Ugye ki fogja használni az ellenzék az alkalmat?
A DK benyújtotta a törvényjavaslatot, hogy gyermekmolesztálási ügyekben ne létezhessen gyónási titok. A Fidesz természetesen nem fogja megszavazni.
Ugye elég hangosan fogja az ellenzék hangoztatni, hogy a Fidesz a pedofilok pártjára állt?
"Meg azért legyünk reálisak, mégis mekkora az esélye, hogy egy pedofil, paphoz járkálna gyónni?"
A törvényjavaslat az egyházon belüli pedofília ellen irányulna elvileg, tehát ha egy pedofil pap meggyónná egy másik papnak a tettét, akkor annak feljelentési kötelessége lenne, ha nem teszi meg, büntethető.
Ez több szempontból sem megvalósítható.
-Nem fogja meggyónni ennek tudatában.
-Ha mégis meggyónja, ahogy te is írod, nincs rá bizonyíték az állítólagosan elhangzottakon kívül.
-Félő, hogy az egymással rivalizáló papok visszélnének vele és így rágalmaznák meg az ellenlábasukat.
-Hogyan bizonyítható, hogy a lebukott pedofil pap korábban meggyónta a bűnét?
Fontos lenne küzdeni az egyházon belül sokszor eltusolt papi pedofília ellen, de ez a javaslat így nem sokat ér szerintem.
Én, reformátusként nem tudom, mióta él a gyónás, és a vele kapcsolatos szabályok.
De jóval rágebben, mint a Fidesz, vagy a Dk, és jóval túl is fogja élni ezeket. Akor is, ha Gyurcsány a saját állításaszerint rendszeresen bérmálkozott. :)
Szóval nem kéne belevicceskedni.
Minden közösségnek vannak belső szokásai, szabályai,amihez nincs köze a kívülállóknak. A mi családunkban is vannak, és tökmindegy, hogy Horthy, Rákosi, vagy Orbán...még azt se nagyon kell megnézni, hogy melyik évszázad.
23. Ja, hogy szerinted hangfelvételeket kellene készítenie a gyóntató papnak a gyónásokról.
Amúgy meddig tudtok még süllyedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!