Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzékiek tényleg nem...

Ellenzékiek tényleg nem látják mennyire fejlődik az ország mióta a Fidesz van?

Figyelt kérdés

Bérek évről évre nőnek, adók csökkenek, rezsi csökken, biztonságos az ország, világszinten egyedülálló és a világ által elismert intézkedések családtámogatás terén és még lehetne sorolni

Tényleg semmit nem vesznek észre ebből az ellenzékiek? Jobb volt Gyurcsány alatt amikor nem arról szóltak a hírek, hogy éppen mennyivel nő a bér vagy mennyivel csökken az adó vagy milyen új segítő intézkedés van hanem megszorítások megszorítások hátán voltak nap mint nap?

2021. júl. 9. 15:11
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
46%
48. a világpiaci ár nem minden. Nem magától kerül a lakásokba a gáz. Vagy úgy gondolod, hogy egyszercsak ott terem és nem kellenek hozzá dolgozók a gázműveknél, nem kell infrastruktőra kiépítés és fenntartás és még sorolhatnám. Szerinted a kettő ugyanannyiba kerül a két országban?
2021. júl. 10. 15:09
 52/65 anonim ***** válasza:
74%

#51 Na most ezt nem értem.

Az a szöveg, hogy a zorbánék nem hajlandóak csökkentei a gáz árát pedig a világpiaci ár sokkal alacsonyabb, ezért a zorbánék rosszak.

Amikor meg felhozom, hogy hogyan lehet, hogy a németeknél, akik ugyanarról a világpiacról veszik a gázukat, ott kétszer annyiba kerül - akkor meg jössz ezzel, hogy de hát nem csak az számít mennyibe kerül a világpiacon?????

Na most vagy csak az számít - akkor nem értem a németek dupla gázárát - és te sem - vagy nem csak az számít, de akkor mi a baj azzal hogy a magyar gáz ára nem csökkent tovább hanem 8 éve ugyanakkora maradt? A zorbánéknál talán a világpiac tölti be a gázt a kazánodba?

2021. júl. 10. 18:23
 53/65 anonim ***** válasza:
39%

52. ha nem érted arról én nem tehetek... Leírtam, hogy az, hogy egy országban mennyibe kerül a gáz, az nem csak a világpiaci ártól függ. Nem a világpiaci áron kapod te se a gázt. Próbálj meg gondolkozni, megérteni, felfogni amit írtam.

Van egy ötletem! Próbáld ki azt, hogy képzeld azt, hogy most gyurcsány van hatalmon és valaki megkérdezi azt a kérdést, amit te, és én neki válaszolom azt, amit. Hátha akkor sikerül megértened...

2021. júl. 10. 18:49
 54/65 anonim ***** válasza:
22%
#53 Értem én. Te magad sem tudod megválaszolni mitől is rossz az az Orbán kormány amelyik nem emelte 8 éve a gáz árát.
2021. júl. 10. 22:44
 55/65 anonim ***** válasza:
27%
Leírtam, csak te nem érted. Elgondolkodhatnál, hogy ha egy néhány soros szöveget nem tudsz megérteni, akkor mennyire vagy tisztában alap közgazdasági dolgokkal és mennyire tudod felfogni mi történik az országban.
2021. júl. 10. 22:53
 56/65 anonim ***** válasza:
40%

#55 Nem, nem írtad le. Csak ismételgeted ugyanazt amire rákérdeztem. ha tudnád a választ leírtad volna.

És ne folytasd, vagy írd le miért is rossz az Orbán kormány amiért nem emelt 8 éve a gáz árát és miért lehet hogy rossz ha itt nem nőtt a gáz ára miközben a németeknél meg természetesnek veszed hogy a dupla gázárban benne van más is nem csak a világpiaci ár!

2021. júl. 10. 23:06
 57/65 anonim ***** válasza:
41%

Utoljára leírom, próbáld meg felfogni. Ha nem érted, akkor meg tanulj egy kicsit még:

Nem a világpiaci áron kapod a gázt, nem azt fizeted a havi számlán. Nem magától kerül a lakásokba a gáz. Kellenek hozzá a gázművek dolgozói, kell infrastruktúra kiépítés (pl. gázvezeték, az erőművekig és onnan a lakásokba), ennek a fenntartása és még sorolhatnám.

Ha szerinted ezek ugyanannyiba kerülnek Magyaro-on és Németo-ban, akkor komoly gondok vannak nálad.

Na, ezért drágább Németo-ban. Dupla annyiba kerül, mint Magyaro-on, de háromszor annyi az átlagfizetés, mint Magyaro-on. Mivel látom nehezen megy a matek, megpróbálom szemléltetni:

pl. Magyaro.-on 3000Ft-ot fizet Béla a gázért évente, a fizetése pedig 300ezer Ft. Tehát a havi fizetésének az 1%-át fizeti a gázért.

Jürgen Németo-ban 6000Ft-ot fizet a gázért havonta, de a havi fizetése 900ezer Ft-nyi euró, azaz a fizetése 0,6%-át fizeti.

Orbán nem emelte a gázárat? Juhéé! Itt megnézheted a gáz árának alakulását 8 év alatt Németo-ban:

[link]

2013 óta csökken, jelenleg alacsonyabb, mint 2011-ben volt.

Sőt, az egész EUban csökken 2014 óta:

[link]

Micsoda teljesítmény, hogy orbán nem emelte, miközben mindenhol csökkent!

2021. júl. 11. 11:07
 58/65 anonim ***** válasza:
32%
Nem làtjàk,mert a 444, Telex stb. kimosta az agyukat.
2021. júl. 12. 11:02
 59/65 anonim ***** válasza:
19%

Orbán fan 56os: hogyhogy eltűntél amikor kiderül, hogy nemcsak orbán nem emelt, hanem az EUban csökkentek is a gázárak? :)

Várod az utasításokat a pártközpontból?

2021. júl. 12. 11:30
 60/65 anonim ***** válasza:
18%
#58 nem kell ahhoz 444 sem telex, elég hozzá a valóság.
2021. júl. 12. 12:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!