Valaki leírná nekem tisztábban ezt a dolgot mert én már nem értem?
Mindenhol más-más megfogalmazásban olvasok erről a hülye pedofíliáról amivel most a tv meg az internet is tele van.
Konkrétan most mi ütött be megint a magyar politikusok fejébe mert én már nem értem
"ha elviselhetetlen nekik egy meleg osztálytársuk, akkor ne rakjuk vele egy padba, stb."
Tehát ha kiközösítik ezért pl, akkor ne tegyünk semmit? Hagyjuk, hogy ezért pária legyen? Ez jó irányba viszi a dolgokat.
Miért olyan nagy baj, ha kiközösítik?
Ha szélsőséges ideológia (nácizmus) vagy szélsőséges valláskövetője lenne egy gyerek, akkor se közösítsék ki?
Aki nem durván szélsőséges, azt picikét se közösítsék ki?
Nem az a társadalmi normák lényege, hogy a közösség maga szabályozza, a törvények által nem szankcionált, de normáikkal ellentétes viselkedést?
Gyerekek szimpátia alapján szerveződő közösségeinek társadalmi normáit is felnőttek határozzák meg?
Ha meleg gyerek mellé senki sem akar ülni, akkor kapjon külön padot egész jó helyen. Úgy is kisebb létszámúak ma az osztályok, mint amennyi pad van, meg bármikor be is lehet tenni egy padot.
#20, az a durva, hogy mindennel egyetértek amit leírták, és mégis egy kicsit az ellentétes oldalon állunk :D. Ez tapasztalatom szerint egyértelmű jele annak, hogy valahol félreértjük egymást, vagy két malomban őrölünk. Részemről szó sincs túlzott érzékenység elvárásáról, vagy gyerekek kényszerítéséről.
Ha jól értem, a te olvasatodban a melegek olyan emberek, akik hoztak egy döntést arról, hogyan akarják élni az életüket, de ez a döntés amúgy eltér a társadalmi standardtől, ugyanakkor nem ütközik törvénybe. Mondjuk úgy döntök, hogy én innentől nem fürdök: ehhez jogom van, ugyanakkor nem teljesítem a tisztálkodásra vonatkozó társadalmi elvárást, ezért tőled nem elvárható, hogy a szagomat toleráld. Ha neked kellemetlen a mosdatlanságom, akkor legyen már szabad elülnöd mellőlem, vagy rám szólni. Ebben én másképpen gondolkodom.
Én egy keményen homofób ember voltam úgy 25 éves koromig. Kifiguráztam a lányosabb fickókat, beszólogattam. Ha valakiről gyanítottam, hogy meleg, azt kb úgy kezeltem, mintha valami titkos háborús bűn gyanúja vetült volna rá, és súgdolóztam, viccelődtem. Egészen addig tartott ez, ameddig nem lettem munka miatt napi 8 órát összezárva két meleg csávóval. Először tiszta ideg voltam, fel akartam mondani. Aztán valahogy összehaverkodtunk, rájöttem, hogy pontosan ugyanolyan emberek mint én - igazából mai napig egyik legkorrektebb kollégáim voltak.
Egy idő után csomót beszélgettünk, hogy milyen az ő életük, hogyan ismerkednek, stb.
Bennem ez teljesen átkapcsolt valamit. A csókolózó férfiaktól a mai napig elfordítom a fejem, annyira taszít fizikailag, de a rosszindulat, a gyűlölet teljesen megszűnt, egyúttal kialakult egy empátia, hogy amúgy mennyire nem könnyű nekik annyi g**iséget elviselni az olyan bunkóktól, mint én.
A változásnak annyi volt az oka, hogy információt kaptam, és megértettem, hogy nem aberráltak, nem perverzek, nem károsak. Ugyanolyan átlag nyomorultak, mint én vagyok, csak más étrendet vesz be a gyomruk. Étterembe nem fogunk járni közösen, de ennyi.
Amit "meleglobbinak" neveznek manapság szerintem pusztán annyi, hogy a magamfajtákat információkkal lássák el, hogy a tolerancia szint megváltozzon, ahogy az enyém is megváltozott. Nem népszerűsíteni akarják, csak megértetni. A cél nem az, hogy a gyerek üljön a búza srác mellett akkor is ha utálja, hanem hogy idővel ne utálja csak azért mert búza. Ha azért utálja, mert lerúgta a focipályán, akkor utálja nyugodtan, és ne üljön mellé.
Ennek megfelelően szó sincs kényszerről leszámítva a "beszéljünk róla" kényszert, mert az valóban van.
#23:
Amiben különbözik az álláspontunk, hogy én gyerekektől (14 év alattiaktól) kevesebb toleranciát várok, hadd legyenek már felnőttek társadalmi normáitól kicsit eltérő szabályaik.
Ma már persze szélsőséges az, ahogy Móra Ferenc Pál utcai fiúk regényében egymással háborúztak, meg ahogy az én általános iskolás koromban 1-1 ellen bunyóztunk.
(A gimnázium viszont már egy teljesen eltérő kulturális közeg volt.)
Pl. pont mosdatlan emberekkel szemben hadd fogalmazzanak már meg karakteresebb véleményt most is gyerekek, mint 14 felettiek. Meg lehessen azért kicsit szélsőségesebb az érzelmi hozzáállásuk pl. szubkultúrákhoz is, mint később érettebb korukban. Mert ha minden területen rendre neveljük őket, akkor szolgák lesznek!
