Örülnél neki ha Magyarországon bevezetnék az úgynevezett munkásegyenruhát és ez lenne mindenki számára a formaruha?
A Szovjetunióban abban mentek dolgozni, abban dolgoztak, és abban mentek haza és a vonatról leszállva várta őket a feleségük az állomáson-ez volt a szokás.
Az általánosban is nem volt véletlen a köpeny (abban mentünk, abban voltunk, abban jöttünk) hiszen a köpeny eltakarta a "kivagyiságot", azt, hogy ha valakinek jobban ment az ne tudjon felvágni.
Más téma de idetartozik mégis, hogy terveznek bevezetni a ciginél az egyencsomagolást ami azért jó mert ez is megszünteti a "kivagyiságot". A szegény ember aki Fecskét szív (szivarka) nem ér kevesebbet annál aki méregdrága cigarettát szív! Miért szégyellje magát azért, hogy ő tisztességes és becsületes? Nem kell a társadalmi különbségek kihangsúlyozása, erre szolgálna a munkásegyenruha is. Mindenkinek. Akinek meg nem tetszik...mehet. Így kéne csinálni.
A kivagyisàgot nem tudod megszűntetni, sem a tàrsadalmi ellentéteket. Mindig lesz gazdag és szegény. Akàrmilyen ruhàt adsz rá.
Akkor jönne a busszal vagy Audival közlekedek. Ez nem az a társadalom. (Szerencsére) Hidd el màs módon lenne megoldva.
Egyébként is, milyen vilàg az ahol megmondjàk neked mit vegyél fel az utcàn? Ennek értelmes szegény sem örül.
Szüleink nyugatról csempészték a rock zene lemezeket, a farmert, pincékben dugi koncertekre jàrtak. Vagy megverték a rendőrök (enyhébb esetben) Vége lett. Mi pedig màr nem ebben szocializàlódtunk, és nem kérünk belőle
Aki gazdag is megdolgozhatott a pénzért. Nem csak örökölhette. Miért zavar ez téged? Dobjuk be most is a nagy közösbe?
Szabad verseny, szabad piac, fogyasztói tàrsadalom.
Nem kell ezzel azonosulni. Csak nem értem, hogy téged miért zavar ez? Mi sem voltunk tele gyerekkoromban, nem vagyok gazdag. Az meg az ő dolga, hogy mennyi pénze van és mit vesz fel.
33 Senki nem mondta, hogy meg lehet szüntetni. De lehet kezelni. Ahogy azt sem sikerült megértened, hogy nem arról írtam, hogy az utcán mit hordj. Ahonnan a szüleid csempészték a rock-lemezeket meg a farmert, ott is sok helyen voltak egyenruhák, sok helyen a mai napig vannak. Kb. ennyit sikerült megérteni a dicsőített Nyugatból. Ahogy az egyébként nagyon tehetséges magyar rockzenészek csodálkoztak, hogy nem tudtak igazán befutni Nyugaton: mert ők pont azt dicsőítették, amivel szemben a nyugati rockzenészek kritikusak voltak. Ezért nem lett Szörényi Leventéből John Lennon, és ezért nem lett Kóbor Jánosból Mick Jagger. Pedig a tehetségük megvolt hozzá. Csak a szemléletük nem.
Egy szóval nem említettem, hogy zavar, aki megdolgozott a pénzéért. Én is megdolgozok a pénzemért. A fogyasztói szokásokon alapuló megkülönböztetést viszont mélységesen elítélem. Hogy kapcsolod ezt össze a mindent a közösbe való belerakással? Semmi köze hozzá.
34: Big like.
Ha már a rockzenénél tartunk, pont az Egyesült Királyságban volt akkoriban is, és az egyik kommentelő írása alapján a mai napig egyenruha az iskolákban. És tényleg semmit nem értettek meg a nagy Nyugatból. Ahogy azt sem, hogy a nagy Nyugatot sem a fogyasztói társadalom, a szabad piac, a szabad verseny és a konzumidiotizmus tette naggyá. Ha a szabad piacon és a szabad versenyen múlna, a mai napig a dickensi regények nyomorvilágában élnének.
De ezek a rockzenéből sem értettek semmit, csak az volt a trendy. Fel sem fogták, amiről Creedence Clearwater Revival, Bob Dylanen vagy a Stones számai szóltak.
37. te elolvastad a kérdés alatti kisregényt és a kérdező nevét?
És ha igen, erről komolyan az egyházi iskolák egyenruhája jutott eszedbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!