Az infláció több, mint 5% feletti, miközben a fizetések csak 4%-kal emelkedtek, magyarul csökkentek a fizetések. Ez volna a Magyarország jobban teljesít?
Kérdező
Tudom, hogy kicsinyke ésszel ezt nehéz felfogni, de megpróbálkozom vele, hátha mégis megérted.
A fizetéseket NEM az idei év inflációja szerint emelik - mert január-februárban, amikor a bérekben megállapodnak, akkor még senki nem tudja, hogy decemberig mekkora lesz az infláció.
Az idei béreket a TAVALYI infláció szerint és az ideire VÁRT infláció szerint emelik, ahogy a munkaadónak és a munkavállalónak sikerül megállapodnia.
Az idei inflációt MAJD JÖVŐRE fogják figyelni a béremeléseknél. Mert akkor fogják tudni mennyi volt idén az infláció.
"Nekem 9% volt az emelésem tavasszal"
Én meg nem kaptam semmi emelést idén, azaz 0%. A kettőnk átlaga ki is adja a 4,5%-ot :)
De nem panaszkodom ez miatt, mivel a válság miatt a munka is kevesebb volt sokáig, így nézve kevesebbet kellett dolgozni ugyanannyi pénzért, ami fajlagosan még fizetésemelésnek is felfogható, nem voltam elégedetlen. Sokak a munkájukat, jövedelmüket is elvesztették.
De most már lecsengett a válság, munkaerőhiány van ismét, nekem is sokkal több a munkám, mint tavaly, alig győzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!