Miért szól több magas hang tisztábban ha a dekóder hangját kisebb szinten szabályzom és a TV legalább félig fel van véve, mintha fullon menne a dekóder és csak a TV-t szabályoznám?
# 1
Jó sok hülyeséget hordtál össze.
Set top boxoknál a maximális beállítás felel meg a normál vonalszintű kimenetnek. Tehát szó sincs négyszögesítésről. Ahhoz képest tud csökkenteni, leosztani.
A TV-végfokát idekeverni eleve vicc.
A probléma valójában pont fordított szokott lenni, ahogy sok ügyfélnél tapasztaltam, illetve panaszkodtak rá, akiknek a TV-jét javítottam.
Mégpedig a panasz, hogy a TV zúg, alapzaja van.
Ez pedig akkor jelentkezik, amikor a box túlzottan le van szabályozva, a TV hangereje felfelé, ennek következtében a box kimeneti zaját aránytalanul felerősíti a TV.
Ezt úgy lehet megszüntetni, ha a box minél feljebb üzemel vagy maximum sem árt (nem torzít!), de akkor már csak a TV-vel tudja leszabályozni.
Kompromisszumos megoldás lehet, hogy a boxot nem húzza fel teljesen, ha mégis inkább azzal szeretné kezelni.
További kitételek:
- A zúgó jelenség csak az analóg kimenetre érvényes, HDMI-re nem.
- A zúgás növekedhet egyes boxok elhasználódása során (Telekom IPTV jellemzője például), ilyenkor cseréltetni kell.
Végül pedig nézzük, hogy mi okozhatja a kérdésben felvetett jelenséget? Az valószínűleg a box integrált szintszabályzójának fogyatékossága, túl olcsó áramköri megoldást alkalmazhattak benne (ez általában egy processzoron belül található), ami leosztáskor elcseszi a frekvenciamenetet.
Illetve a végére már én is összekevertem, egy másik problémával.
A kérdésben megfogalmazott jelenség oka lehet a TV-szabályzásába tervezett fiziológiai korrekció is.
Esetleg gondolhatnánk ugyanerre a boxnál is, noha azt kevésbé tartanám életszerűnek, indokoltnak.
# 4
Te ugyanaz vagy, mint a #1?
Mert ugyanolyan értelmetlenség, amit írtál.
# 6
Munkapont és alapsávi jel.
Tisztában vagy ezekkel a fogalmakkal, avagy mit is értesz ezen?
Gyerekek ez szerintem nem jellemző egyikre sem. :O
Ha mégis akkor az nagyon kínai selejt lehet vagy a tv vagy a box, azok tudnak ritka csodákat.
#8-9
Jól van már, sugárzik belőled az értelem, lövésed sincs az elektronikához, mélyebb szinten.
Minek ugat bele az ilyen, nem értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!