Orbán Viktor Úr a kiérdemelte hogy “legnagyobb magyar”-nak nevezzék?
Szerintem Széchenyi őrült volna ha fele annyi jót tett volna az országgal annak idején mint most Orbán Viktor Úr.
Ilyen nagy formátumú vezetője sose volt a magyaroknak, és talán sose lesz még egy, nagyon meg kell becsülni őt.
Ismerem az élete szomorú fordulatát de a magyar emberek számára nem az hanem az alkotó élete ami fontos de aki nem magyar az csak mocskolódni tud.
"Gróf sárvárfelsővidéki Széchenyi István (Bécs, 1791. szeptember 21.[2][3] – Döbling, 1860. április 8.[4]) politikus, valóságos belső titkos tanácsos, császári és királyi kamarás, író, polihisztor, közgazdász, a Batthyány-kormány közlekedési minisztere, „a legnagyobb magyar” (Kossuth Lajos – egyik legnagyobb politikai ellenfele – méltatta így: „polgári erényben nagy férfiak, minő például az, kit én, nem gyáva hizelgésből, hanem meggyőződésből, a’ magyarok legnagyobbikának szoktam nevezni.”).[5][6] Eszméi, hatása és gyakorlati tevékenysége által a modern Magyarország egyik megteremtője. A magyar politika egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb alakja, akinek nevéhez a magyar gazdaság, a közlekedés, a külpolitika és a sport területén végrehajtott reformok fűződnek. Eszméit tartalmazó könyvei, a Hitel, a Világ és a Stádium óriási hatást gyakoroltak kora szellemi megújításában. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!