Támogatnátok, hogy egyszer meleg miniszterelnöke legyen az országnak?
#22, oké így már értem, mire gondolsz. Egyúttal én ebben nem látok keresztényellenességet, heterofóbiát, vagy bármi ilyesmit. Engem ezek a képek sokkal inkább arra emlékeztetnek, amikor nem foglalkozom a gyerekemmel, ő meg bosszúból szétszedi a fejhallgatómat. "Megbántottál? Akkor én oda ütök, ahol a legjobban fáj neked!"
A melegek legnagyobb ellenzői magyarországon szerintem a konzervatív keresztények, és a szélsőjobbos - szintén konzervatív - emberek. A melegek tőlük szenvedik el a legtöbb támadást, kritikát, beszólást, ergo nekik törlesztenek. "Beszóltál? Hát ez a véleményem a nagymagyarországodról!"
Persze ettől ez még gáz, főleg, hogy ezzel azt is megsértik, akik amúgy nem osztottak nekik lapot. Ha egy békés, toleráns templomba járó keresztény meglát egy ilyen posztot, teljes joggal háborodik fel, és gondolja azt, hogy a vallását támadják. Valójában nem a vallást támadják, hanem a vallás nevében a homofóbiát legitimáló embereket.
"A melegek legnagyobb ellenzői magyarországon szerintem a konzervatív keresztények, és a szélsőjobbos - szintén konzervatív - emberek. A melegek tőlük szenvedik el a legtöbb támadást, kritikát, beszólást, ergo nekik törlesztenek."
A szélsőjobbosokról nem tudok nyilatkozni, de (konzervatív) katolikus keresztényként nekünk a Katolikus Katekizmus egyértelműen fogalmaz ebben a kérdésben:
"Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét. Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket." (KEK 2358)
Őszintén, elég nehéz együttérzéssel és megértéssel fogadni az ilyen embereket akkor is, amikor a Egyházunk képviselőiből, a papságból vagy egy általunk tisztelt kegyképből űznek gúnyt... Ezzel együtt tudom, hogy nem minden homoszexuális ért ezzel egyet. A hangos kisebbség mellett vagy egy halk többség. Sokat jelentene, ha a halk többség bocsánatot kérne és kivetné magából ezeket a szélsőségeket. Akkor talán kevésbé érné őket ez a vád, hogy keresztény -és magyarellenesek. Vagy ha éri is, ők mondhatják, hogy megtették a tőlük telhetőt, hogy ne így legyen.
Kedves utolsó, te vállalsz bármiféle sorsközösséget mondjuk Bede Zsolttal, a vadhajtások nevezetű szélsőjobbos portál bohócával, aki "keresztény" és "konzervatív" jelszavak mögé bújva lóbál rózsaszín műpéniszt Alföldi Róbert orra alá? Hogy a többi gáz dolgát ne is említsem.
És ezt az embert a NER keblére öleli...
Neked van hozzá bármi közöd? Mert ha igen, te és a többi fideszes mikor fog elnézést kérni Bede Zsolt és a hozzá hasonló "keresztény-konzervatív" focihuligán alpári és provokatív viselkedéséért?
Amennyiben úgy érzed, hogy neked semmi közöd ehhez az alakhoz, úgy nekem és más melegnek sincs köze a fentebb említett provokátorokhoz.
Nem ismerem őket, közöm nincs hozzájuk.
Minden ember a maga tettéért vállalja a felelősséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!