Politika miatt szétszakadó család?
Figyelt kérdés
Sosem volt túl szoros a kapcsolatom a szüleimmel, nagyjából semmiben nem értünk egyet, mások az életcéljaink, politikai nézeteink, életcéljaink, stb. Így nem is sűrűn beszéltünk, de mivel mostanában a magyar politika egyre jobban belemászik az emberek magánéletébe, így a mi beszélgetéseinkbe is egyre gyakrabban üti fel a fejét (mostanában még gyakrabban, mint az elmúlt években), és minden egyes alkalommal veszekedésbe torkollik. Pedig mikor kicsi voltam és nem volt véleményem akkor nagyon összetartó család voltunk, ezért is fáj ennyire hogy gyakran már egy légtérben sem tudunk meglenni. Tudom hogy erre az a megoldás, hogy szakítsuk meg a kapcsolatot, és sajnos ez is fog történni, mert már folyamatban van a nyugatra költözés, és amúgy is alig állunk szóba egymással mostanában, de borzalmas bűntudatom van emiatt, főleg azért, mert ők is éreztetik ezt velem, "hazaárulónak" és hálátlannak lettem titulálva, és ezek csak a legszebb szavak, amit az utóbbi időszakban rám használtak. Egyáltalán nem bánom a döntésemet, mert ebben az országban nem tudnék családot alapítani, de akkor sem tudok mit kezdeni ezzel a bűntudattal, amit az itteniek hátrahagyása miatt érzek. Járt már valaki hasonló cipőben, hogy lényegében a politikai nézetei tették tönkre a családját?2021. jún. 22. 21:47
11/16 anonim válasza:
#4 "Ha fontosabb nekik a politika, mint a családi kötelék, azzal kiállították magukról a bizonyítványt."
A kérdező szövege alapján itt nem a szüleivel van a gond, hanem a kérdező az akinek fontosabb a politika, mint a családja.
12/16 anonim válasza:
-Apa, anya külföldre megyek dolgozni!
- Minek mennél te oda? Nem akarsz közmunkás lenni mint mi?
13/16 anonim válasza:
Nyugodj meg. Ha emiatt szétszakad egy család, akkor korábban is csak látszat volt a nagy egyetértés.
14/16 anonim válasza:
#12 Csak szólok, nem dicsőség annak az alig százezres kisebbségnek a tagjának lenni aki közmunkás mert nem talált magának rendes munkahelyet, miközben másik 4,5 millió ember meg igen.
16/16 anonim válasza:
Csak csinálj úgy, mintha egyetértenél. Nálunk anyósék ilyenek, ő ráadásul pedagógus, és nyomja a süket dumáját. Én meg csak bólogatok, hogy persze, persze, aztán választáskor ugyanúgy behúzom a fideszt, ahogy eddig. Meg is van oldva elegánsan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!