Milyen hely lenne Magyarország, ha nem lett volna szocializmus/kommunizmus, hanem a Horthy korszak után rögtön nyugat- európai típusú kormányzás lett volna 1945 és 1990 között?
Milyen pártok lennének manapság szerintetek? Baloldali vagy jobboldali pártok lennének a vezető szerepben?
A társadalom milyen beállítottságú lenne, ugyanolyan széthúzás volna, mint manapság?
A városok, falvak épületei hogyan néznének ki?
Magasabb lenne idehaza az életszínvonal?
Szerintem Hitler "bedarálta" volna az országot ha győz...de ha azt tesszük fel, hogy nincs Hitler, nincs kommunizmus csak Horthy és úgy mi lesz Horthy után? Tudja a fene:-) Végül csak odakanyarodtunk volna ahol ma vagyunk... Nem tudom. Jó volt, hogy úgy alakult ahogy alakult én csak annyit változtattam volna, hogy Kádár helyében (addig is jó volt minden) szigorúbb lettem volna azért mert az ő idejében szemtelenedett el a vidéki és a városi burzsoázia akik a rendszerváltást megcsinálták. Őket nem lett volna szabad "alkotni". Na és a SZU-nak is meg kellett volna maradnia.
Egyébként jó volt minden...úgy van ez mint amikor az ember nyafog meg jajgat, hogy de rosszul megy a sorom, de rossz nekem DE ha cserélhetne valakivel (KOMOLYAN!) nem cserélne senki senkivel mert mindenki a maga baját tudja és nem kell a másé! Jó volt minden úgy ahogy volt de előre kell nézni és jövőre leváltani a jelenlegi kormányt.
Figyi, ha ennyire nyáladzol Kádár után, miért nem költözöl oda, ahol még 90 előtti állapotok uralkodnak?
'Na és a SZU-nak is meg kellett volna maradnia.'
Eredj már, Kelet-Európa és a Baltikum örült, hogy 90-ben megszűnt a szovjet gyeplő..
5!
A századfordulón elég komoly ipari fejlődés volt az országban.
Mo. kifejezetten jó mezőgazdasági tulajdonságokkal rendelkezik, az agrár jelleg mindig is meg fog maradni. Hülyeség lenne nem foglalkozni Mo-on az agráriummal.
6!
Görögországban 1941-ben a kommunisták megpróbálták megszerezni a hatalmat és közel 10 éven át tartó polgárháború volt az országban. Többször is angol segítségre volt szükségük. A magyar Beloannisz is az elzavart komcsik egyik menedéke volt. De a lényeg, hogy ott nem egy békés független állapot volt, hanem folyamatosan harcoltak.
Jugoszlávia legalább ennyire érdekes. Ők inkább azért tudtak függetlenek (szocializmus volt ott is), mert ha megtámadják őket, akkor könnyen lehet, hogy azonnal szét is hullott volna Jugoszlávia. Ahogy szét is hullott később.
Sztálin szerette volna Titot eltenni láb alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!