Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor tiltják...

Magyarországon mikor tiltják be az abortuszt?

Figyelt kérdés

2021. júl. 6. 00:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
77%
10: a mesekönyvedre hivatkozni nincs sok értelme, ezzel felnőtteket, akik kinőttek már a gyerekkorból, nem fogsz meggyőzni
2021. júl. 6. 07:27
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

"Remélhetőleg mihamarább."

Miért is? Neked miért fáj, hogy nincs még nagyobb túlnépesedés?

"Isten szemében minden élet egynek számít. Ami megfogant az is."

Akkor Isten miért adta a covidot, ami elvett ezer meg ezer életet és hozzátartozót? Vagy miért engedte a háborúkat, ahol több millióan haltak meg?

"Nem véletlenül történt"

De igen! egy lyukas gumi lehet a véletlen.

" és az a csepp élet nem tehet róla,"

Még nem is élet...

"hogy valaki nem védekeett, vagy felelőtlenül lefeküdt valakivel."

Létezik ám hibaszázalék is. Nézd csak meg a pearl indexet!

"Isten nem véletlenül adta azt a kis életet oda!"

Pl. akit a nagybátyja erőszakol meg, miközben még csak 15-6 éves kamasz? Valóban nem véletlen, hanem tudatos tett lenne a megerőszakoló részéről, de senkinek sem kötelessége megtartani, és derékba törni a saját életútját, karrierjét.

"Terve van vele!"

Ezért van ennyi hajléktalan alkoholista? Nekik milyen terv jutott?

"Akkor is, ha az a magzat betegségre van itélve."

Én betegen születtem. Bár már megbékéltem a beteségemmel és szuicid hajlamaim sincsenek hála egy jó pszichológusnak, de krónikus beteg vagyok. És jelenleg egy egy-másfél millió forintos műtét előtt állok. Szerinted ki segít nekem fedezni a betegségem által keletkezett károkat? Mert nem isten...

"A sorsot amit az Úr adott el kell fogadni!"

Tehát már úgy érzed előre van megírva egy ember élete? Hogy nem maga dönt, hanem egy leírt sorsot jár be? Ez esetben miért is ne lehetne neki az instant halál beírva?

"Nem szabad magzatokat megölni."

Nem vagy egyedül ezzel a nézettel, de jó lenne, ha nem lennél ennyire szélsőséges. Mint írtam, fenti példa, a családon belüli erőszak nem oké. És kvázi az abortusz eltörlése támogatná a megerőszakolást és a fájdalmakkal, fogyatékossággal teli életet is. Félreértés ne essék: a fogyatékosság oké, én is élek vele, de vannak akik iszonyatosan nagy fájdalmakkal küzdenek hátrányos helyzetük miatt.

"Én bízom benne, hogy a Keresztény Demokrta Párt ki fog állni az abortusz teljeskörű betiltása mellett!"

Kiállhat, de nem lesz megszavazva. Gileád nem fog megalakulni!

2021. júl. 6. 07:36
 13/22 anonim ***** válasza:
86%

10-es! Te hány gyerek nevelési költségét vállalod magadra? Nem elég egy gyereket megszülni, fel is kell nevelni emberhez méltó módon!

Tiltás helyett felvilágosítás és a védekezésre szolgáló eszközök ingyenessé tétele kellene.

2021. júl. 6. 07:39
 14/22 anonim ***** válasza:
66%

"Akkor Isten miért adta a covidot, ami elvett ezer meg ezer életet és hozzátartozót? Vagy miért engedte a háborúkat, ahol több millióan haltak meg?"

Erre az a válaszuk, hogy az isteni tervet mi nem látjuk át. Önámítás felsőfokon.

2021. júl. 6. 07:40
 15/22 anonim ***** válasza:
26%
sajnos soha, az abortusz gyilkosság
2021. júl. 6. 10:56
 16/22 anonim ***** válasza:
84%

Ezt azoknak is mondtad már, akiknek meg kellett tenniük?

2021. júl. 6. 16:52
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
az más
2021. júl. 6. 17:37
 18/22 anonim ***** válasza:
80%
Remélem, soha.
2021. júl. 6. 18:56
 19/22 anonim ***** válasza:
64%
Annak viszont nagyon drukkolok, hogy a vallások nyilvános terjesztését betiltsák, és akik ilyen képzelt lényeket tartanak főnöküknek, azokat diliházba zárják. Csináljátok otthon a négy fal között, mit bánom én!
2021. júl. 6. 18:59
 20/22 anonim ***** válasza:
91%
Téged kellene betiltani kérdező, - mert alkalmatlan az agyad arra, hogy felfogd: mások életébe nincs jogod beleszólni, - és ebbe az irányba befolyásolni másokat sincs! Lehetnek és vannak olyan problémáik az embereknek, amelyek meghaladják az értelmi képességeidet, - de ez maradjon a te problémád, hogy csak ennyire futja tőled! A világ leghíresebb írói nem voltak, nem lesznek képesek olyan (forgató)könyveket megírni, amilyeneket az élet ír egyik pillanatról a másikra. Érzelmek, (élet)körülmények, felelősségtudat, egészségügyi állapot és még sok egyéb körülmény ötvözetéből áll össze a súlyos döntés, - de ezt (szerencsére) nem egy magadfajta fogja befolyásolni.
2021. júl. 7. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!