Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit jelent Magyarországon az...

Mit jelent Magyarországon az előválasztás?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy van ez az ellenzéki előválasztás, ahol megválasszák ki legyen a fő induló majd jövőre. Viszont nem értem, a lépcsőházba bedobtak csomó szórólapot erről, hogy szavazzak erre meg arra az előválasztáson, gondolom szinte minden város minden házába jutott egy ilyen. Viszont ha én nem vagyok baloldali, akkor minek adnak ilyet? Ezzel nem tud valahogy a jobboldal kitolni velük, hogy megkér csomó embert, hogy szavazzon a leggyengébb indulóra aztán azt majd jól lejáratják? Valaki magyarázza már el röviden hogy mi ez az egész. Köszönöm.
2021. jún. 21. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek kiszórják, és majd te eldöntöd, mit teszel. És nyilván egy csomó jobboldali is szavazni fog, mert mégsem mindegy, ki lesz a jelölt
2021. jún. 21. 21:18
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Mindenki szavazhat, amugy van 3 jobb oldali miniszter elnok jelolt. Marky-Zay, Pálinkás és Jakab
2021. jún. 21. 21:24
 3/7 A kérdező kommentje:
3.-nak: nem követem a vergődését egyik pártnak sem, csak már mindenhol akarva akaratlanul a hülyeségeikbe futok bele, ezért érdekelt. A többieknek köszönöm a válaszokat.
2021. jún. 21. 21:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs a postaládádra ráírva, hogy milyen szimpatizáns vagy.
2021. jún. 21. 21:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Csak annyit jelent az előválasztás, hogy utána már nem lesz érdemes küzdenie annak, akik előválasztottak, mert a másik oldal mindent megtesz, hogy ne vigye sikerre a másik oldal...
2021. jún. 21. 21:55
 6/7 molnarmarcell21 ***** válasza:
80%
2021. jún. 21. 22:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Az USA-ban például régi szokás az előválasztás, mindkét oldal részéről. A választás előtt kb. fél évvel kiválasztják a győztest és mindkét oldalon a legtöbb szavazatot kapott fél áll ki a rendes választás alkalmával. Annyi az értelme, hogy egy-egy oldalon már lemeccselik előre és nem kell a rendes választás során még egymás ellen is kampányolniuk.

Ha téged érdekel, részt veszel rajta, ha nem, akkor ráhagyod a választás lehetőségét másokra. Az viszont kifejezetten dühít, amikor azt olvasom, hogy direkt alkalmatlan, rossz jelöltre szavaznának. Ez felér egy hazaárulással, mert a saját országának akar rosszat valaki. Mi lesz, ha a végén mégis a rossz jelölt győz? Akkor ő is szív egy idióta vezetővel. Tipikus gyerekes és érettlen gondolkodás, csak a másiknak rossz legyen, tegyünk alá mentalitás. Felelős állampolgár nem akar a saját hazájának rosszat.

2021. jún. 22. 09:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!