Fidesz támogatók ti, hogy látjátok valóban tragédia lenne egy kormányváltás?
Kérdező,
akár hány éves is legyél, a gazdasági, társadalmi, politikai ismereteid egy 5 éves gyermek szintjét nem igazán haladják meg, már ne is haragudj.
"Egyébként milyen érdekes az, hogy pont a hazaszerető, nemzetieskedő, magyarságot büszkének tekintő réteg utasítja el az alapjövedelmet, mert az ingyen pénz szerintük, és ne kapjon a léhűtő pénzt, ez az aztán a testvéri szeretet nem mondom..."
Az embernek igenis dolgoznia kell, mert ez ad az embernek tartást. A munka nemesít. A munka azt jelenti, hogy értéket teremtek. A munka célja tehát nem elsősorban a jövedelem. Úgy látom, ezt eddig nem volt, aki elmondja neked. Egyébként is megtanultuk az elmúlt 30 évből, hogy a munkanélküliség a szegénység legjobb táptalaja. Csakhogy te ebből a 30 évből sok évet még édesapád nadrágjában töltöttél. Menjél, nézz körbe a nemzetközi szakirodalomban, menniyre működött az alapjövedelmes bohóckodás. Megsúgom: mindenhol visszavonták. Először tanulj és tájékozódj, utána okoskodj.
"nem a munkahelyek mennyisége számít, hanem inkább a minősége."
Szóval elég csak néhány jólfizető munkahely, elég ha csak a társadalom töredék része dolgozik, az a kevés ember meg tartsa el az összes többit. Ezt úgy hívják, hogy rabszolgatartás. Akkor fogd meg magad, kérdező, és jelentkezz önként, hogy a saját fizetésedből te szeretnél alapjövedelmet biztosítani egy pár darab családnak! Vagy annyira szolidáris már nem vagy? Azért azt már nem buli, hogy a te pénzedből éljen valaki csak úgy ingyen, ugye? :D
"Kit érdekel a nemzeti identitás"
Mondjuk többek között engem is érdekel. Vagyunk itt néhányan ebben az országban, akiknek fontosabbak a szellemi értékek, mint az, hogy tele legyen a bendőnk, meg együnk igyunk a mások pénzéből. Mi szeretnénk megmaradni azon az emberi szinten, hogy vannak identitásaink, gondolkodunk, értéket teremtünk. Ha te megelégszel azzal, hogy egy csimpánz szintjén legyél, és annyi legyen az életcélod, hogy jól lakjál, akkor csak tessék, csináld.
"Egyébként a nem fehér emberek is a homo sapiens fajba tartoznak"
Oké, hogy ez neked újdonság, de mi már azért egy pár éve elballagtunk az általanosból, nekünk már ezzel nem mondasz újat.
"Több százezer évig éltünk nemzeti identitás nélkül."
Ezek meg vissza akarnak téged juttatni abba az állapotba, amikor még anélkül éltünk, meg minden másféle indentitás nélkül. Érted már?
"Hagyjuk már ezt a riogatást, hogy jaj kihal a fehér faj."
Nem lenne ezzel semmi baj, ha ez egy természetes folyamat lenne, nem pedig szándékosan lenne elintézve a kihalása. Még mindig nem érted, hogy identitások nélkül, munka nélkül annyi lesz az életed, hogy eszel-iszol-kakilsz-pisilsz, magyarul visszafejlődtél majommá.
"LMBT ellenes hiszti meg nevetséges. Én se lettem meleg amiatt, mert támogatom őket. Homoszexualitás nem döntés kérdése!"
Akkor olvasd el a tudomány álláspontját! Le van írva feketén-fehéren, hogy a homoszexualitás nem biológia:
"Az igaz, hogy csődközelbe vitték az országot a szocik, de akkoriban még nem voltunk unió tagok,"
Ne zavarjon, hogy az elqrás és az öszödi beszéd 2006-ban volt, majd a válság még fokozta qrcsótány "szakértését" ami 2008-ban volt! Ahhoz képest 2004-óta tagja az ország az eu-nak. Ráadásul az elvárt 3%-os államháztartási hiányt soha nem tudták tartani.
Lényegében a fideszeseknek vagy azoknak akik valamilyen intézkedésükkel jól jártak biztos rosszabb lenne egy kormányváltás, de összességében sem lenne előnyös ha ez a lúzer banda váltana kormányt, élén a böszme-pereputtyal.
100ezer közmunkás van. Honnan veszed, hogy a külföldieket is beleszámolják? Mióta számolják bele?