#24:
Ha egy meleg nagyjából beleolvad környezetébe, akkor durva kiközösítésre még gyerekektől sem kell számítania.
Máshol írtam, hogy anno gimis haveri körömben nálam sokkal vagányabb, csajoknál 5-10-szer sikeresebb zenész haverok nem is nagyon titkolták, hogy volt egy-egy homoszexuális kalandjuk is, ez az ottani közösség értékrendje szerint már kiközösítésre nem adott okot.
"Miért olyan nagy baj, ha kiközösítik? Ha szélsőséges ideológia (nácizmus) vagy szélsőséges valláskövetője lenne egy gyerek, akkor se közösítsék ki?"
A különbség, hogy a melegséget nem választja az ember, mint a nácizmust, hanem ezzel születik.
"Amiben különbözik az álláspontunk, hogy én gyerekektől (14 év alattiaktól) kevesebb toleranciát várok, hadd legyenek már felnőttek társadalmi normáitól kicsit eltérő szabályaik."
Alapvetően ebben sem találok semmi kivetnivalót. Én sem azért tartanék tájékoztatást, hogy a 10 évesek polkorrektek legyenek, hanem hogy mire felnőnek legyenek kicsit toleránsabbak.
A szolgaság szerintem pont nem erről szól. A cél nem engedelmességre, hanem nyitottságra nevelni.
Kedves 27-e!
Szerintem meg az a jó, ha 14 év alattiak óvatosabbak - azaz kevésbé nyitottak - társadalmi normákat súroló emberekkel.
Példa:
12 éves gyerek pancsol vízben, szülő partól rajta tartja a szemét.
Szülőnek nincs oka leszúrni gyerekét ha normális jó pár évvel idősebb srácokból, lányokból álló társaság vagy család labdázását nézi és amikor ők látják, rendességből a játékba beveszik.
De ha már egy szóló férfi (bizony már az is kicsit fura, ha férfi magányosan strandol) vagy két leszbikus nő lesz túl barátságos a gyerekkel, akkor már nem árt egy kis óvatosság. Ha feléjük a gyerek túl nyitott, akkor egy kis dorgálást érdemel.
WikiSzótár.hu definíciója:
"nyitottság (főnév)
Érdeklődő hozzáállás; nagy fokú fogékonyság, rugalmasság az új dolgok megismerésére, elfogadására.
Egy gyerekre jellemző a nyitottság, mert minden érdekli. A nyitottság akkor lehet baj, ha a rossz dolgokat is ugyanolyan könnyedén elfogadod, mint a jókat."
Érdekes álláspontot vázoltál, e szerint a bizalmatlanság önvédelem. Ez amúgy legitim felvetés, nem is vitatom ezt sem. Csak éppen itt szerintem még mindig összemossuk a pedofilt a meleggel, illetve az elfogadást a követéssel.
Egy gyerek szerintem is előnyös, ha bizalmatlan az idegenekkel, csak éppen az idegenekkel szemben kellene, nem a melegekkel. Egy homoszexuális ember nem perverz gyerekzaklató, akire te gondolsz, az a pedofil.
Másrész pedig az elfogadás számomra azt jelenti, hogy mondjuk a gyerek nem bámul meg egy meleg párt a strandon, vagy nem kezdi el őket csúfolni a fa mögül. Ha kiderül egy osztálytársáról, hogy meleg, akkor nem kezdi gúnyolni, híresztelni, nem verik meg az öltözőben és hasonlók.
Úgy gondolom, hogy minden szép ami az EU Alapjogi Chartájában le van írva (pl. megkülönböztetés tilalma).
Bár tilt minden megkülönböztetést, azért nem ez a mindennapok realitása.
Aki nem képmutató az bevallja, hogy egyénenként különbözően számára egyes szubkultúrák ellenszenvesek vagy csak idegenkedik tőlük (pl. cigányok, melegek, punkok, ortodox zsidók, jehovák). Egyszerűen csak azért, mert annyira mások.
Aztán ilyenbe tartozó személy is lehet neki szimpatikus, ha jobban megismeri (pl. lakóhelyén, iskolában, munkája során).
A melegről meg kár tagadni azt, hogy általánosságban szexualitásban szabadosabbak, ha nem is gyerekekre, de egészen fiatalkorúakra jobban rámozdulnak (utóbbi sajnos törvényes). A művészvilágban már el-el szólja magát jó pár színész, zenész, hogy pályájuk elején az iparág nagyhatalmú melegei őket is rávették számukra utálatos szexuális szolgáltatások nyújtására, amire egzisztenciális félelem vitte rá őket.
Aztán aki így vall, azt a szakma ki is csinálja, ebből borítékolhatóan még hosszú ideig nem lesz újabb #MeToo...
Magyaroszág nem Nyugat-Európa, nálunk ne viselkedjenek úgy a strandon melegek, mint amit természetesnek veszünk férfi-nő pártól.
Általános iskolában nem gond ha kicsit cikiznek egy meleg osztálytársat, kiközösítik, de persze azért ne verjék meg.
A meleg gyerek ügyeljen arra, hogy őt jobban elfogadó műveltebb környezetbe kerüljön, a gimnáziumok ilyenek.
#28 (#25, ...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!