi Béla kisgazda államtitkár (Torgyán minisztersége alatt).
Boldvai László, az MSzP pénztárnoka, a Horn-kormány idején, a Tocsik-ügy miatt.
A kérdező sugalmazásával ellentétben én úgy látom, ha nem is minden visszaélésnél lesz felelősségre vonás, de azért van ennek reális esélye, szóval ha egy politikus bűnt követ el, nem lehet nyugodt.
Persze. Nem emlékszel volt régen az a... Gyurcsány! Azaz!
Na az lemondott, beismerte, hogy elcsalták a költségvetési adatokat, és az adósságokról szóló jelentéseket.
Elismerte, hogy jelöletlen rendőrök feketepiaci fegyverekkel (vipera, olmos vascső) verték szét a tüntetőket a parancsára.
Mindezt bíróság előtt is beismerte, majd ő és többi tettestársa is évekre börtönbe került. Gyurcsány végül jó magaviselettel hamarabb távozhatott. Utána rengeteget volt önkéntes, és minden kárvallottól bocsánatot kért, valamint anyagilag is próbálta jóvá tenni a dolgait.
Na ő egy igazi államférfi!
"Néhány régebbi ügyben is volt felelősségre vonás:"
Én úgy érzem és emlékszem, hogy régen alacsonyabb is volt az emberek ingerküszöbe. 20 évvel ezelőtti történetek nem hiszem, hogy tartogatnak már magukban elég precedens értéket arra, hogy ma is úgy történnének e a dolgok.
Hát én csak egy példát mondok: Szájer és Borkai ( Fidesz) azonnal megtette, amit kellett, és Gréczy Zsoltika ( DK)????
Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!