Oftopic:
Nekem az a kedvencem ahogy megválogatták melyik magyarnak adnak külföldön szavazati jogot választáskor :D
Annak aki kiment x időre mert nem bír itthon megélni rendesen, az hazaáruló ne legyen esélye változtatni a szavazatával...viszont aki 70 éve kint él és volt már alkalma visszajönni de nem tette, és már a 3. Generáció nevelkedik ott akik soha nem is éltek itt eddig persze, nekik szó nélkül adjunk jogot hogy a magyar belpolitikát befolyásolják.
Hm.
Én attól félek, hogyha a liberális ellenzék nyeri meg a választásokat, akkor követni fogják a nyugati mainstreamet. A Fidesznek jelenleg nagyon jó családpolitikája van, Magyarország egy relatíve biztonságos hely, Budapesten nincs annyi bűnöző, kivéve a sok drogos hajléktalant, ami sajnos minden nagyvárosra jellemző, ezen kívül nem félek éjszaka egyedül hazamenni. 24 éves egyetemista vagyok, idén tervezem felvenni a diákhitelt, mivel később kezdtem el az egyetemet. És kifejezetten tetszik, hogy amennyiben lesznek gyermekeim, akkor eltörlik a hitel egészét (3 gyereknél, azt hiszem). Persze, aki karrierista, az nem feltétlenül örülök ennek, de így legalább jól járnak azok, akik terveznek majd a jövőben családot, ugyanakkor vágynak egy biztos, jól fizető munkahelyre is. Attól félek, hogy az ellenzék nem lesz ennyire családtámogató, nem jutnak majd ilyen mértékű előnyhöz vagy prioritáshoz a fiatal családosok.
A DK a választások miatt most nagyon ígérget és szidja a Fideszt, de tapasztalatból már tudható, hogy ellenben velük, a Fidesz nemcsak jártatta a száját, hanem konkrét intézkedéseket is érvénybe léptetett.
Akit el tudnék képzelni a kormányban, az Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom sajnos nem valószínű, hogy koalícióba lépne a Fidesszel, viszont más reálisabb, élhetőbb és jobb utat nem nagyon látok.
Nagyon sok Momentumos ismerősöm van, akiknek a személyiségét úgy lehetne jellemezni, hogy "szívvel, és nem ésszel gondolkodik." A Momentum számomra egy ideális, rózsaszín felhő, ami mögé el lehet bújni, mindentől megvédenek, mindig a másik a hibás, nem az egyén, támogatnak minden nyugatról származó ötletet, anélkül, hogy reálisan felülbírálnák. Ez szép és jó, hosszútávon viszont megszívja az ország. Erős vezetői ambíciók, határozott fellépés, logikára megalapozott érvek kellenek (amit még soha, vagy nagyon ritkán hallottam Cseh Katalintól, Donáth Annától, Fegyőrtől) egy viszonylag jól működő, stabil identitású kormány kialakulásához.
A Mi Hazánk mozgalom nagyon szélsőséges, pont azt a pólust képviselik, amit a Momentum, csak az asztal másik végén. Nem adnék hatalmat a kezükbe, az is biztos.
Alapból egy Fidesz-gyűlölő közegben élek, és korábban én is úgy gondoltam, hogy erkölcsileg vállalhatatlan támogatni a Fideszt, főleg fiatal húszévesként, de mostanra kialakult a saját véleményem és a liberális propaganda sem tud megtéveszteni már. Szerintem egy sikeres politikusnál nélkülözhetetlen a nyers logikára alapozott eszköztár és a racionális, kritikus gondolkodásra való hajlam. Kifejezetten tetszik, hogy Orbán ilyen ellenálló, és kitart az érvei mellett.
(Egy zárójeles gondolat, azt hiszem, Platón mondta, hogy az autoriter rezsimen kívül már csak a demokrácia rosszabb). Ezzel egyetértek, hiszen egy konkrét massza dönt arról, hogy szenvedni fog-e az egész ország vagy sem. A butább embereket pedig nagyon könnyen rá lehet venni a szavazásra, bal és jobboldali propagandával is.
"Közös Európában hiszek. Inkább európai identitásunk legyen, mint nemzeti. A nacionalizmus sose tudott jólétet hozni, inkább háborúkat."
Szerinted az nem nacionalizmus, hogy a "Közös Európa" fel akarja darabolni, el akarja nyomni a kisebb, autonóm nemzeteket? Próbálj absztraktabban gondolkodni. A nemzetek közötti békés hangulatot felaprítaná az "Európai Egyesült Államok". A nemzeti identitás érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!