Politika miatt szétszakadó család?
Figyelt kérdés
Sosem volt túl szoros a kapcsolatom a szüleimmel, nagyjából semmiben nem értünk egyet, mások az életcéljaink, politikai nézeteink, életcéljaink, stb. Így nem is sűrűn beszéltünk, de mivel mostanában a magyar politika egyre jobban belemászik az emberek magánéletébe, így a mi beszélgetéseinkbe is egyre gyakrabban üti fel a fejét (mostanában még gyakrabban, mint az elmúlt években), és minden egyes alkalommal veszekedésbe torkollik. Pedig mikor kicsi voltam és nem volt véleményem akkor nagyon összetartó család voltunk, ezért is fáj ennyire hogy gyakran már egy légtérben sem tudunk meglenni. Tudom hogy erre az a megoldás, hogy szakítsuk meg a kapcsolatot, és sajnos ez is fog történni, mert már folyamatban van a nyugatra költözés, és amúgy is alig állunk szóba egymással mostanában, de borzalmas bűntudatom van emiatt, főleg azért, mert ők is éreztetik ezt velem, "hazaárulónak" és hálátlannak lettem titulálva, és ezek csak a legszebb szavak, amit az utóbbi időszakban rám használtak. Egyáltalán nem bánom a döntésemet, mert ebben az országban nem tudnék családot alapítani, de akkor sem tudok mit kezdeni ezzel a bűntudattal, amit az itteniek hátrahagyása miatt érzek. Járt már valaki hasonló cipőben, hogy lényegében a politikai nézetei tették tönkre a családját?2021. jún. 22. 21:47
1/16 anonim válasza:
Ne foglalkozz velük.ők is lehetnének megértőbbek,a lehetőség számukra is adott.azt tudják hogy miért akarsz külföldre menni?én gondolom hogy a pénz miatt,de ezt ők vajon felfogják?ők mire vitték az életben itthon?ezt kérdezd már meg tőlük.persze lehet hogy sokra,ezt nem tudhatom.csak nem ez a jellemző.
2/16 anonim válasza:
" Tudom hogy erre az a megoldás, hogy szakítsuk meg a kapcsolatot, " Hát erre az is megoldás, ha hanyagoljátok a politika témát.
3/16 anonim válasza:
Nálunk úgy van, hogy nagyanyám, és nagynéném, Gyurcsány-imádók, mi pedig igyekszünk nem szóba hozni a politikát (néha trollkodásból azért nagymuternél átrakom HírTV-re az ATV-t, amikor nem figyel, meg volt, hogy pár Fideszes hűtőmágnest kiraktam hűtőre), de ha mindenképp szóba jön, akkor bólogatunk. Választások előtt gyakran kérdik, hogy kire szavaztunk, mi meg azt hazudjuk, hogy az ellenzékre, hogy kerüljük a konfliktust, de valójában a Fideszre.
4/16 anonim válasza:
Ha fontosabb nekik a politika, mint a családi kötelék, azzal kiállították magukról a bizonyítványt.
5/16 anonim válasza:
" "hazaárulónak" és hálátlannak lettem titulálva, "
Ezt konkrétan azért mondták, mert el akarsz menni nyugatra, nem pedig itthon szolgálni a hazát?
6/16 A kérdező kommentje:
Igen, tudják. Jól gondolod, a fő okom a magasabb fizetés, a másik nagy ok pedig a politika, én ebben az országban biztosan nem fogok gyereket vállalni. Ők ezzel nem értenek egyet, szerintük minden rendben van itt, nyugaton pedig csak a "migránsok és liberálisok" várnak majd. Borzasztóan fekete-fehérben látják a világot, és ezt mentálisan is rosszul viselem, szerintem jobb lesz nekünk távol egymástól, még akkor is, ha emiatt kicsit tényleg úgy érzem, hogy hátat fordítok a saját családomnak és hazámnak (amit egyébként nagyon szeretek, csak nem jelen állapotában).
2021. jún. 22. 21:58
7/16 A kérdező kommentje:
#2 Hidd el, sok évig próbáltam kerülni a kényes témákat, de valahogy mindig belefolytak a beszélgetéseinkbe. Sok évig én is csak bólogattam (és az is előfordult amit a #3-as írt, hogy azt hazudtam, a Fideszre szavaztam, hogy ezzel kerüljem a konfliktust). De van az a pont, amin túl már képtelen voltam a nyelvembe harapva szó nélkül hallgatni a gyűlöletbeszédeket, és csak egyetértően bólogatni. Tudom, hogy én is hibás vagyok, mert a véleményem kinyilvánításával talán én tettem tönkre ezt a családot, de sajnos ezen már nem tudok utólag változtatni.
2021. jún. 22. 22:03
8/16 anonim válasza:
3) hazug sunyi fideszesek vagytok.
9/16 anonim válasza:
7) és milyük van?mit tudnak felmutatni?erre nem tértél ki.
10/16 anonim válasza:
" én is hibás vagyok, mert a véleményem kinyilvánításával talán én tettem tönkre ezt a családot"
Ezzel az erővel ugyanolyan hibások ők is, hogy nem voltak tekintettel a te véleményedre, nem fogadták el. Nem érdemes ezért magadat hibáztatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!