Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a REÁLIS elvárható teljesít...

Mi a REÁLIS elvárható teljesítmény az ellenzéki összefogástól, ha hatalomra kerülnek?

Figyelt kérdés

1990 előtt volt egy állampártunk, az MSZMP. A rendszerváltáskor létrejött a jogutódja, az MSZP. A rendszerváltás után összesen 12 évig voltak hatalmon, ami alatt produkáltak 2 lemondott miniszterelnököt, majd egy csúfos bukást 2010-ben.

2003-ban megalakult a Jobbik, ami a második lemondott MSZP-s miniszterelnök alatt (vagy miatt) lett népszerű.

2009-ben megalakult az LMP nevű zöldpárt, akik az akkori két meghatározó politikai párttal (az egyik az MSZP) szemben "harmadik utasként" határozták meg magukat.

2011-ben az MSZP-ből kivált a Demokratikus Koalíció, a korábban megbukott MSZP-s miniszterelnök vezetésével.

2013-ban kivált egy csoport az LMP-ből, akik szerettek volna közeledni az MSZP-hez, az akkori választási összefogás miatt.

2017-ben megalakult a Momentum, akik a korábban megalakult LMP-hez hasonlóan a fennálló rendszerrel és a korábbi állampárt utódjaival szemben "harmadik utasként" határozták meg önmagukat.

Szóval jelenleg ha az ember nem akar Fidesz-kormányt, akkor szavazhat egy olyan tömörülésre aminek a tagjai:

- Posztkommunisták

- Poszt-posztkommunisták

- Antiposztkommunista jobbosok

- Antiposztkommunista zöldek

- Antiposztkommunista zöldekből kivált posztkommunistákkal szövetkező zöldek

- Antiposztkommunista HÖK-ösök.

Igazából mi a reális elvárható teljesítmény, ha hatalomra kerülnek?

2021. júl. 16. 11:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ami mindenképp pozitívum lesz hogy a kormányszidó emberek fele már nem fogja szidni a kormányt.
2021. júl. 16. 11:30
 12/18 anonim ***** válasza:
71%
Mészáros helyett más fogja elnyerni a pályázatokat.
2021. júl. 16. 11:31
 13/18 anonim ***** válasza:
59%
A szélsőséges mozgalmak erősödni fognak.
2021. júl. 16. 11:31
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Miután Viktorék az elmúlt 2 évben, és a következő 1 évben felfoghatatlan mennyiségű pénzt akarnak szétszórni, már az teljesítmény lesz ha nem omlik össze az ország.
2021. júl. 16. 12:06
 15/18 anonim ***** válasza:
63%
vicces hogy már most magyarázzátok miért nem tud majd kormányozni a ballibsi banda... ti is nagyon hisztek bennük ezek szerint
2021. júl. 16. 12:31
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

15

Amikor arról beszéltek hogy majd szetlopjak magukat, aztán a fideszre fognak mindent szerinted mégis mire gondoljon az ember?

Amikor a fidesz nem létező milliárdokat dob ki az ablakon jelenleg is?

Véletlen volt szerinted hpgy viktor villogott az arannyal?

Lássatok már tovább az orrotoknál kérlek!!!

2021. júl. 16. 12:50
 17/18 kretens ***** válasza:
20%
Én ezzel úgy vagyok hogy se orbi se gyurcsi.Jöjjön a Mi hazánk mozgalom.
2021. júl. 22. 23:35
 18/18 anonim ***** válasza:
#7: Arra gondolt a válaszoló, hogy azokat a korlátokat, amik egy demokráciában a kormányzó párt körül vannak, helyre kell állítani. Hatalmi ágak elválasztása, állami szervek élére független vezetők, én örülnék, ha a köztársasági elnök közvetlenül lenne választva, nem pártkatona lenne, stb., ilyen dolgokra gondolok. Bár egyáltalán nem vagyok Fideszes, de alapvetően nem a Fidesszel van bajom (illetve de, nagyon is sok bajom van velük, de hát ha a magyaroknak ez kell, akkor ki vagyok én, hogy ezt megkérdőjelezzem, ha nagyon megunom az itthoni helyzetet, akkor majd elköltözök egy olyan országba, ahol kevesebb az egy főre jutó idióta), hanem az a fő problémám, hogy gyakorlatilag egyetlen személynek (Orbán Viktor) korlátlan hatalma van, és bármit megtehet.
2021. júl. 30. 15:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!