Miért csak a magyar vállalkozók nem képesek normális profitot előállítani az unióban ?
Az EU egyik legalacsonyabb bérszínvonala van Magyarországon és folyamatosan azon megy a siránkozás hogy nem lehet több bérköltséget kitermelni. Most épp a beharangozott minimálbér emelés kapcsán megy a vita. Az emelt minimálbérrel is az utolsó előttiek lennénk az EU-ban. De még ennyire sem képesek a magyar vállalkozók.
Máshol hogyan csinálják ?
Egy cseh, lengyel vagy szlovák vállalozó mitől tud eredményesebb lenni mint a magyar ?
Egyrészt a vállalkozóink sincsenek szakmailag a toppon, ha jól megy nekik akkor kapzsik, nem forgatják vissza a tőkét stb. amikor meg szarul megy akkor sírnak, hogy bérekre sincs pénz, mert miből?
Másrészt az a munkaerő aki ennyi pénzért, Mo.-n vállal munkát többnyire silány és naplopó. Aki nem az, az külföldön vállal munkát vagy külföldi cégnek HO-ból.
Ezért van az, hogy már Románia is jobban teljesít nálunk, mert még náluk is több az ész mint itt, viccországban.
Egy másik kérdésre kb. ugyanazt írtam le mint te. 0 százalékra lepontoztak. De látom nem vagyok egyedül a véleményemmel.
Minden tiszteltem de mielőtt pl. románoztok illene megnézni, hogy az ő minimálbérük azért olyan magas, mert a bruttójukból sokkal több az adó mint a magyarnál ami amúgy nem alacsony, nettóban már bőven nem állnak ilyen jól. Szóval már itt van egy komoly tévedés.
Most lehet sírni azon hogy alacsony a minimálbér de úgy érdekelne hogy mikor nem volt az EU-s összevetésben?
Illetve ha már ezen megy a nagy gondolkozás akkor akár azt is meg lehetne nézni, hogy mikor szakadtunk le ebben a rangsorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!