A címert miért nem tesszük fel a zászlóra?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy most is lehet használni hivatalosan, de úgy értem, hogy az legyen a hivatalos zászló. Miért nem használjuk úgy?2021. júl. 14. 13:54
1/7 anonim válasza:
2/7 anonim válasza:
Az ország oligarcháit már vagy százakárhány év óta zavarják a náluknál sokkal régebbi értékeket hordozó jelképek.
3/7 anonim válasza:
eredetileg nem volt szokás, úgy tudom orbán eredetileg a kossuth címert favorizálta, én kifejezetten a címeres zászlót szeretem, én szívesen látnám, a moslékszavazók gondolom agybajt kapnának a szent korona meg az árpádsávok miatt
4/7 Fsms válasza:
Még várnak a KDNP javaslatára, hogy a helikopteren utazó rénszarvas
legyen a címer állat.
6/7 anonim válasza:
90-elején hoztak egy törvényt hogy címer nem kerülhet a zászlóra mert a nyilasok, komcsik is rátették a sajátjukat.
7/7 anonim válasza:
Mert nem lenne értelme. Hivatalosan lehet használni, de ma a 48-ban meghatározott zászlóhoz tértünk vissza, és hivatalosan akkor sem volt rajta semmilyen címer. Ráadásul a múlt század rossz emlékezete azt hozza, hogy minden aktuálisan berendezkedett politikai elit és rendszer különféle címert aggatott rá a magyar zászlóra gondolom a rendszerváltást követően ez volt az egyik oka annak is hogy címer nélküli zászlót választottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!