Hogyan lehetne növelni az átlagkeresetet az árak növekedése nélkül ?
Nem tudom neked megmondani, én csak egy mezei okostojás vagyok gyakorikérdésekről. De biztosan nem úgy, hogy eu-s pénzből a kisváros főterét kitérkövezi a haveri cég 3x-os áron.
Nézd, a nyugat-európát alkotó multik főként az olcsó munkaerő miatt dolgoztatnak kelet-európai, vagy ázsiai országokkal.
Mi sokkal alcsonyabb bérért, 1/3x-oros áron végezzük el ugyanazt a melót, ezáltalán az a nyugati multi 3x-os profitot akaszt le nálunk. Így a nyereségből tud terjeszkedni a nyugat-európai vállalat.
Ha egy magyar vállalkozás (amikből a magyar gazdaság áll) 3x-os áron végez el egy melót, sokkal nagyobb profitot szerez, és ezáltal erősödni, növekedni tud tovább, akkor az nem a magyar gazdaság fejlesztése?
Csak kérdem.
Mert én a magyar gazdaság fejlesztését úgy képzelem el, hogy minél több pénzt adunk a magyar vállalkozásoknak.
A haveri cégek hizlalásának elég vicces eufemizmusa az, hogy "mi csak magyar vállalkozásokat támogatunk"
Lehet, hogy viccesen hangzik, de ha belegondolsz, mi mást takar "a magyar gazdaság erősítése"?
Erről vakerál mindenki, hogy azért van a béka segge alatt a magyar gazdaság, mert nincsenek magyar vállalkozások, tele vagyunk külföldi multikkal, akik külföldre talicskázzák a profitot.
Ha minél több magyar dolgozik magyar vállalkozásoknak (nem sokkal kevesebb pénzért, mint a külföldi multiknak) ezzel a magyar vállakozások pumpálva vissza a nyereséget, azokat erősítve, és egyszer akkorára nőnek, hogy felvehetik a versenyt a nyugat-európai multikkal szerintem a legjobb gazdaságerősítő program.
De fenn tartom a tévedés jogát, hogy egy baromság a gondolatmenetem, csak akkor valaki magyarázza el, hogy mit ért "magyar gazdaság erősítése alatt".
"Úgy érzem, soha nem lesz saját ingatlanom es ezzel nem csak én vagyok így+ majdnem egy havi fizetés elmegy a lakbérre diakhitel nélkül nem tudnék kijönni.Úgy érzem, soha nem lesz saját ingatlanom es ezzel nem csak én vagyok így+ majdnem egy havi fizetés elmegy a lakbérre diakhitel nélkül nem tudnék kijönni."
El kell dönteni, hogy a jelennek élsz vaggy a jövőnek. Ez minden redszerben így volt. Most a jelennek élsz. Albi helyett ha csak lehet, menj koliba. Az albérlet iskola mellett azok luxusa, akit tudnak annyira támogatni otthonról, hogy maximum egy gyakornoki állásból el tudja tartani magát. Ha csak annyit nyertél vele, hogy nem vagy csak kisebb összegű diákhitelt kell felvenned, már jól vagy. Ha pedig félre tudsz tenni mellette, az főnyeremény. Ha már nem üres tárcával esel ki az egyetemről, az hatalmas segítség. Sokkal nagyobb szabadsággal tudsz válogatni az állások között, ha nem vagy kénytelen elfogadni az elsőt akármennyiért.
Az egyetemet se húzd el. Egy év csúszás belefér, de azon túl már szúrni fogja a HR-esek szemét, hogy mi tartott eddig.
Amit pedig megspórolsz, fektesd be. Már 5 éves távlatban is nagyságrendi különbség tud lenni aközött, ha fialtatod, még akkor is, ha csak havi 10 ezret tudsz rászánni.
Ha előre gondolkodsz és hozol áldozatokat rövid távon, sosem lesz lehetetlen a saját ingatlan 30 éves korod előtt.
24#
Dél-Koreában megvalósították ezt (nemzeti tőkésítést), így lett a Samsung a világ egyik vezető techcége, illetve a Kia-Hyundai így lett tényező az autóiparban.
Csak, ha magyar vállalatokra szabod az állami pályázatokat, akkor megy egyből a hiszti,a magyar politika bizonyos zugaiból, az EU-ból hogy protekcionizmus, szabálytalan pályázat....blabla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!