Mit tegyek, ha az újabb LMBTQ-vita kereszttüzébe kerültem ártatlanul?
Nő vagyok, heteroszexuális. Szóval elméletben semmi közöm az LMBTQ-emberekhez.
Viszont nagyon csúnya vagyok. Kamaszkorom óta rendszeresen megkapom, hogy nem lehet eldönteni rólam, hogy férfi vagy nő vagyok, és részben igazuk is van, mert hiába próbálok nőiesen öltözködni, az arcvonásaim nagyon erősek, nem igazán nőiesek. Rengetegszer néztek már transzneműnek, ami nagyon rosszul esik. Ha sminkelem magam, akkor még rosszabb a helyzet, beszólogatnak az utcán, stb.
Most megint a figyelem középpontjába került az LMBTQ-téma, egy héten belül már a második beszólást kaptam az utcán, az egyik konkrétan veréssel fenyegetett.
Én nemrég írtam ki kérdést arról, hogy hogyan ne nézzenek homárnak de sajnos úgy néz ki nem lehet mit tenni mert senki nem mondott semmi használható lépést, a leghasznosabb válaszok azok voltak amiben azt írták fogadjam el hogy ez van.
Nekem több szerencsém van mert nem vagyok agresszió tárgya, de csak azt tudom tanácsolni, hogy maradj otthon amennyit csak teheted, kerüld az élénk színeket, esetleg ha tudsz olyan kalapot hordani ami nagy árnékot vet az arcodra akkor vedd fel.
Ahogy a boszorkányüldözés sem arról szólt, hogy "nehogy átkokat szórjanak a keresztényekre" úgy ez sem arról szól, hogy a "családias értekeket védjék". Sajnos mindig lesznek olyan mocsadékok a világban, akik megragadnak minden kifogást csak azért, hogy eltaposhassanak valakit.
Ez az egyik célja az LMBT ellenes törvényeknek. Nem csak a melegek ellen, hanem minden ellen, ami nem passzol bele az elképzelésekbe a hagyományos nemi szerepekről. Amikor arról beszéltek a "tüncikézők", hogy a törvénynek egészen konkrétan az lesz a következménye, hogy embereket fognak bántani emiatt, erről beszéltek.
mert bár senkinek sem ártanak, de nem passzolnak bele néhány egységsugarú ember képébe arról, hogy mit jelent férfinak vagy nőnek lenni.
Wow, hát sem a kérdező, sem a válaszolók nincsenek a topon.
A kérdező is lehetne kicsit emaptikusabb az LMBTQ-személyekkel szemben, hiszen láthatja, hogy mennyi beszólást, fenyegetést kapnak, csak mert élnek.
Szerintem egyéként próbálj ki szolíd sminkeket. A transzneműek általában erős sminkeket használnak, és nagyon sok alapozást, amitől gyakran teljesen mű arcuk lesz. Ezt próbáld elkerülni olyan színekkel és árnyalatokkal ami neked jól áll. Kísérletezd ki, biztos van ami jól áll: pl. szájfény terén, kis pirosítás. De egyébként ha elfogadod, hogy nem te vagy a legnőiesebb nő a világon, máris nyertél egyet. Mindenki másmilyen, nm kell J.Lo-ra vagy Palvinra hasonlítani.
Amíg meg a magyar emberek nagy részének mentális breakdownja van, addig senki nem érezheti magát biztonságban, a meleg se, a roma sem, a "csúnya nő" se, a hajléktalan se...
Transznemű nőként kicsit kamu szagúnak érzem a kérdést.
Nekem össz-vissz 2x szóltak be a transzság miatt, még évekkel ezelőtt az elején, amikor még friss borotválkozás után is kékellett a bőr alatt szőr és látszott, hogy van arcszőrzetem.
Férfias arcvonásaim szerencsére nincsenek, de nagyon kifejezetten nőiesek sincsenek, a hosszú hajon, fülbevalón, szedett szemöldökön meg női szemüvegkereten kívül (meg szerencsére arcszőröm sincs már egyáltalán). A melleim is csupán A kosarasak a gyógyszerektől.
Viszont nyíltan soha senki nem szól be, senki nincs felháborodva amikor pl. a női mosdót használom.
Úgyhogy, ha kérdező nem veszítette el különösen durván a genetikai lottót és férfiasan kopasz, szakmunkásbajszú, erőteljes, férfias állkapcsú nő, akkor soha egy ismeretlen sem fog beszólni neki. Mivel eddig a kérdező olyanokat hozzott fel a "férfias külsőjére", mint a 180 cm-es magasság és a "kicsi" B kosaras mellei, úgy érzem, hogy ez egy kamukérdést
+kedden fogadták el az új anti-lgbt törvényt, ne már, hogy kevesebb, mint 1 hét alatt már "kereszttűzbe kerültél"...
Azt írod, csúnya vagy. De lehet, hogy valaki szépnek lát. Nekem pl a fiúsabb vonású lányok nagyon tetszenek.
A beszólogatás meg az orbán és bandája által generált gyűlölet lecsapódása rajtad. Lehet megköszönni nekik, hogy egy újabb ponton is megosztották a magyar társadalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!