"Elő a megoldással!
Mit is kellene csinálni a cigány kérdéssel?"
Nem vagyok se szociál- se kriminálpszichológus. Szegedi Csanád se az. Nem tudom pontosan mi lenne a megoldás. Szegedi Csanád se.
Mi a különbség kettőnk között? Az, hogy én nem kínálok megoldásokat azzal kapcsolatban, amihez nem értek. Ez a Rákosi-korban volt a divat, hogy a pártalelnök-főelvtárs mindenhez ért és mindent megszakért, amihez köze nincs.
"Mi a különbség kettőnk között? Az, hogy én nem kínálok megoldásokat azzal kapcsolatban, amihez nem értek. Ez a Rákosi-korban volt a divat, hogy a pártalelnök-főelvtárs mindenhez ért és mindent megszakért, amihez köze nincs."
Te mondod, hogy nem értesz hozzá... akkor miért bírálod azt amit ő mond? Például ha én nem értek a gázkromatográfhoz és látom, hogy egy ugyancsak hozzá nem értő elkezdi kezelni, akkor nem megyek oda hozzá, és kezdem el mondani, hogy mit ne csináljon... szerintem legalábbis.
"Te mondod, hogy nem értesz hozzá... akkor miért bírálod azt amit ő mond?"
Csak egy példa: Egyszer a szomszéd nekiállt tűzet rakni. A gázóra alatt. Akkor én ne szóljak, hogy ne robbantsa már fel magát, csak mert nem vagyok gáz- és tüzeléstechnikai mérnök?
Vagy egy másik példa: 2006 ősze, a rendőrök kivezényelnek egy rakás kiképzetlen forrófejű suhancot, akik gyakorlatilag szétvertek mindenkit, akik az utukba került, mint ahogy a régi rendszerben szokás volt. Ez tény és nyilvánvaló. Most ne háborodjon fel senki, aki nem húszcsillagos rendőrtábornok, vagy belbiztonsági/rendvédelmi szakember? Hát nem hiszem.
Úgyhogy ez a logika nem állja meg a helyét, mert ez esetben is józan paraszti ésszel fel lehet fogni, hogy Szegedi ötlete baromság!
amikor a cigánybűnözésről van szó, akkor valahogy mindig belekeveredik a képbe, miszerint magyar bűnözők is vannak. ezt mindenki tudja én is elismerem. valóban vannak. DE:
- nem mindegy mekkora arányban! a börtönlakók kb 80%-a cigány, holott a lakosságnak csak 10 %-a az. szóval a 9 millió magyarból arányosan sokkal kevesebb a bűnöző mint az 1 milliós cigányságból.
- nem mindegy a bűnözés milyensége. tudjuk, hogy a cigánybűnözés elsősorban a védtelen lakosság ellen irányul, aránytalan a brutalitása, naponta hallunk párszáz forintért vagy pár kacatért agyonvert öregekről, tudjuk, hogy az esetek döntő töbségében a cigányok állnak a rablások, táskalopások, verekedések mögött. nem azt mondom, hogy magyar bűnözők között nincs gyilkos, vagy rabiátus verekedő,...de első sorban ezek a súlyos életellenes ügyek cigányokhoz köthetők.
és egy megoldási javaslat az önfenntertó börtönökre:
- nyissák meg a bezárt barnaszénbányákat! rabokkal biztos nem lenne veszteséges a szénkitermelés. elég lenne két géppisztolyos őr a liftakna tetején, egyéb szőkéstől nem kéne tartani. ...és olyan munkaterápiát bevezetni, hogy csak akkor megy le a kaja, ha elöbb feljön a szén!
Na most mi lessz a FIDESZEL meg az MSZP-vel? Nem tudnak azzal jönni a Jobbik náci!
Ebböl is látszik hogy a normális dolgozó cigányokat megbecsüli a Jobbik!
22:34 vagyok
nem ide akartam írni!
bumbi02
Ellehet menni, ha nem tetszik valami.
ki dönti el, ki a cigány, és ki nem? és mégis milyen alapon? miért csak a cigányokat? a magyar bűnözők kevésbé kártékonyak? vagy az ő bűnük kisebb?
ez nagyon meggondolatlan kijelentés volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!