Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ugye ki fogja használni az...

Ugye ki fogja használni az ellenzék az alkalmat?

Figyelt kérdés

A DK benyújtotta a törvényjavaslatot, hogy gyermekmolesztálási ügyekben ne létezhessen gyónási titok. A Fidesz természetesen nem fogja megszavazni.

Ugye elég hangosan fogja az ellenzék hangoztatni, hogy a Fidesz a pedofilok pártjára állt?

2021. jún. 25. 20:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

"Meg azért legyünk reálisak, mégis mekkora az esélye, hogy egy pedofil, paphoz járkálna gyónni?"

A törvényjavaslat az egyházon belüli pedofília ellen irányulna elvileg, tehát ha egy pedofil pap meggyónná egy másik papnak a tettét, akkor annak feljelentési kötelessége lenne, ha nem teszi meg, büntethető.

Ez több szempontból sem megvalósítható.

-Nem fogja meggyónni ennek tudatában.

-Ha mégis meggyónja, ahogy te is írod, nincs rá bizonyíték az állítólagosan elhangzottakon kívül.

-Félő, hogy az egymással rivalizáló papok visszélnének vele és így rágalmaznák meg az ellenlábasukat.

-Hogyan bizonyítható, hogy a lebukott pedofil pap korábban meggyónta a bűnét?

Fontos lenne küzdeni az egyházon belül sokszor eltusolt papi pedofília ellen, de ez a javaslat így nem sokat ér szerintem.

2021. jún. 25. 22:44
 22/26 anonim ***** válasza:
Nem.
2021. jún. 25. 22:50
 23/26 felkelhetetle ***** válasza:
78%
Szívesen mondanám, hogy hangfelvétellel lehetne bizonyitani ezeket a beszélgetéseket, csak sajnos a vádlott tudta nélkül készült hangfelvétel nem használható fel, magam sem értem miért.
2021. jún. 25. 22:53
 24/26 anonim ***** válasza:
87%

Én, reformátusként nem tudom, mióta él a gyónás, és a vele kapcsolatos szabályok.

De jóval rágebben, mint a Fidesz, vagy a Dk, és jóval túl is fogja élni ezeket. Akor is, ha Gyurcsány a saját állításaszerint rendszeresen bérmálkozott. :)

Szóval nem kéne belevicceskedni.

Minden közösségnek vannak belső szokásai, szabályai,amihez nincs köze a kívülállóknak. A mi családunkban is vannak, és tökmindegy, hogy Horthy, Rákosi, vagy Orbán...még azt se nagyon kell megnézni, hogy melyik évszázad.

2021. jún. 26. 01:18
 25/26 anonim ***** válasza:
50%

23. Ja, hogy szerinted hangfelvételeket kellene készítenie a gyóntató papnak a gyónásokról.

Amúgy meddig tudtok még süllyedni?

2021. jún. 26. 10:45
 26/26 felkelhetetle ***** válasza:
47%
25 Nem a gyónásról beszéltem, hanem általánoságban, hogy az ilyen beszélgetéseket hangfelvétellel lehetne bizonyitani. Nyilván érdekes lenne, ha a pap hangfelvételeket csinálna. :D
2021. jún. 26. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!