Támogatnátok az ének-zene tantárgy komolyítását?
A sok népdaléneklés helyett inkább a komolyzene kerüljön előtérbe, többet tanuljanak híres zeneszerzőkről, valamilyen hangszeren is tanuljon meg mindenki játszani.
Szigorúbban tanítsák és osztályozzák a tárgyat, valamint átfogóbban tanítsák a kottázást a gyerekeknek.
Én támogatnám. Bár szereném jelezni, hogy a mai magyar állam alapból épít le minden művészetekkel kapcsolatos képzést és óraszámot, amiknek a helyét a szobafestés-mázolás és a bőrlabda rugdosás tantárgyak vették át.
Valahogy ezeket értik a mai fasiszta magyarok.
Ha valamilyen csoda folytán újra kiművelt emberfőket szeretnénk, természetesne kellene a zenei műveltség. És igazat adok neked, ha azt mondod, a teljes magyar népdalkincsből kb 10 db van, amit érdemes megtanítani. Az összes többi szemét. HElyette jöhetne Bac, Jazz, vagy akár Presser is.
3
"És igazat adok neked, ha azt mondod, a teljes magyar népdalkincsből kb. 10 db van, amit érdemes megtanítani.Az összes többi szemét."
Azért ez egy kicsit merész kijelentés.Ismered talán mind?És a sok ezer népdal közül melyik lenne az a tíz amit a professzor úr megtartásra érdemesnek talál?
A népdaléneklésnek épp az a célja, hogy komoly zenei képzésben részesülj :)
Abban viszont igazad van, hogy legalább énekelni és egy egyszerűbb hangszeren meg kellene tanulnia mindenkinek. Nem feltétlenül a kultúra miatt, hanem mert jelentősen fejleszti a gondolkodást.
A zenei nevelés transzferhatásairól vannak tanulmányok, így mindenképpen jót tenne az ének-zene normális oktatása. Szerintem A zeneszerzők élete, és a kottázás kevésbé fontos, inkább élmény-központúvá és gyakorlatiassá kellene tenni.
Én utáltam az énekórákat, haszontalannak tartottam őket, és mind a szolmizálást, mind az életrajzok bemagolását utáltam.
Később saját indíttatásra elkezdtem hangszeren tanulni, zenész lett belőlem, most zenekarban-stúdióban játszom, és mellette tanítom is.
Ha megfelelő emberekkel, megfelelő tananyagokat vinnének be az iskolába, akkor hasznos lenne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!